Трудова борса и обезщетение

• 250 444
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Варна
Хич не се надявайте скоро да отпаднат трудовите книжки Simple Smile
Те удостоверяват трудов стаж което е нещо по-различно от осигурителния Simple Smile

# 1 456
Aз едва ли откривам топлата вода, но 12 месеца ако получавам по 500 лв. от борсата мога да си работя някъде без ТД.

# 1 457
Aз едва ли откривам топлата вода, но 12 месеца ако получавам по 500 лв. от борсата мога да си работя някъде без ТД.

Можеш, но рискуваш.

# 1 458
  • Варна
Може,но ако ви хванат санкцията е и за работодател и за работник Simple Smile

# 1 459
можеш. познаваме такива хора. но е рядко.

# 1 460
  • София
общо взето за нищо не се ходи в БТ вече. освен регистрацията де. и възможните други социални помощи, които винаги са обвързани с БТ.

крайно време е ТК да отпадне. все някога се излиза от каменната ера.
Първото ми ходене ще е на тема „Групова сесия...”или нещо такова  Rolling Eyes

Месеците полагащи се за обещетение - как се полагат спрямо трудовия стаж?

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 12:07 от Starrydream

# 1 461
  • София
А в бюрото за какво се ходи след това? Яд ме е, че не поисках да ми дадат друга дата. Сега трябва да се прибирам утре заради единия подпис Sad

Ако изтича времето, през което получавате обезщетение за безработица и не искате да имате регистрация в БТ, първо се отписвате от БТ и след изплащане на последното обезщетение, в НОИ Ви нанасят въпросното време като стаж в ТК.

Ако през същото това време си намерите работа, в 7 дн срок се отписвате от БТ и тогава веднага в НОИ за стажа в ТК, за да може новия работодател да се впише хронологично в ТК.

Не вярвайте на електронните регистри, имайте си всичко на хартия с подписи и печати, в България сме все пак.

# 1 462
Знаете ли Декларация номер 7 в какъв срок се подава и къде? По настоящ или постоянен адрес?

# 1 463
  • Варна
Знаете ли Декларация номер 7 в какъв срок се подава и къде? По настоящ или постоянен адрес?
Защо не си вземете един ПИК и да си я подавате където си искате Simple Smile
Срока ви е 25то число на месеца следващ месеца на възникване на задължението за внасяне на осигуровките

# 1 464
Благодаря, не се бях сещала. Ще проуча въпроса

# 1 465
Здравейте.Днес приключвам работа и имам навършени 9 месеца и някой друг ден,но то вече няма да ми важи,тъй като от 1 януари нещата стават по-различни,тоест трябват ми 12 месеца.Аз имам да получавам платена борса за още месец и 10 дни някъде.Въпросът ми е,нямам навършени 12 месеца направо за да ми плащат нови 4 месеца,но пък имам 12 навършени в рамките на 18.Дали ще ми дадат нови 4 месеца пари или само тия месец и десет дена,които ми остават?Дано разбрахте какво питам,благодаря.

# 1 466
  • София
Здравейте.Днес приключвам работа и имам навършени 9 месеца и някой друг ден,но то вече няма да ми важи,тъй като от 1 януари нещата стават по-различни,тоест трябват ми 12 месеца.Аз имам да получавам платена борса за още месец и 10 дни някъде.Въпросът ми е,нямам навършени 12 месеца направо за да ми плащат нови 4 месеца,но пък имам 12 навършени в рамките на 18.Дали ще ми дадат нови 4 месеца пари или само тия месец и десет дена,които ми остават?Дано разбрахте какво питам,благодаря.

Mного, много не се разбира, но ако Сте били на борсата и са Ви оставали 1 м и 10 дни до изтичането и Сте започнали работа, правата се запазват до 9 м след това. Щом са 9 м и някой и друг ден, губите предишните права и придобивате нови, т.е. 4 м на минимално обезщетение .

# 1 467
Аз нищо не разбрах. Как така имате да получавате обезщетение? Откога е това, което според вас имате да го получавате?
Ако е от преди настоящото правоотношение, buty е написала - загубила сте го това право. А ако е нещо друго, по-добре да обясните малко по-точно.
При всички положения, ако в последните три години сте ползвала обезщетение, сега имате право само на минималното за не повече от 4 месеца.

# 1 468
Ето как стоят нещата,прекъснах платена борса за да почна работа,като ми оставаше да вземам пари още месец и десетина дни.Сега направих 9 месеца и нещо си,но ще се записвам на борса сега на втори и по новия закон вече ми трябват 12 пълни месеца,а не девет.Имам обаче 12 месеца от 18,но дали мога да получавам пари за нови 4 месеца по този начин или само ще ми се изплати месеца и десет дни,които ми остават  и това е.Надявам се сега да е по-ясно.

# 1 469
Според мен ще получаваш минимума за 4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт