Отговори
# 60
  • София
Знам аз, знам. Кучкарите тия работи не ги виждат. Още малко ще кажеш, Adellle, и лайна по тротоарите, че няма...
И си знам да не влизам в диалози.

# 61
  • където ми харесва
Знам аз, знам. Кучкарите тия работи не ги виждат. Още малко ще кажеш, Adellle, и лайна по тротоарите, че няма...
Като нямаш какво да кажеш-не влизай. Аз преди да съм кучкарка съм човешко същество, жена и майка. Както казах-седя достатъчно по детски площадки от много години-не съм видяла едно домашно куче да злоупотребява с детския пясъчник и прочие. А лайна по тротоарите има-не мога да го отрека, ма има и много бездомни кучета. Има и много лайна по полянките, които не са само кучешки....
Та, ако имаш да кажеш нещо-кажи го, ако не-спазвай си съветите.

# 62
Като нямаш какво да кажеш-не влизай. Аз преди да съм кучкарка съм човешко същество, жена и майка. Както казах-седя достатъчно по детски площадки от много години-не съм видяла едно домашно куче да злоупотребява с детския пясъчник и прочие. А лайна по тротоарите има-не мога да го отрека, ма има и много бездомни кучета. Има и много лайна по полянките, които не са само кучешки....
Искаш да кажеш, че всички домашни кучета са съзнателни по природа и не препикават някаква площ, само защото там играят деца /виж, бездомните, те не са съзнателни!/? Или пък, че всички собственици на кучета са достатъчно съзнателни да не го позволяват и такива случки не се случват по дифолт? Бреййй в какво общество живеем - чак се възгордях!  bowuu

# 63
  • където ми харесва
Искаш да кажеш, че всички домашни кучета са съзнателни по природа и не препикават някаква площ, само защото там играят деца /виж, бездомните, те не са съзнателни!/? Или пък, че всички собственици на кучета са достатъчно съзнателни да не го позволяват и такива случки не се случват по дифолт? Бреййй в какво общество живеем - чак се възгордях!  bowuu
Ми явно живеем на различни места, защото в моя квартал домашните животни не оскверняват детските площадки. Но и рядко виждам пуснато куче да търчи свободно около блока, или в квартала...

# 64
Ми явно живеем на различни места, защото в моя квартал домашните животни не оскверняват детските площадки. Но и рядко виждам пуснато куче да търчи свободно около блока, или в квартала...
Очевидно.  Tired  До такава степен ме респектира, че дори не смея да попитам за името на квартала, който обитаваш и където не се случват такива чудни неща....

# 65

До Adellle!
Намесвам се защото разводнявате темата, Adellle моля, прочетете отново заглавието на темата, тук не водим полемика кой ака повече в парка децата или кучетата, тук събираме предложения. Коментарите ви са "паразитни" и абсолютно ирелевантни с дискутираната тук тема, така че ще ви помоля тези полемики да си ги водите на пейката пред блока.

На всички останали, които са се включили по темата, благодаря за споделеното мнение. Напомням, че собствениците на кучета са данъкоплатци, като нас, освен това плащат данък и за домашния си любимец и би следвало правата им да са защитени в рамките на това да не нарушават правото на децата ни на сигурност и здраве! Ще изчакам още няколко часа и довечера  в темата ще се постарая да обобщя направените предложения, а утре на разположение ще  бъде и официалния документ който ще внесем в общината.

Призовавам да не губим добрия тон, за всички има място под слънцето, но за да има мир, трябва да се спазват определени граници.

# 66
Можем да се справим като постоянно правим забележка на стопаните. А не да си мълчите и да пишете по форумите. Аз лично не правя забележки, защото:
1. Нямам деца
2. По нашите паркове тук няма свободно движещи се кучета, повечето хора живеят в къщи и кучетата им тичат там
Има една поляна, която има много удобно оградено игрище, което не се ползва. Понякога ходим там, събираме се с други кучета и ги пускаме да си играят вътре.
Аз пак казвам--нашето куче не го пускаме никога от повод когато сме навън, не много добър с командите, особена порода е и хич не слуша. Това по повод загражденията--просто не сте прави, всеки има някакви права да съществува.

# 67
След като реших сериозно да се заема с проблема, отделих доста време да разбера, какво го поражда в България и защо от години съществува тази драма между родители и стопани. Стигнах до извода, че част от проблема на свободно разхождащите се из парковете домашни любимци, наред с това че стопаните са безхаберни, че общината не ги контролира и т.н. се корени и в това, че на практика, те нямат обособено, а не определено, място за разходка и изхождане. Под обособено, имам предвид маркирано с табели и ако е нужно оградено с подходяща ограда, не защото съм любител на загражденията, а защото и децата и кучетата понякога не слушат и имат нужда от физически граници, за да бъдат задържани в определено пространство.

По този повод полезен източник на идеи е опита на западните държави, дето се вика не е нужно да откриваме топлата вода. Хубаво е ако някой има информация, как е решен въпроса в чужбина, да сподели.

Аз съм чувала, че в Швейцария (ако не се лъжа) освен, че има специално обособена алеята за разходка на кучета, на нея има изградени тоалетни, което представлява отбивка тип пясъчник, дърво, кофа и ролка с найлонови пликчета. Така, хем кучето се разхожда, хем се изхожда на определеното за това място, хем стопанина е максимално улеснен да почисти след любимеца си.

# 68
  • София
 В крайна сметка, винаги можем да кажем всякакви обиди и дадем примери за пикаещи кучета и деца, но се съгласете, че лайната конкретно в парк Гео Милев са предимно по алеите, и то лайна огромни, размазани там където се разхождат майките с колички, гражданите и децата.Всичко опира до ниската ни култура и безсилието на общината (можеби). Ако има постоянно инспектор с работно време всеки ден  да глобява за цялата тази смрад, хем общината ще е доволна, хем и гражданите.Съгласете, че не е нормално по така красивите алеи дето ги правиха цяла година, постоянно да търчат песове с мартенички,елечета и панделки, само защото алеите и полянките са кални и кучкарите не искат да се цапат(така си мисля аз) newsm78
Аз предлагам след като има закони, наредби и всякакви там неща да има орган, който постоянно да контролира тези неща със солени глоби, не че ще превъзпитаме българина тепърва, но все пак след като сте се заели да внесете документ  в общината.

Стана доста дълго - извинете ме за дългия пост Embarassed

# 69
Около блока, в който живея е ад! Има  21 апартамента и около 15 кучета. Няма алея, няма трева, всичко е в лайна Whistling. Никой не почиства след любимеца си Mr. Green.

# 70
  • София
Стига сте се оплаквали, много е просто.
Разбирате как се казва стопанина, разбирате как се казва кучето и подавате оплакване в общината.
В много от случаите кучетата са с неплатен данък, така че най-малко за това могат да ги подгонят.

# 71
  • Rock & Roll feeling ...
Моето предложение е : 1во местата където е позволено да се пуска кучето свободно да са оградени . За безопасност и на кучето и на хората ,които имат притеснения от кучета .
По този начин хората не зависят от преценката на стопанина за безопасност или от неговия мироглед за ситуацията ,а и когато са събрани на единица площ техен е проблема дали ще я поддържат или не . ( по тоя въпрос съм се аргументирала доста в предишните ми постове )

И 2ро да се направи така ,че полицаите да имат право да глобавят стопаните ,ако видят ,че кучето им се изхожда на  улицата .

Що се отнася до чужбина , там глобяват не само за подобни неща , а и ако се изплюеш или ако си хвърлиш фаса . Специално за кучетата си има определени оградени места и няма подобни терзания както при нас .  

Кажете после какво е станало  Wink

А да попитам към коя община ще внасяте тези предложения ?

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 19:29 от Puff

# 72

И 2ро да се направи така ,че полицаите да имат право да глобавят стопаните ,ако видят ,че кучето им се изхожда на  улицата .

Що се отнася до чужбина , там глобяват не само за подобни неща , а и ако се изплюеш или ако си хвърлиш фаса .

И коя е тази чужбина, в която се глобява, защото кучето се изхожда на улицата, или ако се изплюеш
Или имаш предвид глоба за несъбрани екскременти?
Първото ми звучи прекалено, а второто логиячно

Много си е хубава наредбата, само трябва да се спазва и да има контрол в/у нея.
Както всъщност и за всичко останало.

# 73
  • Rock & Roll feeling ...

Що се отнася до чужбина , там глобяват не само за подобни неща , а и ако се изплюеш или ако си хвърлиш фаса .

И коя е тази чужбина, в която се глобява, защото кучето се изхожда на улицата, или ако се изплюеш
Или имаш предвид глоба за несъбрани екскременти?
Първото ми звучи прекалено, а второто логиячно

Много си е хубава наредбата, само трябва да се спазва и да има контрол в/у нея.
Както всъщност и за всичко останало.

В Лондон пред мен глобиха един ,че си изхвърли фаса на улицата . Не съм им чела наредбите , но го видях  Peace   И да имам в предвид за глоба на стопаните ,ако не почистят .

# 74
да, това звучи по-нормално:)

сега внимавай:) Преди 20ина години мен ме глобиха на Патриарх Евтимий за неправилно пресичане.
Значи е можело. И е ставало.

Общи условия

Активация на акаунт