За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 266
  • 785
  •   1
Отговори
# 735
silvanchence, моя син е захранен късно. Като купувах пюрета се съобразявах с това, с което е захранен до момента. На 10-11м е ял пюрета с надпис "4 месеца" Simple Smile

Да, разбирам и, че всеки си преценява кога и как да даде.Но при положение, че някои храни е хубаво да се дават след определена възраст, не би ли трябвало на пюретата да пише след 4м., но се препоръчва еди си кое след еди си кой месец да се дава.Как да се ориентираме, само с четене тук ли?

Кажете тогава, праскова и кайсия кога се дават, масло и олио кога, не знам, така информацията е доста разпиляна и много е объркващо  Sad .

Цитат на: Sourcherry в Пет., 20 Апр. 2012, 22:54
Плодовото пюре не замества хранене. Дава се между храненията, обикновено сутрин - между сутрешното мляко и обяда.
Плодово пюре можеш да добавяш и в кашата, която даваш следобед.

Ако се храни детето на три часа, плодово да се даде час преди храненето ли?
И когато се достигне вече 150-160 гр. плодово, на същинското хранене след час няма ли детето да е сито още  newsm78 .

От две седмици сме се захранили, с круша, банан и ябълка, мога ли да дам ябълка с йогурт, че съм взела случайно това пюре?

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 18:58 от silvanchence

# 736
  • София
ами с четене да, не само тук, изобщо...при положение, че  дори лекарите не са на едно мнение кога изобщо да се захранва, няма как някоя майка да ти каже така точно по дати, общовалидно Simple Smile освен това, което тя е приела за правилно.
Аз преди захранването си отделих поне месец да чета разни схеми за захранване, безброй теми, кой как и защо е избрал да захранва и т.н., накрая и педито даде някоя друга препоръка предвид това, че детето е с АД, какво да избягвам в началото и така...направих си план схема за началоот, а после вече повече по инстникт го карах....

кайсия и праскова, белена и  с обрязано около костилката, по малко аз съм давала към края на 7 месец(в каша в началото на същият), масло, трошички също някъде в 7, олио на 6 м. домат в пюре в 8 месец, пресен на около година и половина Simple Smile и т.н. други майки са постъпвали съвсем иначе... сокове не бих въвела също преди годинка изобщо, с глутен захраних в 7 месец тоже.

За пюретата - за мен плодовото е последното нещо, което бих въвела, в този смисъл, детето ще има друг вид хранене вече, когато се стигне до него...
Детето се храни на 3 часа като е на мляко, на твърдо хранене и стабилни количества предполагам се разреждат храненията малко или много.... Или ако следващото е млечно, да може и е нормално да намали млякото или да измести интервала....

За йогурт за мен ви е много рано... хапвай го ти или го остави за след 2 месеца...

Най добре ако искаш да заместваш хранене, както си въвела някои плодове, почни да въвеждаш зървнени и накрая ако заместваш да е с каша с някакъв плод/пл. пюре.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 19:08 от Angel_Dust

# 737
  • Berlin
Този надпис на пюретата - 4м., 8м., 12м. не посочва ли степента на пасираност на пюрето? Т.е. колко едри парчета има - за 4м. няма парчета, за 8м. има малко, за 12м. има доста едри - аз с такова впечатление съм останала. Не посочват съответното пюре от кой месец може да се дава.

# 738
  • София
е освен пасираността и съдържанието следва да е съобразено с оказаната възраст.

# 739
  • Berlin
Пример - пуешко с царевица имам за 4м. и зеленчуци, сред които грах, пак за 4м. Поне според мен не са за 4м.

# 740
  • София
именно според теб Wink
ако детето е захранено на 40 дни може би според някой са подходящи Wink

# 741
Около врата на Йоан се появиха червни не ярко червени по- скоро розови, сухи петна, които се разрастват. В понеделник ще взема направление за преглед при дерматолог, но въпроса ми е възможно ли е да се дължи на липса на витамини както твърди свекърва ми? Йоан е на 4ри месеца и половина, освен кърма друго не приема- нито вода, нито чай, нито някакви капки. Къпем го със бебешки сапун, като вчера му купих анти алергичен на бюбхен.

# 742
Да не би да се подсича около вратлето? От липса на витамини едва ли, а и състава на кърмата си е идеално адаптиран към нуждите на бебето.

# 743
Едва ли е от липса на витамини.Може да е от претопляне или евентуално да си хапнала нещо ново и от там да се получи след като кърмиш.

# 744
  • София
ако са сухи по-точно на дерматит някой може да се отдаде, не на липса на витамини, от претопляне ще са пъпчици, от храна...петна зачервени или пъпки, но не и сухи....

# 745
Angel_Dust,моите уважения,но не всеки може да отдели поне месец време за четене и анализиране на схеми за захранване.Аз също се опитах да събера информация от повече места.Резултатът беше,че се обърках още повече.Затова реших да се доверявам само на един източник,купих си книга и захранвам по нея.Ако имам въпроси се обръщам към познати или форума.На лекарката на малкия трябва да й се вадят думите с ченгел,затова и не я питам.А иначе аз също многократно съм се чудела защо на пюрета,които според мен са за по-късна възраст пише,че са от 4 месеца. newsm78

# 746
  • София
~MoDe~ според мен пък когато детето е първо и майката си стои в къщи да го гледа винаги може  да отдели по 30-60 мин на ден, в рамките на месец да  почита това-онова(не става въпрос за едномесечно четене от зори до мрак, някои може пък да намерят отговорите и за 3 дни)... стига желание за това да има....
Иначе и твоето е вариант...взимаш си една книга или една схема и си действаш по нея....

# 747
...А иначе аз също многократно съм се чудела защо на пюрета,които според мен са за по-късна възраст пише,че са от 4 месеца. newsm78
по принцип производителят препоръчва, че това пюре е за не по-рано от 4тия месец

# 748
Пиша това заради коментарите в 49стр.
Аз искам само да кажа на майките с деца склонни към запек(такова е и моето)ако имате възможност(финансова)вземете си пробиотик Протексин Рестор няма да съжалявате.аз давам втора кутия вече на малката и от тогава нямаме запек Grinning аз отделно давам и смляно ленено семе половин до една супена лъжичка в малко сок , малката много го харесва , лененото семе и то много помага за здрава храносмилателна система...но моята щерка е на 2г. и Д-р. Михайлов каза , че мога да и го давам с месеци , за по-малки деца не знам как стоят нещата

# 749
Днес водих малкия на преглед при педиатъра заради червени петна, които се появиха в областта на гърдите над- около ключицата, по ръцете /близо да сгъвката на лакътя/. Само ги погледна, дори не ги пипна да провери грапави ли са какви са и изписа абрикорт. Разбрах, че това е кортикостероид и без преглед от специалист е безотговорно да се предпише на 4ри месечно дете, защото само временно решава проблема. Има ли нещо такова  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт