Пейпал - помощ! - 6-та тема

• 43 962
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Аз съм с карта на SG. Има такси по транзакциите и годишна такса също. На Алфа има само за транзакциите. Някои в темата за ebay спомена за ДСК - няма никакви такси... Това са моите впечатления  Simple Smile
И аз ползвам дебитна на SG. Такси бол: годишна за картата, годишна за Интернет банкирането, месечна за сметката, за всяка транзакция такса +0,05% върху сумата която плащам, ако имаш включено и SMS - още парички. Има ли някъде из Интернет пространството систематизирана информация за картите и таксите по тях?

# 586
Здравейте, момичета!
Имам неполучена / и върната в магазина им / поръчка от Ларедут-а от 07.04. Писах им, получих мейл, че ще разгледат въпроса ми до 1 месец и това. А този месец изтича доста след 40 дневния срок за диспут в Пейпал. Та въпроса ми е как да процедирам - да пусна ли диспут в пейпал-а или да изчакам Ларедут-а да върнат парите?
Може да е разисквано и преди, но на мен ми е за пръв път и съм леко притеснена. Благодаря Ви предварително.

# 587
Аз съм с карта на SG. Има такси по транзакциите и годишна такса също. На Алфа има само за транзакциите. Някои в темата за ebay спомена за ДСК - няма никакви такси... Това са моите впечатления  Simple Smile
И аз ползвам дебитна на SG. Такси бол: годишна за картата, годишна за Интернет банкирането, месечна за сметката, за всяка транзакция такса +0,05% върху сумата която плащам, ако имаш включено и SMS - още парички. Има ли някъде из Интернет пространството систематизирана информация за картите и таксите по тях?

Не съм срещала... Иначе ако не си ползваш за друго сметката и другите екстри, излиза скъпо в SG. Виж ДСК....

# 588
  • в тристайна гарсониера :)

В сайта на всяка банка има информация за картите, които издава и съответно техните такси.

# 589
Здравейте, момичета!
Имам неполучена / и върната в магазина им / поръчка от Ларедут-а от 07.04. Писах им, получих мейл, че ще разгледат въпроса ми до 1 месец и това. А този месец изтича доста след 40 дневния срок за диспут в Пейпал. Та въпроса ми е как да процедирам - да пусна ли диспут в пейпал-а или да изчакам Ларедут-а да върнат парите?
Може да е разисквано и преди, но на мен ми е за пръв път и съм леко притеснена. Благодаря Ви предварително.

Естествено, че ще пуснеш диспут.
Те могат да искат и година да чакаш...

# 590
Здравейте, имам получено плащане в ПП акаунта със статус Pending, какво трябва да означава това получени ли са парите? Трябва ли да се потвърди някъде ? Купувача е нов, възможно ли е нещо с регистрацията му още да се обработва и затова статуса на плащането да е така?

# 591
Извинявам се за глупавият въпрос,проблем ли е за Пей Пал,ако Визата в е бг лева,мога ли да регистрирам такава?

# 592
Извинявам се за глупавият въпрос,проблем ли е за Пей Пал,ако Визата в е бг лева,мога ли да регистрирам такава?

не, действай смело.
има настройки после по кой курс да ти обръща валутата.

# 593

не, действай смело.
има настройки после по кой курс да ти обръща валутата.

Благодаря,май ще се спра на ПИБ и ще е в лева тогава.

# 594
Алекс1, благодаря ти!   bouquet
Ще пусна диспут утре, че днес съм заета, а трябва и да прочета как става, че и това ми е за първи път!

# 595
Здравейте, имам един въпрос, който се опира на сериозна сума. Миналият ден направих поръчка от -spam108-, всичко по време на поръчката мина успешно, обаче парите не бяха изтеглени от картата ми, а бяха блокирани. Зачудих се, след колко време продавача ще оторизира плащането и ще си изтегли парите, затова му писах. И се оказа, че той даже няма и "хабер" от това плащане, въпреки, че му изпратих номера на транзакция и снимкови материали.
Ето и снимка на транзакцията, забележете, че статусът му е "Pending", а не "completed":

Та, продавача ми каза да платя отново(май ме мисли за луд). ВЪПРОСА ми е дали в момента тези пари са още в дебитната ми карта и имам ли право да ги изтегля? Ако наистина са блокирани, след колко време ще се "освободят"?

# 596
Парите не са изтеглени. Стоят и чакат да бъдат изтеглени.
Възможно е поради грешка в комуникацията между вашата банка и Пейпал да няма трансакция, но това да е отразено в табличката, която сте показали.
Най-доброто, което можете да направите е, да се обадите във вашата банка и да питате те какво виждат - има ли блокирана сума и от кого е блокирана.
Ако сумата е блокирана, но не бъде изтеглена от продавача, след 30 дни ще разполагате с нея.
Ако сумата е блокирана и изтеглена от продавача след определено време, може да оспорвате трансакцията, като пуснете диспут, в случай, че не получите стоката.
Засега няма причина за диспут, защото сумата реално е в картата ви и не я е напускала никога.

# 597
  • TX
Някой с подобен проблем Confused:
Опитвам се да платя през пейпал, както съм правила много поръчки от този сайт от Китай  и ми излиза
ERROR:
TIMESTAMP: 2012-05-19T07:55:04Z
ACK: FAILURE
SHORTMESSAGE: TRANSACTION CANNOT COMPLETE.
LONGMESSAGE: THE TRANSACTION CANNOT COMPLETE SUCCESSFULLY. INSTRUCT THE CUSTOMER TO USE AN ALTERNATIVE PAYMENT METHOD.
ERRORCODE: 10417
sorry that the PayPal Express Checkout woundn't work with your country. please click here to try again.

# 598
Здравейте, много съм нова и бих искала да ви попитам за нещо. Плащала съм 10 пъти с paypal, нямала съм проблеми. Преди дни получих на e-maila NOTICE OF CHANGES TO THE PAYPAL USER AGREEMENT.

Опитах се да чета назад в темите с търсачката, но не попадам на отговор. Затова ще ви помоля да ми кажете, да се съгласявам ли с промените или какво да правя.

# 599
Ако не се съгласите с промените, трябва да се отрегистрирате от Пейпал.
Ако не се отрегистрирате - значи се съгласявате с тях.
Вие преценете какво да правите.

Общи условия

Активация на акаунт