За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 270
  • 785
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 Ние бяхме с 17, когато отидохме. Тогава ни прие д-р Бъчваров, той ни прати на очния. Може би, защото нашите стойности са били по- ниски.
Дано се включи и някой друг  Wink

# 16
  • София
Добро утро и от мен   bouquet

И с един въпрос - моето дете към днешна дата не е яла никакви хапчета, бонбони, които са твърди, кога и как мога да я науча  Grinning  Blush, знам, че при деца до 5 г. възраст кръгли, твърди бонбони носят риск от задавяне?
А сега търсих Ескимо кидс да й давам, но няма по аптеките - не е ясно защо. Предлагат ми Рибчо, но е на капсули, е тя ще се задави, знам си я.
Моята дъщеря и до момента не може да поема и преглъща хапчета. То са ревове, тръшкане, писъци. Трябва да ги начупя на 1/4 и пак е мъка. Предпочита да дъвче, но ако хапчето е горчиво...
Лекарствата трябва да са на сироп или дъвчащи или смучещи се дражета.

Майка ми е същата, а е на почти 60г.
Не знам дали има начин за научаване.

Момичета, кога заведохте децата си за първи път на очен лекар?
Моята щерка я водих на 3.
Сега си мисля да ги водя и двамата.

# 17
  • София
 Аз също до към тинейджърска възраст дъвчех всички хапчета, майка ми ми е разказвала, че плачейки съм си хрупала, дори горчивите, само и само да не ги гълтам. Свекърва ми е на 60 год. и все още се дави от хапчета, винаги ги разполовява, по- големите, дори ги прави на 4 парчета.
AnMary, благодаря за отговора.

# 18
  • София
Момичета, кога заведохте децата си за първи път на очен лекар?

Към 3-4 годишна възраст е хубаво да се заведе детенцето за първи път. Peace Така, ако случайно има проблем , има време да се коригира.Така откриха, че синът ми има леко далекогледство. Първоначалният преглед не е неприятен, така че няма проблем.

# 19
Благодаря Ви за отговорите!

Водихме я миналата седмица на профилактичен очен, мисля че към 3 г. си е задължителен.
Бяхме при д-р Димитрова в Токуда, детски очен лекар, много е добра. Часовете за нея свършват в деня в който им излиза графика за няма й два часа. В 10 ч. ако се обадиш може и да няма вече свободен час за месеца.

Какво общо има тромбоцитопенията с очите?  Blush

# 20
  • София
Добро утро и от мен   bouquet

И с един въпрос - моето дете към днешна дата не е яла никакви хапчета, бонбони, които са твърди, кога и как мога да я науча  Grinning  Blush, знам, че при деца до 5 г. възраст кръгли, твърди бонбони носят риск от задавяне?
А сега търсих Ескимо кидс да й давам, но няма по аптеките - не е ясно защо. Предлагат ми Рибчо, но е на капсули, е тя ще се задави, знам си я.

когато се научи да смуче, може смучещи, за гълтане, моят и до сега не може по-големи и му ги мачкам, и разбърквам в с.л с малко вода, после му давам още вода да преглътне хубаво.
за рибеното  няма го от доста време, питах нашата за заместител, каза най-добре да взема просто обикновенни рибени перлички, малките тези. Иначе тези тип мечоци и т.н. имали прекалено много оцветители, подсладители, ароматизатори и т.н.

Ева на третия етаж - не съм го водила 1-2 пъти май в детската им правеха, също на консултациите  педито ни го кава да чете  буквички от таблото.

# 21
  • София
 Ревен, Самсара, Angel_Dust , благодаря за отговорите. Нашият дядо е педиатър и също често го подлага на разни тестове още от малък  Mr. Green Често ходим в кабинета му и там го изпитва с въпросните буквички. Според него няма от какво да се притеснявам, нали и на 3 год. сме били на очен, а и на малчо му омръзна да ходи по лекари. Заради тромбоцитите ходехме в началото до лабораторията всеки ден, след това през ден и така. След това ни се възпали пишката, ходихме в Пирогов, после в Токуда. След това тръгнахме на зъболекар. Всичко това в рамките на 1 година  Cry  Но ми е влязла муха в главата, та затова реших да ви питам вас за очния лекар. Благодаря ви още веднъж Hug

Какво общо има тромбоцитопенията с очите?  Blush

Честно казано не си спомням, но след като отидохме в ИСУЛ, първо ни пратиха в лабораторията, видяха че се повтарят резултатите от другата лаборатория и веднага след това ни пратиха на очния лекар. Бях в абсолютен шок и не помня подробности. Днес чух една много неприятна история за едно дететнце, на което са му открили голям проблем точно при очния лекар и това провокира въпроса ми тук.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 15:30 от AnMary

# 22
Ааа, ще я водя явно!

# 23
  • София
Когато водих моята щерка на очен се оказа, че има астигматизъм на лявото око. Не знам това до колко е наследствено.
Аз нося очила от предучилищна възраст, с малки изключения.
Малкият все още не съм го водила.

# 24
Здравейте.днес поставих на малката една сврщичка Бизакодил тъй като не можеше да се изака плака беше ужас.след като свещичката подейства малката спа много спокойно , но след като се събуди попръцка млако и след смяната на памперса имаше малко слуз , беше с цвят на ако няма кръв . али е нормалка тази слуз...след свещичката иначе не се оплаква да я боли корема , няма повръщане даже си хапна добре...аз говорих с педка преди да сложа свещичката , но сега и звъня не вдига...та ми е притесненто

# 25
  • София
да не би да са някакви остатъци от свещичката саммата?

# 26
  • София
Привет и от мен, отдавна не съм писала в темата, но винаги сте ми били много полезни със съветите. Моля Ви препоръчайте ми добър детски кожен лекар Praynig
Малката има проблем от м.август, къде ли не ходихме, досега никой не й помогна - ходили сме при д-р Ангелова, при един кожен в една поликлиника, при една докторка в частна клиника, в детското отделение на Александровска болница и при завеждаща кожното на Токуда.
Ако някои има личен опит с добър кожен лекар ще съм много благодарна.
Относно прегледите при очен лекар да се включа  Simple Smile
Моето дете имаше проблеми от бебе със запушени слъзни канали и бяхме чести посетители на очни лекари още от първия месец. Та при един от прегледите лекарката ни каза, че е добре да заведем детето още на 1г., защото се съмнява за астегматизъм. Водихме я и на 1г. и после на 2г. и на 3г. също. Каза че се е оправила, но по принцип незнайно защо много родители не си водели детето на профилактични прегледи на 3г.(а било задължително) и после е много трудно да се оправи проблема. Каза ни, че ако има някакъв проблем и се наложи да се сложат очила на 3г. ако е детето ще се оправи, но за същото нещо на 5г. вече е късно. Така че не отлагайте Peace
Нашата педи също ни пита преди 6 месеца дали сме били на очен, ако не сме да ни даде направление, значи наистина трябва.
В момента дъщеря ми е на 3г. и 10 м.
Евита миналата седмица ми се наложи да ползвам Бизакодил и после имаше такава една течност остатък от нея. Но тези свещички не бива да се ползват, освен ако не е наложително. Имат старнични ефекти, питай педи. Ако Ви се налага намерете някои от Гърция да Ви достави глицеринови свещички (в БГ не се продават).

# 27
Ейнджъл, мерси, аз нито със смучещи, нито с дъвчащи бонбони, хапчета съм я запознавала. Сега за това Рибчо четох хубави отзиви, а перличките ги знам, че аз от дете си ги спомням.

Очните прегледи са много важни, и въобще не иде реч само за това дали вижда добре детето или не, могат да се хванат много други проблеми с преглед при очния. На нас ни каза, ако не възникнат проблеми да я заведем преди училище задължително.

Ева  Hug с малкия всичко е наред вече нали? Заведи според мен детето профилактично на очен, не пречи, че дядо му го "изпитва", но не може да му види очни дъна например.

meggle, ти си ходила при почти всички добри дермаатолози, единствено за д-р Ботев се сещам да ти препоръчам да отидеш, ако не сте ходили при него.

# 28
Тъкмо малката пак е акала...малко беше то течно доста...обадихми се до Гърция и поръчахме от глицериновите свещички...да питам а краставиците дали могат да запичат , малката доста ги хапва и обича

# 29
Евита, краставицата е почти и само вода и не, не запича.
Свещичките щом се разтопят и оставят слуз, нормално е.

Момичета, благодаря за пожеланията  bouquet! Да ви се връща!

Ескимо кидс няма по аптеките. Има някакво друго рибено масло под формата на сироп, но е от черен дроб на треска и по тази причина не бих го препоръчала на никого.

Общи условия

Активация на акаунт