Трудова борса и обезщетение

• 250 273
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 75
  • тук-там
Зависи - договорът свършва със завръщането на титуляра. Ако си и със срок на изпитване - ако решат - уволняват без предизвестие.
Обаче, ако си намериш постоянна работа можеш и ти да напуснеш без предизвестие.

# 76
Мога да напусна без предизвестие в срока на изпитване или през целия срок на заместване?

# 77
Ember, съжалявам, че те подведох. За да ползваш остатък от обезщетение трябва на нямаш повече от 9м. трудов стаж, в твоя случай не е така.

# 78
  • тук-там
Мога да напусна без предизвестие в срока на изпитване или през целия срок на заместване?

Винаги, ако можеш да докажеш, че започваш на постоянна работа.
Примерно:  предложение до теб от новия работодател, че е готов да сключи с теб безсрочен трудов договор.

# 79
Благодаря за отговора!   bouquet

# 80
Аз съм по заместване. За мен минусите са повече.

# 81
Би ли споделила какви са мунусите?

# 82
Малко ще мръдна от темата с въпросите, за да изкажа искренните си благодарности към Петуния, която беше толкова мила и любезна да ми обяснява на лични, казуси свързани с моят случай, които бяха твърде детайлни за темата. Радвам, се че има такива хора като нея, които без изгода и полза даряват личното си време, за да ни помогнат с информация да се ориентираме.

Стискайте палци да се самоуволня благополучно  Laughing и тогава вече направо ще черпя, само се моля да няма проблеми с документите.

Петуния, моите почитания   bouquet Hug

P.S и понеже постоянно ми изникват въпроси, та трябва ли ми УП3 или не ми трябва? Била съм на нормален трудов договор.  На предишни местоработи имам само УП2, заповед и служебна бележка, това ли са документите последно, които ми трябват?

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 16:00 от jalana

# 83
П
Ако искаш да напуснеш- дължиш 3 месечно предизвестие. Ако изключим споменатото по- горе.
При завръщане на титуляра те освобождават (освен, ако ти предложат постоянно място) и при регистрация в БТ ти дължат по 7,20 лв на ден за 4 месеца.

# 84
jalana, много благодаря за милите думи.

Ако си била на пълно работно време (8ч), УП-3 не ти е нужно, само стажа трябва да се нанесе в трудовата книжка.

УП-2 служи при пенсиониране. Издава се от работодателя след прекратяване на трудовото правоотношение (чл.5, ал.7, т.1 от КСО).

От 2009г Служебните бележки отпаднаха!

# 85
П
Ако искаш да напуснеш- дължиш 3 месечно предизвестие. Ако изключим споменатото по- горе.
При завръщане на титуляра те освобождават (освен, ако ти предложат постоянно място) и при регистрация в БТ ти дължат по 7,20 лв на ден за 4 месеца.
Ухааа. Това е доста време. За всички назначени по заместване ли важи или каквото е упоменато в договора? Може ли да ме насочите къде да прочета нормативната част на договорите по заместване?
Благодаря!

# 86
Здравейте,искам да ви попитам следното :искам да напусна текущата си работа ,но от там ми отказаха да ме съкратят . Имам приятел ,който има фирма и той се съгласи да ме осигурява за определено време и след това да ме съкрати за да мога да взимам нормално обезщетение на трудовата борса. Та въпроса ми е -по какъв член е най-подходящо да ме назначат и колко НАЙ-РАНО след това могат да ме освободят(или съкратят),така че да получа не минималното обезщетение от трудовата борса?

# 87
  • тук-там
Напускаш - назначава те по чл 70 -с изпитателен срок и след една седмица те освобождава по чл. 71 - справка Кодекса по труда

# 88
Трябва да те осигуряват поне 6 работни дни. Иначе ще се вземе предвид основанието от предходното освобождаване, т.е взаимното съгласие.

# 89
Много благодаря момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт