Трудова борса и обезщетение

• 250 410
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Извинете, ако е обсъждано и не съм видяла!
Ако те освободят по чл.331 какво става? Колко ще е размера на обезщетението ( в смисъл минимален размер или в зависимост от осигурителната вноска) и остава ли изплащането на определен брой заплати от страна на работодателя при напускане?
Четох материала от линка по-горе, но нищичко не разбрах!

# 1 531
Минимален, 4 месеца.
Заплатите от работодателя са както се договорите.

# 1 532
Здравейте Simple Smile Аз написах молба за напускане на 17ноември,до ден днешен не са ми дали заповедта за прекратяване на договора и трудовата книжка.Имат ли право да ме бавят толкова?Обаждах се,казаха ми че не са готови документите все още.Дали да подам сигнал в ИТ?

# 1 533
Какво значи молба за напускане?
Подава се предизвестие. А дали наистина те бавят, зависи от това какъв е срокът ти на предизвестие по договор и от вида договор (срочен или безсрочен). Ако срокът ти на предизвестие е два месеца, той току-що е изтекъл. Ако пък е три месеца - още не е изтекъл.
Ти не ходиш ли на работа до прекратяването? Да не се окажеш накрая дисциплинарно уволнена.

И последно, каква е връзката на въпроса ти с обезщетението за безработица?

# 1 534
Здравейте!Имам следното питане и съм пред голяма дилема как да постъпя!Имам детенце на 2г и 1м.Работех в хранителен магазин,като продавач-консултант.Декември 2017г майчинството изтече и използвах платен отпуск за тези 2 години.Отпуска ми бе изплатен.А шефът ми ме уведоми по телефона,че ще ме освободи от работа,защото щял да затваря магазина,което в последствие разбрах,че не е вярно.На срочен договор съм от 2014 год съм назначена на работа там.Та въпроса ми е как да постъпя?Какво да направя?Да се съглася ли съкращението да е по взаимно съгласие или не ?Кое е по добре за мен?Какви пари ще взимам от борсата?И какви документи са нужни?Ще имам ли някакво обезщетение?(Между другото шефа ми се оказа доста некоректен отпуска ми изтече на 11.01.2018г и още ме бави с тази борса-Какво да направя?)

# 1 535
На срочният договор колко му е срока? Доста дълъг явно, щом цяло майчинство е минало, с това а въпросният срок не е изтекъл.
От друга страна, Вие ако от 11-ти не сте в отпуск, силно Ви препоръчвам или да си пуснете друг вид отпуск, или да започнете да ходите на работа. Защото в момента реално сте в самоотлъчка. Поне ако правилно разбирам написаното от Вас.
По взаимно съгласие ще получавате минималното обезщетение. От друга страна, докато детето Ви не стане на 3 години, имате защита и работодателят Ви няма много избор за основанието на прекратяване. Не може да Ви съкрати.

# 1 536
Ако затваря магазина не може ли да я съкрати по чл.328 ал.1, т.1 поради закриване на предприятието.
Пак ли е в сила факта, че е с дете до 3г.?

Ако отпуска е бил до 11.01 осигурете си болничен поне.

# 1 537
Тя пише, че магазина няма да бъде затворен. Изтичане на срока на договора е идеален вариант.

# 1 538
При освобождаване поради изтичане срока на договора ще има право на 60% обезщетение

# 1 539
Благодаря на всички за отговорите. Simple Smile

# 1 540
  • Русе
Здравейте! Назначена съм с 6-месеца изпитателен срок в полза на работодателя. Имам и 3 месеца предизвестие. На 25.01 пуснах предизвестие за напускане и днес ми предложиха да ме освободят на база на изпитателен срок. Т.к. съм работила само 2 седмици в тази фирма и няма смисъл да ме държат 3 месеца. Кой от вариантите е по-добър от гледна точка на обезщетението? Това освобождаване или по взаимно съгласие?

# 1 541
  • до най-прекрасния мъж
В изпитателния срок, ако ще ползваш борса, иначе няма значение.

# 1 542
  • София
Задължително ли е да ходя в НОИ да се отписвам,след изтичането на обезщетенията.

# 1 543
  • Русе

Да, ще се регистрирам докато си намеря работа. Т.е. за мен ще е по-добре те да ме освободят? Правилно ли съм разбрала?

# 1 544

Да, ще се регистрирам докато си намеря работа. Т.е. за мен ще е по-добре те да ме освободят? Правилно ли съм разбрала?
да

Общи условия

Активация на акаунт