Отговори
# 75
  • Rock & Roll feeling ...
Те все още глобяват за подобни неща . Но какво да очакваме , като джипа е спрял на Раковска точно на пешеходна пътека ,а полицая 20 метра от него и се върти на другата страна , на ударен се прави . За какво говориме ?

# 76
То тая държава няма никога да се оправи сама. Ние трябва сами да си оправим парковете, но се обидих че на никого не му пука. Преди време исках да помогна на нашата Морска градина и нейните проблеми, защото държа на нея и съм израснал там, но управниците не реагираха в частност нашия кмет. http://www.vbox7.com/play:77377bd1 Давам го за пример, това е стара история, но само БТВ направи репортаж след като писах на медиите, кмета и други инстанции. Накрая нищо. Вие искате кучетата да оправят. Сами трябва да си оправим бакиите, но кога и как ще стане не ми е ясно.

# 77
Не знам какво му е сбъркано на нашият народ  Tired Защо като сме на "чужда земя" и можем да спазваме законите , да не мърсим , да се съобразяваме , а като сме си у нас - кочината да е пълна ?  ooooh! Thinking  И ако някой тръгне да направи нещо добро в една посока , се почва  " ама защо сега това ще се прави , знаеш ли каква нужда имат пенсионерите,кучетата,цветята , извънземните "  Tired Винаги се гледа лошата страна . Сега ако вземат да оградят за кучетата , вместо повечето нагласи да са положителни , повечето отзиви ще са " ами тия пари що не се инвестират в не знам си какво си " , а че аз и детето ми ще сме защитени от човешкото нехайство и колко плюсове има това , кой ли ще се сети ? ( друг е въпроса ,че общината е тази ,която трябва да вземе тези пари от данъците на кучкарите и ако не стигат да вдигнат данъка , сиреч да отиде някой ум и да измисли добре нещата ) Изобщо има някаква негативна тенденция ,когато се прави нещо хубаво първо му се изкарват негативите , а след това - защо не се е направило първо за еди кой си  Crossing Arms ooooh!  Не ми харесва това . Толкова ли се разпадна държавата ,че вече почти всеки е на режим " всеки за себе си " ? ...  Извинявам се за спама   bouquet  bouquet 

# 78
  • София
Гледам линка с разрешените места за разходка. Нещо не схващам наредбата на кмета на район Триадица. Според нея в градските паркове и градинки е забранено да се разхождат кучета, с изключение на определените за това места. В южния има две такива места - зад "Земята и хората" и под Правителствена болница. Това означава ли цялата останала част от парка е забранена за разходки?
http://sofia.bg/smet/zap_kucheta/Triaditsa.pdf?++=%D0%E0%E9%EE%E … E4%E8%F6%E0%27%27

# 79
Това означава ли цялата останала част от парка е забранена за разходки?
http://sofia.bg/smet/zap_kucheta/Triaditsa.pdf?++=%D0%E0%E9%EE%E … E4%E8%F6%E0%27%27

Аз така го разбирам  Peace ( че останала част е забранено да се разхождат с куче )

# 80
Нали на всички ви е ясно, че проблема е със стопаните, а не с животните, точно защото те са животни, и не можеш да им обясниш къде могат да акат и да пишкат, къде могат да се разхождат и къде не.
Абсолютно. Peace Веднага цитирам потвърждение от една кучКАРка. Mr. Green
А защо пък да са оградени? Кучето ми се стресира от деца, аз искам ли те да са оградени? Като започнете едни умозаключения....всеки има права, просто трябва да се съобразяваме.
Абсолютна гнус са ми този тип хора. Sick ooooh!

# 81
Преди 20-тина години за много неща май глобяваха и освен това, те привикваха тук-там за определени провинения.
Ама тогава имаше страх от полицията, как само биеха за щяло и нещяло...
Пък сега народът реве, че било полицейщина и им забраниха на полицаите и престъпниците да пипат дори. Сега остава само да ги задължат да си носят и по едно пауново перо и да ги галят с него като ги задържат.
Така че сравненията сега-вчера-миналата година-миналия век малко са неправилни.
Защото плюсове и минуси - много...

# 82
  • София
Това означава ли цялата останала част от парка е забранена за разходки?

Аз така го разбирам  Peace ( че останала част е забранено да се разхождат с куче )

Така, така. Ама можели да "преминават". Rolling Eyes
Обсъждахме го на 2-3 страница.
Много им харесва наредбата на кучкарите.

# 83
Гледам линка с разрешените места за разходка. Нещо не схващам наредбата на кмета на район Триадица. Според нея в градските паркове и градинки е забранено да се разхождат кучета, с изключение на определените за това места. В южния има две такива места - зад "Земята и хората" и под Правителствена болница. Това означава ли цялата останала част от парка е забранена за разходки?

в останалите части могат да преминават на повод.
разрешените за разходка са разрешени за пускане от повода, т.е място, където животното да потича свободно

Елица вземи да наричаш хората хора, а не кучкари, кучкарка е майка ти, аз не съм кучкарка
запази си простотиите за средата си, никой не е длъжен да чете предизвикателствата ти и да се прави , че не ги забелязва

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 12:15 от 10 c's

# 84
  • София
Елица вземи да наричаш хората хора, а не кучкари, кучкарка е майка ти, аз не съм кучкарка
запази си простотиите за средата си, никой не е длъжен да чете предизвикателствата ти и да се прави , че не ги забелязва
Думата кучкар означава човек, който отглежда кучета.
Майка ми не отглежда, така че не влиза в горната категория.
Ти каква си слабо ме вълнува.
Иначе да, четенето не е задължително.

# 85
  • където ми харесва
Сега сигурно авторката пак ще се обиди, че скверня темата й с мнение, но аз съм абсолютно ЗА, да се ограждат местата, където се пускат свободно кучета и си имам лични прични.
Първо-така не пречат на свободно преминаващите хора, със свободно отглежданите им деца, дори и да се разлае някое куче, мама/тате, може да са спокойни, че детето им няма да бъде изядено.
Второ-така шанса кучето ти да избяга, става нулев.
Трето-ако има ясно оградена територия за това, и кучетата си вършат работата вътре, никой не може да каже "ама това не е от моето/нашите кучета", защото щом е там, шанса да е неговото куче е голям, следователно ще бъде длъжен да си го почисти.
Четвърто-така се ограничава достъпа на улични кучета, на местата, където разхождаме домашните си.

# 86
Ами това е супер лесно:) Лансира се една програма на всеки кв. км от София по 300 метра ограждение тревна площ и готово. /след година се брои какво е оцеляло/
Може да се предложи на СОС и те да мислят за финансирането например - така и така ходят на работа, да поразгледат какви европейски средства има по кучешките теми.
После самите стопани ( тук е така) се грижат за оборката, общината коси само)

# 87

Ми освен да прелетите до тези места, друг вариант не виждам.
Такъв диалог наскоро имах и с нашите проверяващи:
Те: - Тук не е позволено за кучета, позволено е еди-къде си.
Аз: - Знам, там отивам.
Те: - но не сте там.
Аз: - Е, как да стигна до там, по въздушен път ли?
Тъй. Не ме санкционираха, но това е само защото съм запозната с наредбите на районния кмет и съм готова да им посоча слабите места. Друг на мое място щяха да го ошмулят още на първата минута.
Т.е. редовно се осведомявайте за наредбите на районните кметове, най-добре е да си разпечатате наредбите им, и бъдете готови за разправии.

# 88
Ами това е супер лесно:) Лансира се една програма на всеки кв. км от София по 300 метра ограждение тревна площ и готово. /след година се брои какво е оцеляло/
Може да се предложи на СОС и те да мислят за финансирането например - така и така ходят на работа, да поразгледат какви европейски средства има по кучешките теми.
Моя приятелка дори мислеше да инвестира в подобен проект. Има някакви ниви до София и има мерак да направи кучешки атракцион - с изкусвени водни басейни /от които някои породи имат голяма нужда/, с различни съоръжения за игра и т.н. Може би наистина би имало хляб в подобна инициатива. За събота и неделя е перфектно.

# 89
Моя приятелка дори мислеше да инвестира в подобен проект. Има някакви ниви до София и има мерак да направи кучешки атракцион - с изкусвени водни басейни /от които някои породи имат голяма нужда/, с различни съоръжения за игра и т.н. Може би наистина би имало хляб в подобна инициатива. За събота и неделя е перфектно.

Ако може да предложа - собственици на ловни породи биха плащали за подобно място с тичащо изкуствено зайче.
Моята е ловна порода, която има нужда от десетки километри тимане на ден. Търсих терен, където да я разтичвам, но не успях.

Общи условия

Активация на акаунт