Отговори
# 30
аз обичам да държа кучето до себе си и не ми е проблем да е на метър и половина, ако все пак не я души и не е във въздуха  Simple Smile Ще премеря моя щом се прибера, може пък да стига.
темата  ме касае хипотично, ако я заведа в БГ да знам какво да правя.
И тъй като нямам никакви проблеми със събирането на екскрементите й ( които са на здраво и добре гледано кучИ:) сигурно ще спечеля много приятели  Mr. Green

# 31
  • Ку-куландия
А вие виждали ли сте куче да препикава количка или колело? Аз не съм.
Лично аз да (щом го пиша) и нещо по гнусно съм виждала - да препикае гърба на един татко клекнал до детето си!

# 32
Аз съм виждала куче, да препикава детска пързалка.  Sick

# 33
  • София
А вие виждали ли сте куче да препикава количка или колело? Аз не съм.
Лично аз да (щом го пиша) и нещо по гнусно съм виждала - да препикае гърба на един татко клекнал до детето си!

Ау, гнус! А къде е блял собственикът? На такива трябва да им се натика лицето в произведението на любимеца им!
Всъщност и аз съм виждала куче да препикава първо крака на детето, което го водеше, и после и крака на майка му. Гнуууус! И все още се чудя, тези хора съвсем никакъв акъл ли нямат?  Sick

# 34
  • където ми харесва
Нали на всички ви е ясно, че проблема е със стопаните, а не с животните, точно защото те са животни, и не можеш да им обясниш къде могат да акат и да пишкат, къде могат да се разхождат и къде не. Моите кучета се водят на повод с намордник навсякъде. Едното е прекалено игриво, не смея да го пускам. Акитата им и ги събирам и повечето хора ме гледат, все едно съм някакво извънземно, защото те дори не се и сещат. Но съм се сблъсквала и с много ненормални родители и не може да си изкривите душата. Случвало ми се е следното нещо-извела съм си кучетата на разходка (както казах на повод и с намордници и двете), разхождаме се, не закачат никого. Изведнъж чувам някаква майка да говори на висок глас "тая с тия огромни псета ще ми изплаши детето, толкова ли не може да ги заведе на друго място?"... Обръщам се, и виждам въпросната, седи на пейка с цигара в устата, а невръстното й дете (на около 3-4 години), седнало на земята до нея и рови с една клечка в калта, дори незабелязвайки присъствието на кучетата ми. Питам я на мен ли говори, отговора "ами на теб говоря ма, намери си друго място". След краткото обяснение, че съм на точното място, че кучетата ми са вързани и не са опасни за никого, докато нейното дете се е заровило до ушите в кал, и след като тя за първи път обърна внимание на "играта" на детето си, стана и ми се разкрещя "писнало ми е да се обяснявам с мърли като теб, не мога да си изведа детето да играе спокойно никъде, навсякъде са ви псетата, дето ни осират градинките", а аз седя е така #Crazy , чудейки се, че първо-това не е детска площадка, а поляна с две пейки, която е обозначена за разходка на кучета, второ-детето й не си играе спокойно, ами се рови в калта, и трето-моите две кучета със сигурност са по-безопасни от нея, тя си грабна калното човече и с ругатни и заплахи, че щяла да вика полиция, се отправи към площадката (за детето й).... После си говорих с жената, която седеше до нея на пейката, и тя обясни "не й се връзвай на тази жена, нея я мъчи повече факта, че не може да пуши на детската площадка, за това си води детето тука да играе-като кученце, за да може да си пафка на воля"...
Еми, какво да ви кажа-както има безотговорни собственици на домашни кучета, така има и откачени родители, за които е по-важен техния комфорт, отколкото този на детето и са готови да мрънкат на всеки, който според тях им го разваля.

# 35
Еми, какво да ви кажа-както има безотговорни собственици на домашни кучета, така има и откачени родители, за които е по-важен техния комфорт, отколкото този на детето и са готови да мрънкат на всеки, който според тях им го разваля.
Това е така, но всъщност какво общо има с ограничаването на броя домашни кучета, тичащи свободно из парка? Нека решим този проблем, а после ще помислим и върху рестриктивни мерки срещу мрънкащи и откачени родители. Wink

# 36
  • където ми харесва
Това е така, но всъщност какво общо има с ограничаването на броя домашни кучета, тичащи свободно из парка? Нека решим този проблем, а после ще помислим и върху рестриктивни мерки срещу мрънкащи и откачени родители. Wink
Еми не знам, аз писах от позицията на човек, който спазва наложените норми. Въпросния парк не съм посещавала скоро, така че не съм наясно. В другите паркове, в които съм ходила, не съм се сблъсквала с проблем-агресивно домашно куче, пуснато да се разхожда свободни на места, където има малки деца.

# 37
  • София
Нали не очаквате, че кучетата ще прелитат до местата за разходка? Не във всички паркове има възможност да се заобиколи, за да се стигне до тях, понякога трябва да се премине през самия парк.

Нали не ти приличаме на някакви идиоти?
Как тогава ще се докаже дали някой си разхожда кучето или просто "преминава", м?

И къде е това място за кучета, дето не може да се стигне? Дай един премер нагледен така да видим.
Ние как можем да прелитаме над лайна?

Да, редовно се натъквам на милата гледка шибан домашен "любимец" да препикава пейки, люлки и пързалки, а наглият стопанин с умилена физиономия да го изчаква търпеливо.

# 38
Е, спокойно де, един кокер пикаеше задължително на гумите на някоя количка.

Така, по същество- нужни са курсове за превъзпитание на стопаните на кучета, както и курсове за бъдещи такива. Кучетата са интелигентни животни. С правилен собственик се превръщат в прекрасни същества. Но когато не случат на такъв, става лошо.

# 39
  • София
Навсякъде може да се стигне, недей да преувеличаваш, Елица. Просто за да се стигне където и да е, все отнякъде трябва да се мине, и винаги ще се намери някой недоволен, откъдето и да минаваш. И изобщо не говоря за лайна, а просто за преминаване. От лайната всички ние недоволстваме, но за тази работа трябва съвест от страна на кучкарите, и контрол от страна на отговорните институции.

Нещата не са обмислени добре, и кучкарите не са виновни за това. Ако трябва да се придържам към буквата на наредбата, трябва да пресека целия квартал (целият е в градинки). Вместо това аз просто пресичам улицата и си разхождам кучето на поляната, определена за друг квартал, до която обаче хората и кучетата, за които е определена тази поляна, трябва също да пресекат даже не един, а цели два квартала.

# 40
Абе често да си кажа, аз имам проблем само с домашните кучета около нас. Хората, които живеят в къщи са доста безотговорни в по-голямата си част. Не ги интересува дали ще излезе кучето им,дали ще се отвърже. Бездомни почти няма около нас, но домашните веднага идват и скачат като минеш покрай тях (те се въртят около дворовете на стопаните си и пазят територия).

Не бива да има свободно отвързани кучета. Аз самата гледам домашен любимец и знам колко стресиращ може да е за малко дете, дори когато отиде да му се радва. Затова и не даваме на деца да го пипат,защото не знам как би реагирал. Просто е да имаш отговорност....за някои,обаче явно е трудно.

# 41
  • София
Не е нормално кучета и деца да се разхождат в едни и същи паркове и градинки.
Не желая детето ми да се разхожда сред бълхи, кърлежи и зарази. Животът и здравето на детето ми и всички деца са по-важни от кучетата.

Невинните кучкарите да си съберат лайната и да си връзат кучетата, също и да си ги държат здраво и далеч от околните, пък после да мрънкат колко им били неудобни местата за разхождане, определени от общината.

# 42
  • София
Не е нормално кучета и деца да се разхождат в едни и същи паркове и градинки.
Не желая детето ми да се разхожда сред бълхи, кърлежи и зарази. Животът и здравето на детето ми и всички деца са по-важни от кучетата.

В такъв случай се запознай с местата, определени за кучета, и не ходете там. Например, в Борисовата градина за това са определени крайните пешеходни алеи, успоредни на Цариградско и на Драган Цанков. Там собствениците имат право да пускат кучетата си да тичат свободно, и като не ти харесва, стой си в другите части на парка, напълно достатъчни са като площ и количество.

# 43
  • София
Изобщо не посещавам места, определени за разхождане на кучета.

# 44
  • Rock & Roll feeling ...
Проблема освен ,че тези места не се спазват  е ,че няма какво да попречи на животното да си ходи където му скимне щом е пуснато . Никакво пускане без ограда  Naughty Да си се разхождат с кучетата  Peace

10 c's
  каква порода е кучето ти ?  Wink

Видях линка ,който сте поставили за определените места , а колко от тях са оградениThinking

Общи условия

Активация на акаунт