Трудова борса и обезщетение

• 250 316
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 105
  • тук-там
60 % от брутното за последните 24 месеца.

# 106
ако 12 месеца от тях са били 500 лв а други 12 са били 1000 лв правим:
12 х 500 = 6000
12 х 1000 = 12 000
Общо: 18 000
делим 18 000 на 24 и излиза че средно сме получавали 750.
И получаваме 60% от 750 лв?

# 107
Привет,
 не работя никъде от 30 май 2009 година. Сумарно до този момент имам 6 месеца стаж.  Не съм имал регистрация на борсата. Може ли някой да ми каже дали има някакво правило,по което  да се регистрирам към борсата и да получавам някакво възнаграждение за минималния срок?
 Благодаря

# 108
Нищо не може да получаваш. Само за кеф може се регистрираш в АЗ (но в това няма смисъл де).

# 109
Когато си на договор който е със срок до еди кога си, когато напускаш работа колко месеца предизвестие дължиш на работодателя. И може ли примерен текст какво да пише в молбата.

# 110
Напускаш - назначава те по чл 70 -с изпитателен срок и след една седмица те освобождава по чл. 71 - справка Кодекса по труда

В момента и мен ме вълнува този казус - не трябва ли да си освободен по чл. 328, за да взимаш максимално обезщетение от борсата?

# 111
Когато си на договор който е със срок до еди кога си, когато напускаш работа колко месеца предизвестие дължиш на работодателя. И може ли примерен текст какво да пише в молбата.

Три месеца, но не повече от срока на договора.

# 112
Напускаш - назначава те по чл 70 -с изпитателен срок и след една седмица те освобождава по чл. 71 - справка Кодекса по труда

В момента и мен ме вълнува този казус - не трябва ли да си освободен по чл. 328, за да взимаш максимално обезщетение от борсата?

Не, не трябва.

# 113
пак да питам в молба за напускане трябва ли да е упоменато че тя се счита също така за предизвестие (в случай че не искат да те пуснат веднага). може ли някой да нахвърля примерна молба за напускане на работа при срочен договор (ако има значение)

# 114
Значи 3 месеца казваш ZinaST.
1. В молбата се пише "Моля считайте тази молба за предизвестие" или кво?
2. Има ли възможности за моментално напускане щото ти е писнало и не можеш се занимаваш повече. И ако има то ще е свързано с някои лоши неща - какви са те?

# 115
Можете да не отработвате предизвестието, ако го заплатите. Т.е. платите на работодателя заплатата ви за периода, който няма да отработите.
Не, няма възможност да станете и да си тръгнете, защото не можете повече да се занимавате и Ви е писнало. Единствено, ако работодателя се съгласи, можете да си тръгнете преди да изтече предизвестието.
В противен случай трябва или да го отработите, или да го заплатите.

# 116
да платиш на работодателя 3 заплати. яко.

# 117
  • тук-там
Е, ако той искаше да те уволни, щеше да си ги търсиш нали....

# 118
аз лично не, но иначе такава е логиката.
3 месеца не означава с точност 3 месеца нали? в смисъл тва е един срок за работодателя да може да действа. след 20 дена може да каже "сега вече съм готов да те освободя".

# 119
Трите месеца са си точно 3 месеца. Ако работодателя иска, може и веднага да те освободи. Но само, ако иска. Не е длъжен. Просто пишеш: моля договора ми да бъде прекратен по взаимно съгласие от еди кя си дата. В случай, че молбата ми не бъде удовлетворена, настоящото да се счита за предизвестие.
И после всичко е в ръцете на работодателя ти.

Общи условия

Активация на акаунт