Отговори
# 870
Да ви разкажа  за куче Божко.Свекърва ми го спасила преди 8 години.Някаква бездушна лела му пробола оченцето със шиш в опит да го убие.След като го излекувала,свекърва ми го  занесла в немски приют  за кучета,май беше в Добрич .Една германка го осиновила и дошли с мъжа си специално  за него.Сега Божко е щастливо и възпитано немско куче.Понякога му слагат пиратска превръзка на окото- черна, и на нея с бели букви пише-"България ''Sаpienti sаt

# 871
клод*, ако се спазваха наредбите, нямаше да има толкова наплашени хора и нямаше да реагират така при среща.
Другият момент е, че както вече споменах, доста от кучетата са абсолютно безконтролни, така че и каишката, при едно по-масивно куче, не дава сигурност. Случвало ми се е да видя буквално влачени стопани от куче, нападащо човек и те не могат да го удържат, което е нормално, все пак силата му е много по-голяма и като не е дресирано, дали е на повод или не, няма особено значение.
Когато ти се случи 2-3 пъти на ден да имаш "интересни" срещи, като влезеш във входа и ти изскочи поредното, не знаеш как да реагираш.

# 872
  • Варна
Какво е наморник? Няколко пъти го видях написано това нещо. 

# 873
  • София
Правилното е наморДник (идва от руското "морда" - муцуна) и се слага върху муцуната на кучето, за да не му позволява да хапе или да яде боклуци от улицата.

# 874
  • Варна
Jarrita, а дано го видят!

# 875
Тити,ти детето си с баничка ли храниш??!??Оле оле,срам за бг-мама обществото.Трябва специално да готвиш в предварително стерилизирани съдове и то лично да правиш баничката прясно изпечена в 5 сутринта.Много ти е позволил мъжа ти,ако не е так...
 Ах тези противно помияри,ах тези безотговорни стопани...За мен пък щом детето ти яде баница ти си безотговорна и грешна Mr. Green Laughing
 Защо си помисли,че някой трябва да се съобразява с такива като теб?

# 876
  • София
Да се включа и аз в темата. Наши приятели си взеха куче, специална порода - вълк, но не немски вълк, а чехословашки. Много е скъпо, според мен, никога не бих дала такива пари, но това си е мой проблем. На вид си е точно ....вълк. Сега е на 6 месеца и ходи на училище, където го обучава специален учител на всякакви команди, легни, стани, не яж, яж, редом / да ходи до теб без проблем/. -25 лв на час. Научено е, след разходка да стои до банята и докато не му измият лапите не мърда. Не влиза в хола и спалните - има забрана. Докато те се хранят в кухнята, кучето няма право да стъпва там, а стои в антрето, абсурд е нещо да му се подаде от масата за хранене. Тя е само за хората.  Сега е битка с този намордник, още се учи, но те проявяват търпимост и вероятно ще успеят, но им трябва много търпение. Забравих и да спомена, че е научено и да не лае, когато си е в къщи. Много грижи изисква и средства , но вероятно и обич към животните. Виждам, че го извеждат само на места пригодени за такива любимци /зад х-л "Хилтън" имало такава градинка/. Та така. Има и такива хора - отговорни.

# 877
  • София
Виждам, че го извеждат само на места пригодени за такива любимци /зад х-л "Хилтън" имало такава градинка/. Та така. Има и такива хора - отговорни.

Зад х-л Хилтън не е пригодена, нито има заграждения, нито нищо. Просто е определена за разходки със заповед на кмета, обаче това не пречи там да ходят и противници на кучета, доколкото знам има случаи и на разхвърляна отрова, и побои над стопани на кучета.

# 878
  • Софето
Темата е "Как можем да се оправим с домашните кучета тичащи свободно из парка"?, ако някой знае КАК да пише, ако не стига сте спамили темата. Моля малко по културно и спокойно, ако разделя тук пишещите на ЗА и ПРОТИВ кучетата, пишещите ЗА кучетата много обиждат и се държат  арогантно, когато някой тръгне да обижда ясно е че няма с какво друго да защити позицията си и почва да хапе #Crazy. Направо не е за вярване с каква зоба ще възпитавате и кучетата си, а ние после да не се страхуваме. Направете си една тема "Как да се спасим от децата тичащи в парка и техните майки " и там си изливайте злобата срещу децата и "истеричките" майки.
п.с наистина не мога да разбера как може някой директно да обижда пишещи мами тук  Shocked.

# 879
*MALENA, всичко е нормално. Те просто си се държат като женската част от любимците си.

# 880
  • София
Бау! Ние също сме "мами"  Laughing! Вярно много глупости се леят, но не виждам причина да не се включват хора с всякакви мнения. По принцип темата куца, а и пишат доста неориентирани жени, които дори не са си направили труда да проверят къде в техния район може да срещнат кучета свободно пуснати да се разхождат в съответствие с нормативната уредба.

# 881
  • София

п.с наистина не мога да разбера как може някой директно да обижда пишещи мами тук  Shocked.

Ето че ти също обиждаш голяма част от нас, като ни обвиняваш в злоба, въпреки че не само сме се опитали да бъдем полезни по темата, но и не сме си позволили да обидим някой. А и ние сме пишещи мами, нали?

# 882
  • София
*MALENA, с нищо не съм те обидила....арогантно не съм се държала. Дадох пример, как трябва да се грижат за любимците си, така, че да не притесняват околните. Не мисля, че оспамих темата, а напротив, показах как трябва да се научи едно животно да бъде в мир с околните, също и неговите собственици, за да не се създават дрязги.

# 883
  • Софето
Бау! Ние също сме "мами"  Laughing! Вярно много глупости се леят, но не виждам причина да не се включват хора с всякакви мнения. По принцип темата куца, а и пишат доста неориентирани жени, които дори не са си направили труда да проверят къде в техния район може да срещнат кучета свободно пуснати да се разхождат в съответствие с нормативната уредба.

Ами ето сега всички могат да си проверят къде е позволено да се разхождат кучета:
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=4&sub_open=45558&nxt=0,
ето и за нашия парк ясно си пише къде, но те се разхождат низ целия парк (говоря за големи кучета) пуснати да си тичат слободни.

# 884

Ами ето сега всички могат да си проверят къде е позволено да се разхождат кучета:
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=4&sub_open=45558&nxt=0,
ето и за нашия парк ясно си пише къде, но те се разхождат низ целия парк (говоря за големи кучета) пуснати да си тичат слободни.
Обадете се на 112.
Напишете оплакване към общината. Сега можете онлайн да го направите и ще ви дадат входящ номер в рамките на един работен ден и можете да следите онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт