За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 262
  • 785
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  Днес говорих с моя приятелка,от кой кожен лекар е доволна, защото тя имаше нужда от такъв за двете си дечица. Препоръча ми  д-р Гемеджиева, повече инфо тук  http://spravochnik.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B … D0%B5%D0%B2%D0%B0  Peace

# 46
Евита, почти всяко хлапе обича маслини. Обезсолявай ги добре.
Предпочитай маслини в буркан и саламура, тъй като откъм състав са най-добре, не са боядисвани, няма и консерванти.

# 47
Моето дете може да изяде максимум 4-5 маслини, но тя си е злояда.

Сега се чудя какво да й взема Рибчо или по-малките перлички?
Съмнявам се да и дам каквото й да е кръгло нещо и да ги изпие с вода, тя кус-кус не поняся, въобще храни с кръгла форма.
Знае ли някой, ще има ли пак Ескимо кидс?

# 48
  • София
ми уж след нова година щеше да има....та кой знае кога всъщност и дали.... видях и тези дъвчащи ако мислиш, че би приела http://www.marvi.bg/carlson-dha-omega-3-za-deca-60-davchashti-tabl-1583.html

а някой има ли някакво мнение за САМБУКУС сироп за деца

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 13:56 от Angel_Dust

# 49
Имам спешен въпрос. Ообадиха ми се от детската градина, че детето е с температура. Звъня на личната и се оказва, че е в отпуска. Замества я лекарка, която е на другия грай на София и днес точно е била до обяд. Аз искам да заведа детето още днес на преглед и да взема болничен. Само заместващият лекар ли ми върши работа? Може ли да отида до близката поликлиника и те да прегледат и дадат болничен?

# 50
Когато педиатърът липсва, обикновено има заместник друг педиатър, но в медицински център - Лора, Детско здраве и пр. Разбери в кой център се обслужват пациентите на вашия педиатър, когато той отсъства и заведи детето там.

# 51
Чували ли сте за ваксина срещу шарките, която се слага след годината?
Аз си мисля, че всички деца карат и двете шарки, но явно греша

# 52
  • София
чували сме морбили, рубеола, паротит.
освен варицелата, коя според теб се кара друга стандартно от децата?

# 53
А ваксина за кои от всички изброени се слага?

# 54
  • София
за трите заедно е ваксината, за това така ги написах - Priorix се казва.
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm това е имунизацинният календар, да си следиш кога какво има да слагате.
За варицела у нас няма ваксина, но ако искаш, евентуално може да купиш от чужбина и да я сложат на детето ти....

# 55
Чували ли сте за ваксина срещу шарките, която се слага след годината?
Аз си мисля, че всички деца карат и двете шарки, но явно греша

Мда, РОР е тук -  Рубеола, заушка, морбили.  Peace
А шарките са 5 Simple Smile

# 56
Мерси  bouquet

# 57
  • София
Здравейте, какво мога да давам за червено гърло? Синът ми имаше херп ангина, но все още гърлото му е малко червено (гърлото след небцето, а не сливиците, ама го описвам) и има малко "пъпчици". Уж го водих излекуван, не вдига Т, няма никакви симптоми други - кашлица, сополи и т.н, преглеждам му гърлото, но вчера го видях под друг ъгъл. Според педи гърлото е добре или върви на добре, не разбрах. Давам му меркуриус и есберитокс, но ми се искаше и нещо друго за това гърло. Проспан например удачно ли е при положение, че няма кашлица? Искам да му дам нещо, защото ни предстои отлагана за хиляден път ваксина? Благодаря предварително  Hug

# 58
Елинка, попитай педиатъра дали можеш да даваш Тонзилотрен, като започнеш с ударна доза по 1 пастила на всеки 2 часа.

# 59
  • София
Тантум можеш да пръскаш. Сиропи за червено гърло, без кашлица не виждам нужда...
Педиатъра мисли ли , че изобщо нещо му трябва на детето.
А в отлагането на ваксини драма няма, по-лошо е като се слагат на не  съвсем здраво дете.

Общи условия

Активация на акаунт