ЗАНИМАНИЯ С 9-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 21 401
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро!
За обувките гледах Гала и ортопеда каза, че задължително с обувки да се прохожда и то от тези с ципа. Ние имаме такива и сега ги обувам на Мимито и си ходи тука с тях. Имаме и балерински, но той каза, че в никакъв случай не трябва да се прохожда с тях, а за твърдите подметки каза, че те са когато вече проходи детето.
Пупи, аз всеки ден съм или на главната или на гребната. Казваш кога и може да си чукне среща и някъде по към вас, някъде по средата.

# 376
Добро утро!Ние закусихме в 6,45 и сега спи,да видим до кога.
За разходките съм за,но искам малко да се стопли,пък и сега има доста вируси по автобусите. Simple Smile
Аз живея горе долу до Коматевския възел и си мисля,че пеша трябва да вървя поне 1 час до центъра. sweating
Да ви се оплача,вчера дадох Лактулоза и поне до одеве нямаше ефект. #Cussing out #Cussing out
В листовката пише от 2-10 часа,ама няма нищо! Cry
Приятна разходка!
Обувки още не съм взела,но пък ние и не стъпваме на крачета. Sad

# 377
  • Berlin
Мхм, за прохождане май трябваше и петичката да е стабилна на обувката. Но аз навън само ще обувам обувки, не виждам смисъл вкъщи да слагам. Ама като гледам, има мноооого време до тогава.
За тумбака - не само след храна е тумбест. Laughing Като диша, понякога се издува много смешно. Пък уж не изглежда дебел. Даже имам позволение да давам всеки ден месо.
Топката е от Хиполенд.
Пупи и Павел като стане към 7 и в 8 вече е готов за сън, ама на - до към 11 откарва понякога. Crazy

# 378
Добро утро!

За обувките гледах Гала и ортопеда каза, че задължително с обувки да се прохожда и то от тези с ципа.

Откъде накъде пък задължително?  Crazy Ще ме прощава, но не виждам причина задължително да проходи детето с обувка. Доколкото разбирам става дума за меки буйки, нали? Каква точно е разликата с босото краче или с чорапче? Аз вчера ѝ взех буйки за навън, с платнена подметка са. Вкъщи я разхождам по чорапки.

# 379
  • София
Здравейте,ида от точене на кръв -да видя каква е хавата с мен Crossing Arms

За прохождането съм  на мнението на Пуци,отделно миналата година лятото що боси прохождащи дечурлига имаше в градинката Grinning

# 380
  • Sunshine state
Девил,значи и ти си си патила от Виваком.Тия са големи лешояди.Сега сестра ми се бие с тях,хем ги предупредих да не сключват договор и пак се натресли.Само ми се оплаква,но "късно е чадо". Wink
В къщи сме къде с чорапи,къде без.Обувки е абсурд да й сложа-няма да ги търпи и 1 минута. Simple Smile
Аз мисля,когато проходи,тогава да й вземем.Има едни декоративни тук подарък са от баба й,но сме ги слагали веднъж навън и след като постоянно ги обирах от земята,защото тя ги изхлузваше,просто ги захвърлих в шкафа и бяхме дотук.  Party
Тони,бая си далечко.Не мисля,че е добра идея пеша в тия жеги да идваш.По-добре с автобус.
А да попитам пловдивските мами-вие изкарали ли сте си карта за градския и каква е процедурата?
Докато бях студентка имах такава,но сега не знам какви документи трябва да представя и къде. Thinking Мисля да си изкарам,та за това ви питам.
Иве,да,по средата е добра идея.Примерно до "Св. Петка" църквата ми се вижда ок като вариант.Ще го мислим,като се сгрее малко времето.Мисля,че до 2 седмици ще е ок. Grinning
Палома,ахах,много ме разсмя с това сутрешно мляко до 1-ви клас. hahaha
Така смуче през нощта АМ-то,сякаш никога не е яла.. ooooh!
Дарка,аз да си питам,не сме ли излизали с теб и Станислава на кафе веднъж? newsm78 Защо имам някакъв такъв спомен?Май имахте някакъв изпит,който в последствие беше пропаднал и тя ми звънна да се видим.Беше с една нейна колежка.Струва ми се,че това си ти,но ако греша,извинявай.  bouquet
Не знам лятото с какви обувки ще я пускам навън.Може някакви сандалки да й вземем,ако изобщо има такива за бебета. Laughing Не си представям да й навирам обувки в тая жега.В къщи определено ще седи боса.Нямам търпение да спра да й слагам чорапи,защото винаги ги събува,понякога дори ги пъха в устата си. ooooh!
Хора,не мога от вас да си публикувам поста,все нови и нови коментари. Crossing Arms  Hug

# 381
Пуци, и аз не знам защо?!?!?!? Гледах и той така каза, знам ли и аз...
Ние понеже сме с гренитогрес и е студено въпреки килима и одеялото, та затова й обувам обувки, че тя я пускам и тя си ходи по мебелите и все е права.

# 382
  • Berlin
А, магнет, викаш да не се притеснявам да го пускам и бос навън. Grinning То ако можеше, и аз бих се пуснала лятото в парка боса. Много обичам, усещането е много приятно и полезно.

# 383
  • София
А, магнет, викаш да не се притеснявам да го пускам и бос навън. Grinning То ако можеше, и аз бих се пуснала лятото в парка боса. Много обичам, усещането е много приятно и полезно.

Peace ами да!

оффф ние нямаме топла вода и парно smile3506 на другарите от топлофикация тел.им дава заето....малчо ака веднъж..дано не ака пак,че....

# 384
Пупи, и аз мислех като проходи да ѝ купим, но сега като ходим навън предпочитам с буйки да е, вместо с терлички. някак "по-външно" ми се струва.  Laughing

Иве, може да има търговски интереси.  Twisted Evil

И аз много обичам да ходя боса, ама тук е прекалено мръсно.  Confused

# 385
  • Berlin
В сайта на топлофикация обикновено пишат, когато има някакъв проблем.

# 386
  • Cyprus, Пловдив
Добро утро!
И ние като Абс от 6:30 будни  ooooh! На всичкото отгоре пак истерии през нощта ,уф няма наспиване и това си е  Crazy
Обувки слагам като сме навън,но това не значи,че той не си ги сваля, когато пожелае  Mr. Green Вкъщи сме с тези чорапки-пантофки. За прохождане ще купувам от Пловдив.
Пупи,ами ние с нея много обикаляхме кафетата  Laughing Аз не съм хич физиономист,но е много възможно да се окаже,че сме се виждали  hahaha
Аз съм ЗА и за Гребната и за Градската от другия месец Party

# 387
  • Sunshine state
Така съм им набрала на топлофикация,че... #2gunfire За 1 радиатор,който ползваме,идват огромни сметки.Обяснението е,че сега се разхвърляло общото потребление на блока на отделните домакинства,а в края на сезона замервали и изравнявали сметките. Rolling Eyes Доста криво и нечестно-в най-големия зор,плащаш безумни сметки,а после нали се сещаш как никой нищо не ти връща,а уж ти ги приспадат към другия сезон. Wink
Иве,доста е студен пода с гранитогрес,нормално да я пускате с обувки.
Аз боса навън не мога да ходя,заради мръсотията и стъклариите по земята.Не ми е хрумвало.Обикновено джиткам с разни леки сандалки. Grinning
Дарка,знаех си аз,че си ти. Party Ние бяхме двамата с мъжът ми и тогава дори й казахме за пръв път,че чакаме бебче.Тя се учуди,че не пуша и си поръчвам безкофеиново кафе и така тайната бе разкрита. Simple Smile

# 388
Забравих да ви разкажа каква съм лоша и отказвам да си играя с детето в 1 през нощта. Събуди се тя, хапна и после почна да размахва краци и да гургулика. На мен така ми се спеше, че злобно ѝ обърнах гръб и откъртих.  hahaha След половин час се събудих със схваната ръка и установих, че и тя е заспала, от отчаяние, вероятно.  Mr. Green Та можах спокойно да си отида в собственото легло.

# 389
  • София
Здравейте
Малко съм чела - недочела...  Blush Ама поне съм що-годе наспала се. Ситното спа тая нощ, а аз бях толкова гроги, че го чувах на няколко пъти през нощта да проревава, ама така някак си насън... Хич даже и не си отворих очите  Wink Сутринта ми спретна любимия номер - седя сигурно 10 мин. на гърнето, което остана "гладно"  Simple Smile, т.е. - празно. Естествено, след като изяде попарата, отидох да се измия и си мислех после да го сложа пак на гърнето, идвам - той се хили в кошарата, а наоколо се носи позната миризма  ooooh! Омазал се беше до ушите
За обувки си говорите. И за прохождане...
Първоначално бях купила буйки за прохождане на Колев и Колев - специално за целта, с цип и т.н. и т.н. Първо - буквално за три обувания въпросните буйки заприличаха на парцали, все едно от кофите съм ги изровила. Второ - крачетата на Митко, след 20 мин. носене, бяха мокри направо, така запаряват (уж са с ест. кожа отвътре). И най-важното (когато вече беше проходил) - направо му пречеха да ходи. Та от моя опит - Колев и Колев са пълни боклуци.
За прохождането - лично моето мнение, изградено най-вече от опит и от информацията, която съм получила от четене и тук във форума (има интересни теми по този въпрос - масово майките мислят като мен), и от други източници - прохожда се босо или по чорапи/терлички. Така детето се учело по-добре и по-бързо да ходи и разпределя правилно тежестта на тялото върху стъпалото. А и крачето не е ограничено от обувка, която да пречи на неоформеното все още от ходене краче. Нещо такова беше. Поразровете се по темата - наистина е важно това, защото краченцата им са много нежни и едно неправилно прохождане може да изкриви стъпалцето, да повреди свода и т.н. проблеми, които ще се отразят после за дълго.
Така. Добра лекция ви дръпнах  Embarassed Ако ви е интересно, мога и още да пиша. Сега ще слагам ситното да спи.

Общи условия

Активация на акаунт