Трудова борса и обезщетение

• 250 444
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Варна
И според мен по скоро ще трябва да кандидатстваш за нова борса защото е минал срока да вземеш остатъка от старата

# 1 471
Тя не иска остатъка, а пита дали има право на 4 месеца минимално.

# 1 472
  • Варна
Ако има 12 от 18 месеца в осигуряване значи правото го има Simple Smile

# 1 473
Тя има.

Ето как стоят нещата,прекъснах платена борса за да почна работа,като ми оставаше да вземам пари още месец и десетина дни.Сега направих 9 месеца и нещо си,но ще се записвам на борса сега на втори и по новия закон вече ми трябват 12 пълни месеца,а не девет.Имам обаче 12 месеца от 18,но дали мога да получавам пари за нови 4 месеца по този начин или само ще ми се изплати месеца и десет дни,които ми остават  и това е.Надявам се сега да е по-ясно.

# 1 474
Ще е яко ако може да избира между оставащото старо обезщетение или ползване на ново.

# 1 475
Нито едното, нито другото. Нямате право на никакво обезщетение понеже са изтекли 9 месеца, но не са изтекли 3 години от предходната регистрация.

# 1 476
  • Варна
Нито едното, нито другото. Нямате право на никакво обезщетение понеже са изтекли 9 месеца, но не са изтекли 3 години от предходната регистрация.
Това не е вярно.Изтичането на 3 години се искат за получаване на пълна борса а не за получаване на минималната

# 1 477
Имам 2 дни прекъсване на трудовия стаж през последните 3 месеца. Дали това ще окаже влияние да взимам максималния процент обещетение?

# 1 478
Това не е вярно.Изтичането на 3 години се искат за получаване на пълна борса а не за получаване на минималната

Права си. Моя грешка. Би трябвало да получава минималното за 4 месеца.

# 1 479
  • Варна
Имам 2 дни прекъсване на трудовия стаж през последните 3 месеца. Дали това ще окаже влияние да взимам максималния процент обещетение?
Не,стига да имате стажа.От къде идва прекъсването?

# 1 480
При смяна на работата. Забавиха ми назначението с 2 дни.

# 1 481
  • София
Здравейте, моля за съвет:
Напуснах предишната си работа по мое желание през декември, но в последствие реших, че няма да застъпя с нова работа ами искам да се възползвам от борса. Намерих познат, който би могъл да ме назначи на стандартен ТД и после съкрати на основание срока на изпитване за да мога да взимам максимално обезщетение спрямо стажа. Прочетох, обаче, и за вариант да ме назначи на срочен договор за изпълнение на определена работа по чл.68,ал.1,т.2 и след  извършването на тази работа, договора се прекратява на основание чл.325,ал.1,т.4 и това сякаш би бил по-добрия вариант (с оглед на това как би стояло в трудовата книжка), така ли е? Относно срока - може ли да е напр. две седмици или има някакъв минимум? В сайт за консултации прочетох, цитирам: “Важно е в трудовия договор да са ясно формулирани определената работа и начинът, по който ще се документира завършването й. Документирайки завършването на определената работа, имаме основание за прекратяването на съответния срочен трудов договор (чл.325, т.4 от КТ). В случай че това не е предвидено още в трудовия договор, има опасност да не можете да определите точно момента на прекратяване на такъв трудов договор.” Т.е. да разбирам, че работата, която следва да завърша за тези две седмици трябва да бъде описана подробно в договора, както и начините за документиране на нейното завършване, което май би усложнило документациите?

И нещо допълнително: завършила съм семестриално магистратура през 2015-та, но през февруари ще заплатя семестър за да напиша и защитя дипломната работа, която ми остава за да завърша това образование - при това положение ще се водя ли студент и ако да - четох, че студентите нямат право на обезщетение от борсата, така ли е? Ако да, то да не се занимавам изобщо с гореописаните гимнастики...
Ще съм благодарна ако можете да помогнете с някой съвет за моята ситуация!

# 1 482
Блек Роус, ще ти кажат, аз за пътви път попаднах на борсата и съм по 71л, Не раззбирам да проблема ти!

Аз си взех разпореждането - 33 лв на ден, че то повече месечно от бившата ми заплата'
Да покротувам, шък да си намеря работа по специалността

# 1 483
  • до най-прекрасния мъж
33 лв, но на работен ден, не на календарен. Имай го предвид, като си смяташ месечното обезщетение. Примерно,  януари има 22 работни дни и за всеки ще вземеш по 33 лв или 726 лв общо.
Няма шанс обезщетението ти да е по-високо от заплатата.

# 1 484
Това с редовните студенти отпадна. Мисля, че беше началото на 2017 г.

Общи условия

Активация на акаунт