Пейпал - помощ! - 6-та тема

• 43 819
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Не е зле да я верифицираш. Дори е задължително, защото като стигнеш 100 евро, просто ще ти бъде блокирана картата до верифицирането й.

# 661
В пейпал имам опция "Issue refund " ,знаете ли какво означава?

# 662

Да върнеш на купувача платените от него пари.
С две думи - не го натискай.

# 663

Да върнеш на купувача платените от него пари.
С две думи - не го натискай.
Благодаря ти Алекс за бързия отговор   bouquet,
опитвам се да пусна повече от 1 обява,но явно трябва да си променя профила в пейпал на бизнес обаче тази промяна става веднъж и ме е страх да не объркам нещо. Можеш ли да кажеш стъпките за продавач без регистрирана фирма?

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 13:36 от fridda

# 664
Имам проблем и се надявам някой, който е по-наясно от мен да ме посъветва.
Преди месец си направих профил в PayPal, защото една приятелка трябваше да ми прати пари. След хиляди опити и т.н. успяхме да разберем как работи сайта и накрая получих парите в моя баланс. Тъй като исках да си ги върна в картата, а не да стоят като онлайн пари (както аз ги наричам), тя ми каза че трябва да натисна на превод към сметка. Натискайки, ми се появиха неща, които бяха изцяло за хора, живеещи в Америка (според мен). Така че натиснах превод към карта, Днес получих съобщение, че транзакцията е завършена, но като вляза в сайта на банката към която м ие картата, парите ми си стоят същите. С две думи проблема е , че сега тези пари явно ги няма в картата ми , и със сигурност не са в PayPal. Какво да направя?

# 665
До два - три дни трябва да се отразят в сметката ти !

# 666
Не е зле да я верифицираш. Дори е задължително, защото като стигнеш 100 евро, просто ще ти бъде блокирана картата до верифицирането й.

Алекс, благодаря ти, верифицирах я вече!   

Имам и новина- пейпал е решила рекламацията в моя полза и трябва да пратя стоката обратно и да им дам тракинг номер.  Сега говорих с Български пощи- имат международни пратки с "международен идентификационен код",  който до излизане от България проверяваш в сайта на български пощи, а после проверяваш в Тайванските / Китайските пощи ..  Така изпратено дали ще свърши работа ?

Защото ЕМС услугите са много скъпи- 55 лева ми искат за доставка 5 работни дни, не ми трябва толкова бърза доставка ... 

# 667
  • София
Здравейте, имам един въпрос към вас, ако някой компетентен може да ми отговори. Значи поръчах си един монитор за лаптопа, понеже моя се счупи от една фирма в Англия и като пристигна се оказа, че има едно малко бяло петънце и аз им писах, след което те ми казаха да им го върна и че ще го заменят. Съответно платих 20лв пощенски и още 20 пак насам и им го върнах и изрично бях записала, че искам да ми го сменят с работещ.Те ми се извиниха и казаха, че ще ми го заменят, ако има проблем.След време ми писаха, че са ми пратили друг монитор и като го получих какво да видя- абсолютно същия монитор, с една нова лепенка отгоре. Викам ок може и да са го ремонтирали, но уви не бяха. Та отворих диспут в пейпал и те ми казаха, че ще ми върнат парите обаче трябва да го пратя с номер за проследяване до няколко дни. И тука идва моята дилема-  каква е гаранцията, че аз след като дам 60лв (по ЕМС) ще си получа парите обратно. Да, те ще видят че са получили някакъв монитор, но тия може да кажат, че съм им пратила моя стария (понеже видях във фийдбеците,че има една негативна оценка и момчето е пращало монитора за подмяна и те му отговарят, че им е пратил техния стар) и се притеснявам да не кажат, че съм им изпратила счупен монитор, а той си е техния и да не видя нито пари, нито монитор. Ако някой може да ми помогне, защото имам още няколко дни да реша дали да го пращам

# 668

Алекс, благодаря ти, верифицирах я вече!   

Имам и новина- пейпал е решила рекламацията в моя полза и трябва да пратя стоката обратно и да им дам тракинг номер.  Сега говорих с Български пощи- имат международни пратки с "международен идентификационен код",  който до излизане от България проверяваш в сайта на български пощи, а после проверяваш в Тайванските / Китайските пощи ..  Така изпратено дали ще свърши работа ?

Защото ЕМС услугите са много скъпи- 55 лева ми искат за доставка 5 работни дни, не ми трябва толкова бърза доставка ... 

Пейпал не признават тракинг-номерата на БГ пощи. Освен това, могат да се следят до излизането им от България.
Мога да ти предложа да дадеш пратката на някоя от фирмите-превозвачи от Англия /някои превозват и в обратна посока срещу 1 лира/кг/ и те да ти пратят пратката от Англия с тракинг номер.

Здравейте, имам един въпрос към вас, ако някой компетентен може да ми отговори. Значи поръчах си един монитор за лаптопа, понеже моя се счупи от една фирма в Англия и като пристигна се оказа, че има едно малко бяло петънце и аз им писах, след което те ми казаха да им го върна и че ще го заменят. Съответно платих 20лв пощенски и още 20 пак насам и им го върнах и изрично бях записала, че искам да ми го сменят с работещ.Те ми се извиниха и казаха, че ще ми го заменят, ако има проблем.След време ми писаха, че са ми пратили друг монитор и като го получих какво да видя- абсолютно същия монитор, с една нова лепенка отгоре. Викам ок може и да са го ремонтирали, но уви не бяха. Та отворих диспут в пейпал и те ми казаха, че ще ми върнат парите обаче трябва да го пратя с номер за проследяване до няколко дни. И тука идва моята дилема-  каква е гаранцията, че аз след като дам 60лв (по ЕМС) ще си получа парите обратно. Да, те ще видят че са получили някакъв монитор, но тия може да кажат, че съм им пратила моя стария (понеже видях във фийдбеците,че има една негативна оценка и момчето е пращало монитора за подмяна и те му отговарят, че им е пратил техния стар) и се притеснявам да не кажат, че съм им изпратила счупен монитор, а той си е техния и да не видя нито пари, нито монитор. Ако някой може да ми помогне, защото имам още няколко дни да реша дали да го пращам

Естествено, винаги могат да кажат такова нещо, след като не им е прецедент.
Тракинг номерата от БГ пощи не ги признават - горе писах - и винаги могат да кажат, че не са получили нищо. Риск има, прецени колко е приемлив за теб.

# 669
А как да намеря такъв превозвач ? Нямам никаква идея как може да стане ...  Между другото на мен пратката ми беше изпратена точно с такава пощенска услуга  Rolling Eyes С тракинг номер, който се проследи до излизане от Китай, и след това се появи в български пощи.. и пишеше доставено..

Моля те пиши ако имаш предвид някой конкретно превозвач и как да се свържа с него?  А те дават ли товарителница ?

# 670
До два - три дни трябва да се отразят в сметката ти !

Да, но вече минаха 4 или 5. В банката първо ми казаха да се оправям, те откъде да знаят какво съм вършила из Пейпал. След като повиших тон, все пак звъннаха тук-там и казаха, че парите се бавели около 5 дена. Но те днес стават 5 и се притеснявам. Освен в понеделник да ида до банката. Възможно ли е да ми кажат, че не могат да ми помогнат и  че единствените към които трябва да се обърна са Пейпал?

# 671
  • София
Аз ще пратя с ЕМС, те нали имат тракинг намбър докато се получи самата пратка - и тях ли не ги признават? Иначе ако кажат подобно нещо(че монитора не става) как бих могла да се защитя?

# 672
  • Пловдив
Здравейте,мога ли да регистрирам и карта ма мъжа ми в моя пейпал акаунт или трябва да правя друг за да я ползвам?

# 673
Здравейте,имам малко питане и паралелно с това се извинявам ,ако в предните теми е даден коментар относно моя въпрос,но нямам време да изчета всичко ,за което се извинявам предварително,а въпросът ми е следният:имам регистрация в пейпйл ,но картата ми изтече, съответно преправих секретния код  и валидността на картата,(защото номерът ми е същия) и  на интернет банкирането ми изписва че имам от пейпал 1USD. Картата ми е верифицирана още от първоначалната ми регистрация и тогава ми дръпна 1,50EU и съответно в последствие се възстановиха.Въпросът ми е защо сега ми дърпа 1USD,а не е и в евро, при наличие ,че дава че верификацията е налична????? Предварително ви благодаря.

# 674
Здравейте,мога ли да регистрирам и карта ма мъжа ми в моя пейпал акаунт или трябва да правя друг за да я ползвам?

Можеш, регистрирай смело, стига да има пари.

Здравейте,имам малко питане и паралелно с това се извинявам ,ако в предните теми е даден коментар относно моя въпрос,но нямам време да изчета всичко ,за което се извинявам предварително,а въпросът ми е следният:имам регистрация в пейпйл ,но картата ми изтече, съответно преправих секретния код  и валидността на картата,(защото номерът ми е същия) и  на интернет банкирането ми изписва че имам от пейпал 1USD. Картата ми е верифицирана още от първоначалната ми регистрация и тогава ми дръпна 1,50EU и съответно в последствие се възстановиха.Въпросът ми е защо сега ми дърпа 1USD,а не е и в евро, при наличие ,че дава че верификацията е налична????? Предварително ви благодаря.

Не ти го дърпа този долар, той само ще бъде блокиран. По този начин /блокирайки 1 долар/ се проверява дали тази карта наистина съществува. Съвсем нормална практика е, доларът ще бъде освободен съвсем скоро /в зависимост от сроковете на банката-издател на картата/.

Аз ще пратя с ЕМС, те нали имат тракинг намбър докато се получи самата пратка - и тях ли не ги признават? Иначе ако кажат подобно нещо(че монитора не става) как бих могла да се защитя?

ЕМС имат проследяващи номера, но не мога да кажа дали Пейпал ги признават.
Мисля, че Еконт предоставят някаква услуга за пращане до Англия.

За фирмите-превозвачи от/до Англия - има голяма тема в подфорум "Пазаруване от чуждестранни сайтове". Мисля, че е "Пазаруване от Англия" или нещо подобно. В 1-вия й пост са дадени линкове към всички фирми-превозвачи и момичетата споделят отзиви за всяка една от тях.

Общи условия

Активация на акаунт