Трудова борса и обезщетение

• 250 266
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 60
  • Once there was a Hushpuppy...
Сега ще прочета заповедта отново, че тия дни бях много притеснена Tired
Заповед от 23.01, а договора се прекратява от 01.02. Това е.

01.02.14 все още не е дошъл и следователно все още се водиш, че работиш и не са подали прекратяването в НАП. Нека да ти издадат нова заповед с по-късна дата (докато станат 9 месеца) и тогава да ти пуснат прекратяване.
Отказаха ми, категорично.
Били го обявили в НАП, не ставало, лъжат ме сигурно...
Но, ще си продължа болничния още 7 дни и после ако може да взема още един и така...
Поне болничните ще ми се изплатят.

# 61
Здравейте момичета, надявам се да ми помогнете с малко информация, ако знаете...

- по кой член се съкращава, за да се взмимат обезщетения от борсата
- какви документи са нужни
- има ли ограничение за заплатата, която си получавал (т.е ако е висока) имат ли право да откажат записване ?

Благодаря предварително на всички отзовали се   bouquet

# 62
Здравейте момичета, надявам се да ми помогнете с малко информация, ако знаете...

- по кой член се съкращава, за да се взмимат обезщетения от борсата - по който и член да си освободена може да получаваш обезщетение, НО ако е по взаимно съгласие, плащането е минималното (4 месеца по 7.20лв на раб.ден)

- какви документи са нужни - За Бюрото по труда: 1.Трудова книжка, 2.Заповед за освобождаване, 3.Лична карта, 4.Диплома
За НОИ: 1.Трудова книжка, 2.Заповед за освобождаване, 3.Документ от банката за номера на лична банкова сметка(IBAN), 4.Лична карта

- има ли ограничение за заплатата, която си получавал (т.е ако е висока) имат ли право да откажат записване ? няма ограничения за заплатата

Благодаря предварително на всички отзовали се   bouquet

# 63
Здравейте , въпроса ми е следния и ми трябва отговор до утре , за което предварително голямо БЛАГОДАРЯ  Hug

Съпруга ми има близо 10години стаж във фирмата, от която ще напуска. По кой член да настоява да го освободят, за да взима маскимално дълго и максимално по-висока сума от бюрото по труда? Разбирам, че по взаимно съгласие е само 4 месеца обезщетението.
Фирмата реализира печалби попринцип и си наема допълнително работници, при това положение би ли могъл съпруга ми да настоява да пише в документите , че е съкратен?

Очаквам отговор   bouquet

# 64
мименце, освобождаването може да бъде по всеки член, без:
1. Взаимно съгласие
2. Дисциплинарно уволнение

# 65
мименце, освобождаването може да бъде по всеки член, без:
1. Взаимно съгласие
2. Дисциплинарно уволнение

мерси за отговора  Hug

# 66
Какво се получава ако си дисциплинарно уволнен?

# 67
Когато со освободен по взаимно съгласие или дисциплинарно уволнен, имаш право на обезщетение само за 4 месеца по 7.20лв. на работен ден.

# 68
И да не забравяме феноменалното: ако в последните 3 години си взимал пари за безработица пак получаваш минималното (и срок и пари)

# 69
Да попитам следното: Бях на борсата от ноември до март 2012г., бяха ми определени 8 месеца обезщетение и трябваше да получавам още няколко месеца, но започнах работа по програма на Бюрото по труда.Сега обаче работа вече няма и ще ме освобождават от фирмата.Мога ли сега да се запиша пак на борсата и да използвам оставащите месеци обезщетение?

# 70
Да попитам следното: Бях на борсата от ноември до март 2012г., бяха ми определени 8 месеца обезщетение и трябваше да получавам още няколко месеца, но започнах работа по програма на Бюрото по труда.Сега обаче работа вече няма и ще ме освобождават от фирмата.Мога ли сега да се запиша пак на борсата и да използвам оставащите месеци обезщетение?
Да, можеш да си ползваш останалите месеци обезщетение.
Тия програми са мижи да те лъжа.

# 71
Благодаря!  Peace

# 72

Няма да може да ползваш остатъка!!! Peace
Имаш право на нова регистрация и ще получаваш 4 месеца по 7.20 на раб.ден!

# 73
  • тук-там

Няма да може да ползваш остатъка!!! Peace
Имаш право на нова регистрация и ще получаваш 4 месеца по 7.20 на раб.ден!

Точно така - няма да можеш. Да поясня. Щеше да можеш да ги ползваш, ако все още времето на обезщетението не беше изтекло. Т.е записваш се - право на 8 м. плащат ти 2 - започваш работа - пак 2м - общо 4, напускаш и се връщаш на борсата - тогава имаш право на останалите 4м оставащи от времето на обезщетението.

Както е казала и P.Petunia - всичко наново - но за минимума за 4 м.

# 74
Много ли е кофти да се започне работа по заместване?

Общи условия

Активация на акаунт