Интериорен стил по аматьорски 5

• 82 625
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Veniz, добре, че я показа тази спалня, защото аз я гледах, но не бях забелязала синия таван. Той също би трябвало да "повдига". Аз имам голям мерак за такъв експеримент, но събирам смелост Wink

# 556
Аз , с един въпрос, дето ще ви се стори много тъп, ама...на кое казват "японска стена"  Embarassed Разбирам, че е вид щора, но откъде идва "японското" в стената ? Нещо от бамбук ли е?

И молба за идеи  Praynig на тема синьо и кафяво. Сега съм на тази вълна, реших кухнята да е в светло синьо, или поне горния ред шкафове. И съм си наумила една тъмнокафява стена. Синьото е млечно и нежно, не е прекалено наситено. Пастелно (а, уцелих епитета). Да я слагам ли тая кафява стена (зад дивана, смятам да я накича с репродукции и картини)? А за дивамн мисля да ми служи едно легло от светло дърво с много възглавници по него. Но се изкушавам силно да го бядисам и него в бледосиньо, идеално би било ако постигна захабения ефект от шкафовете с цветните аранжировки на Радостина  Heart Eyes Ама постига ли се лесно, или хич да не се захващам (не че съм напълно с две леви, ама направи-си-сам не ми е силна дисциплина)?

# 557
Аз , с един въпрос, дето ще ви се стори много тъп, ама...на кое казват "японска стена"  Embarassed Разбирам, че е вид щора, но откъде идва "японското" в стената ? Нещо от бамбук ли е?

Начинът, по който се мести, предполагам. Simple Smile Става дума за поредица от подвижни текстилни панели, които се местят по релса (корниз) и могат да се съберат един зад друг.

# 558
Силно одобрявам идеята за тюркоазени мебели на кафява стена!  Crazy  За състарителния ефект виж в темата за преправяне на старите мебели - там са специалисти. Но е трудоемко  Thinking

# 559
И на мен много ми харесва тази комбинация синьо и кафяво

Аз лично (много не смея да се обаждам  Blush) бих направила кухнята неутрална, а синьото на гърба на кухнята и/или на дивана, столовете, килима, пердетата, други стени. Или синя ако е нещо такова- шкафовете са до тавана.

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 10:47 от Шанта

# 560
Аз си мисля, че тюркоазена кухня на кафява стена ще стои доста интересно и красиво, като в същото време няма да е натрапчиво  Thinking У нас понеже е светла кухня на тъмна стена, макар в съвсем други цветове, но пак земни/пастелни и още съм толкова влюбена в избора си  Simple Smile

Ще покажа няколко снимки с въпросната комбинация, които онагледяват точно  -  1..  2..  3..  4..  5..  

O, и забравих да изкоментирам, че много харесвам легло да се ползва за диван. Преди време тук бяхме дали десетки снимки на така наречените дей софа, ужасно съжалих, че не си направихме така у нас  Thinking  Но нищо не е загубено, като се скапят чудните ни диванчета и на този вариант може да минем  Simple Smile

# 561
  • Центъра на Вселената...
Обожавам тюркоаз с бежово или кафяво, любимата ми комбинация....

# 562
Ами тогава освен пак да ходим в къщата на тюркоаза, където аз веднага си заплювам ей туй Wink
Жалко, че няма много тъмни стени...

# 563
Ау, страхотни неща сте показали момичета, благодаря! Дивана на кафявата стена с картините ми беше вдъхновение да се реша на тази цветова комбинация. Кухнята ми ще е полуостров - обърната към хола зад ниска стена, която ще служи за барплот. Плотът ще е светло дърво, горният ред шкафове ще е на стената отзад - т.е. обърнат с лице към дневната и мисля той да е син, а долният ред, скрит зад барплота - в бяло. А ниската стеничка на барплота реших да с кафяв тапет, същия да бъде и зад дивана. Ама съм харесала един тапет  Embarassed 4304...Дали няма да е прекалено...ами прекалено! Изкушават ме и нежносини стени, но се притеснявам да не залитна по синьото прекалено...

Благодаря ти Барба, явно наистина е заради плъзгането, приличащо на фусума Тук им казват панелни завеси.

пина и аз много харесвам легло с хубава кувертюра и много възглавници да се ползва за диван. И местейки се в новата къща ще ни остане едно много хубаво единично легло от светло дърво с висок борд неизползваемо - ще пасне страхотно и на интериора и като размер. Ама как да убедя мъжа ми, че не се прибеднявам, не го правя от икономии, а просто ми харесва  ooooh! Като е рекъл "няма смисъл сега да икономисваме, ще си купим един диван за новата къща"  ooooh! Ми не искам диван, искам си леглото! Ще проуча въпроса със състарителните техники, и ако се убедя, че няма да е съсипителна намесата ми, може и да се захвана.

# 564
И още няколко снимки
1
2
3
4
4a
4b
5
6
7
8
9
10
11
12

Малко се олях.
Първите няколко, не че толкова ми харесват, но установих, че нещо ме притеснява в сините шкафове (затова писах до тавана), а като е в друг цвят корпуса нямам този "проблем"  Blush Последните 3 ми харесват доста  Peace

Самурайка, така както го разказваш звучи приказно и то точно със светло синьо, а не тюркоазено и аква каквито са повечето снимки, успех!

10-Ways-Photos-Can-Make-a-Room[/b]]http://www.houzz.com/ideabooks/346003/list/10-Ways-Photos-Can-Make-a-Room

http://www.inspirebohemia.com/2012/02/interior-daydreaming.html

http://achadosdedecoracao.blogspot.de/search/label/COZINHA

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 15:51 от Шанта

# 565
# 566
Покрай въпроса на самурайка търсих на тема синьо (не, че всички резултати са с много синьо Simple Smile ) и си извадих няколко неща ей така, без концепция, които ме спечелиха чисто емоционално. Ще ги споделя с вас Simple Smile

1..  2..  3..  4..  5..  6..

# 567
Покрай въпроса на самурайка се вкарах в беля, ето нещо което ме спечели (без пеперудите)
http://1.bp.blogspot.com/-SFyCb0FNgcE/T51zw9DWwdI/AAAAAAAAl3M/r_ … om.1335504460.jpg

# 568
Veniz, добре, че я показа тази спалня, защото аз я гледах, но не бях забелязала синия таван. Той също би трябвало да "повдига". Аз имам голям мерак за такъв експеримент, но събирам смелост Wink

Аз също съм го замислила и няма сила на света да ме спре. В спалнята ми сега е така--таванът е с по-тъмен цвят, но е в гамата на розово и лила, та е малко по-различно. Мисля едната детска да е с много по-тъмен син таван и жълти стени, ама ще пробвам първо преди да нанасям.

# 569

Аз също съм го замислила и няма сила на света да ме спре. В спалнята ми сега е така--таванът е с по-тъмен цвят, но е в гамата на розово и лила, та е малко по-различно. Мисля едната детска да е с много по-тъмен син таван и жълти стени, ама ще пробвам първо преди да нанасям.
Моля те  Grinning, покажи, покажи!
Аз си мисля, ако наистина взема да го правя да боядисвам не от ръба, а 3-4см навътре в тавана, тоест да остане един бял контур (нямаме первази)...

А по темата на Самурайка, ето това е страхотно

Такова кафяво дори по-топло като тук е "моята" комбинация със синьо. А шкафчетата си ги предствям нещо като стъкло, дори да е матово, просто да не са като боядисани, а да струи светлина едва ли не от тях. И с това се спирам, моля мненията ми да не се вземат особено под внимание те са ултра мега аматьорски  Peace

Общи условия

Активация на акаунт