За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 272
  • 785
  •   1
Отговори
# 750
Днес водих малкия на преглед при педиатъра заради червени петна, които се появиха в областта на гърдите над- около ключицата, по ръцете /близо да сгъвката на лакътя/. Само ги погледна, дори не ги пипна да провери грапави ли са какви са и изписа абрикорт. Разбрах, че това е кортикостероид и без преглед от специалист е безотговорно да се предпише на 4ри месечно дете, защото само временно решава проблема. Има ли нещо такова  newsm78
нищо ли не Ви обясни педиатърът?
заведете го ако имате възможност за второ мнение някъде, ако се притеснявате.

# 751
  • София
аз задължително бих пробвала първо  без кортикостероиди(освен ако положението не е мн тежко, с рани, силно дразнене, болки и т.н.)

# 752
Няма рани, няма сърбеж, няма мехурчета, няма люспички, само зачервено и с няколко ситни червени точки. Нищо не обясни. Аз я попитах на какво може да се дължи, а тя каза, че можело на всичко- ако съм яла нещо, от козметика и т.н. Утре ще отида при дерматолог.

# 753
  • София
 MuJIuHka, ако имаш възможност отидете при специалист. Към кортикостероиди бих посегнала само при абсолютно тежък случай. Особено щом се отнася за толкова малко дете. Стискам ви палци  Hug  Моят син, когато беше на около 6 -7 мес.  за кратко имаше малки сухи и бледо червени участъци, започнах да го мажа с А- Derma и проблемът изчезна.

# 754
  • София
Няма рани, няма сърбеж, няма мехурчета, няма люспички, само зачервено и с няколко ситни червени точки. Нищо не обясни. Аз я попитах на какво може да се дължи, а тя каза, че можело на всичко- ако съм яла нещо, от козметика и т.н. Утре ще отида при дерматолог.
да, може и просто да е с изключително нежна, чувствителна или много суха кожа, козметики, препарати за пране, материи, храни, студ, жега, може да задълбочават проблема, но не  е задължително и не е и никак задължително и с хранителна алегия да са обвързани...

Аз бих пробвала първо с козметики, за деца с дерматити...а-дерма е вариант, при нас на линола продуктите помогнаха... при други деца други.
Също помага къпането с олио за вана, в хладка вода и да не е всеки ден...и т.н. поне докато се оправи....

Иначе моят е на 6,5 и до ден днешен има периоди в които има  такива петна, обриви и т.н., но никога до сега не съм посягала към кортикостероиди...оправяме се и без тях.

Успех утре на лекаря, дано  попаднете на свестен лекар и да се размине проблема само с подходящи козметични продукти.

# 755
Здравейте, живея в планински град, тук си подухва, но си е топличко през деня и поради това се виждам в приключение как да обличам 3 месечния си син. Сега има ситни червени пъпчици по вратлето и бузките, казаха ми, че е от претопляне. Вярно ли е, че ако нослето му е студено, значи и на него му е студено, вие как обличате малките си деца? Ще се радвам ако някой ми кажа дрешка по дрешка...

# 756
Дали на бебето му е ок, ще се ориентираш не по нослето, а по вратлето - пъхаш си ръката и пипаш. Ако е топло, но сухо - значи е ок. Ако е потно - топло му е.

Ето така бих облякла бебето - боди с къс ръкав, гащеризонче от памук с дълъг ръкав и тънка пелена евентуално в количката. Ако е на слънце махам пелената.

# 757
  • Шумен
Аз бих добавила и елече ако го вдигам от количката без пелената  Wink

Айде и аз един въпрос. Кога спирате (ако изобщо го правите) допълнителните витамини? Напоследък се замислих че вече малко по малко на пазара ще почнат да излизат пресните плодове и зеленчуци и тези витамини дето ги пият малките (Рибчо и от време на време витамин С) май трябва да ги спра след около месец някъде. Питах и лекарката а тя ми каза целогодишно, но някак не съм съгласна този път с това мнение. Те като бяха бебета ме караше и лятото до годинката (август) да давам по 2 капки Вигантол дневно и това спрях на своя глава тогава  Blush

# 758
Деси, Рибчо е рибено масло+витамин Д. Питах педиатъра - тя ми каза, че мога да давам без прекъсване.
Ако ядат пресни плодове и зеленчуци, не е нужно да даваш витамин С. Чаша фреш е достатъчна.

# 759
  • София
ами аз по принцип не ги давам нон стоп...
т.е. давам при болест или в мн грипен период 20 тина дни, после 10 почивка.... повече от 2-3 месеца на куп не съм давала...Изобщо не смятам, че е добре нон стоп да се тъпче с витамини....
Тази зима пи само 1 път при някаква болест и толкова - пред другото време зимата ядеше плодове и му цедях по 1 чаша от каквито цитруси имам под ръка смесен сок, с малко мед, ако има лимони и готово....
А сега като излязат пък пролетно-летните плодове съвсем ненужно ми се вижда.

За рибено масло...нашата педиатърка каза че макс може да се дава 2 месеца...3  с уговорки и после трябвало почивка...по форумите чета, че някои без прекъсване дават...(и то именно заради вит. д-то)

# 760
  • Шумен
Аз наблягам на витамините при болест, но с тази ясла рядко устискват 10 дни здрави и то се получава без прекъсване. Цитруси рядко успявам да изцедя, купя за сок и докато се завъртя децата вече искат да ги белим  Laughing В сезона на мандарините двете си изяждаха по 1 кг всеки ден а бананите си ги знаят зимата без този плод вкъщи не оставаме Simple Smile

# 761
  • София
е щом ги ядът няма защо и да ги стискаш, даже по-добре да хапват...ама моят понеже с цитрусите по-скромно го дава...та и цедя...
Всъщност щом си хапват и от изкуствени нужда няма .

# 762
  • Шумен
Последните дни и несериозна бях, стана малко от дъжд на вятър този Рибчо, ще изпият тази кутия и спирам (такъв ми е плана) чакам с нетърпение вече пролетните плодове особено черешите мога с дни да не погледна към друго има ли череши  Rolling Eyes Надявам се вече като по-големи да им допаднат и ягодите, миналата година им се мръщиха също като мен  Mr. Green

# 763
Аз давам витамини,но половин доза от Саностол сироп Peace Правя почивки разбира се.Но сега предстои 4та ваксина(заместника на Пентаксима) и искам да подкрепя организма на щерката.
Момичета,банани колко често могат да се дават?Моята много ги обича и направо пощурява като ги види Crazy Ако не дам ,става страшно Mr. Green Но пък някъде една майка писа че не било добре да се дават всеки ден заради някаква слуз която образували.Аз обаче чета само че са полезни,имат калий който е супер за сърцето...А каква е вредата от тях(освен позапичане),нямам идея пък и не намирам в нета Rolling Eyes

# 764
  • София
давай си му бананите на детето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт