Трудова борса и обезщетение

• 250 431
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 500
Здравеите.Имам едно питане.Брат ми беше безработен през 2017 година и имаше право на 12 месеца обеащетение.Ползва 4 месеца и замина за Шотландия.Там е вече 6 месеца.Ако сега напусне и се върне на борсата ще му преизчеслят ли плащанията спрямо тамошната заплата или ще продължат със старото заплащане

# 1 501
  • София
Здравеите.Имам едно питане.Брат ми беше безработен през 2017 година и имаше право на 12 месеца обеащетение.Ползва 4 месеца и замина за Шотландия.Там е вече 6 месеца.Ако сега напусне и се върне на борсата ще му преизчеслят ли плащанията спрямо тамошната заплата или ще продължат със старото заплащане

Ще продължи старото.

# 1 502
Благодаря за отговора

# 1 503
,Момичета,ще ми обясни ли на човешки език какво е това новото което влизало в сила от 1 януари тази година и касае обезщетенията?

# 1 504
,Момичета,ще ми обясни ли на човешки език какво е това новото което влизало в сила от 1 януари тази година и касае обезщетенията?
Стига да обясниш кое точно те затруднява.
Промени се размера, промени се продължителността, промени се третирането на едно от основанията за прекратяване по отношение на обезщетението.
Ако ти е прекалено сложно да прочетеш новите текстове в кодекса, напиши в Гугъл промени в КСО. Четива безброй обяснени всякак.

# 1 505

http://accountingnews.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … 8-%D0%B3-308.html

# 1 506
Освен да ме съкратят в какви други критерии трябва да се вместя за да имам право на обезщетение в пълен размер?

# 1 507
Да си осигурявана поне 12 месеца и да не си взимала обезщетение в последните три години.

# 1 508
Благодаря,правилно съм разбрала значи.

# 1 509
Да си осигурявана поне 12 месеца и да не си взимала обезщетение в последните три години.
Само едно допълнение, да е осигурявана поне 12 месеца през последните 18!

# 1 510
Здравейте, студент -докторант задочна форма, напуска работа може ли да взема обещетение ?

# 1 511
Ако е осигуряван 12 от последните 18 месеца и не е получавал обезщетение в последните три години ще получава.

Зависи и как е освободен, какво означава - напуска работа?

Какво общо има студент- докторант - задочна....

# 1 512
Не знам точно как се води, знам само, че учи докторантура в момента.
По собствено желание ще напуска.

# 1 513
Кое напуска? Доктурантурата ли прекратява?

# 1 514
В първия пост съм написала- напуска работа.

Общи условия

Активация на акаунт