За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 267
  • 785
  •   1
Отговори
# 720
  • София
няма проблем да се къпе, просто не трябва да влиза вода в ушите.
може да почистиш ушите спокойно с физ. р-р
шапка - при по-силен и студен вятър е хубаво, тъничка памучна, колкото да пази ушетата...ако няма вятър и е приятно времето няма защо.

# 721
А как да ги почистя с физ.р-р да натопя клечката за уши в него ли Thinking

# 722
  • София
не помня колко е голяма, но ако е мъничка, капваш няколко капчици от ампулката(пластмасовата), масажираш леко пред дупчицата на ухото 10-тина сек и после обръщаш главата да изтече, после с клечка може да подсушиш отвора, без да бъркаш навътре с клечка.
Ако е над 3 има спрейчета за уши, например ауди спрей.

# 723
  • Бургас
Кога се въвеждаше маслото при децата?
Забравих вече.Говоря за зрънце масълце,а не с лъжицата.

# 724
Славче, около 10-тият месец най-добре.
Може и от 8 навършени, но най-рано и компромисно.
Можеш без проблем да слагаш капка-две зехтин екстравърджин в манджите й.

# 725
На 2г. е Енджъл мерси за съветите ще се възползвам лека вечер

# 726
Кога се въвеждаше маслото при децата?
Забравих вече.Говоря за зрънце масълце,а не с лъжицата.
Педиатърката на щерката след навършен 5ти месец каза да правя попари с малко масло вътре.Дъщеря ми беше(и е все още)доста слаба,така че педка се беше притеснила и реши да започнем угояване на детенцето ми.Не съм давала попара обаче.Лично аз масло дадох няколко месеца по-късно.Така че както е казала Сърчи Peace

# 727
  • Бургас
Благодаря,момичета!  bouquet
Много ми помагате.Значи ще поизчакам,а за зехтина прочетох,че наистина може да се слага в бебешкия кус-кус,но не повярвах.Днес обаче ще капна мъничко. Grinning

# 728
Sourcherry Ох вече в чудо се виждам.Запека започна от момента в който минахме на АМ, но с млякото с пробиотици се оправиха нещата,но сега е пак същата работа с храната.Ака или всеки ден или през ден,но се напъва доста и е твърдо като пластелин, някой път е и по меко и по лесно се изхожда,но пак се напъва доста,даже и плаче някой път когато е доста твърдо и това ме притеснява вече доста сериозно.С голяма надежда купих капките Биогайя защото прочетох на доста места,че са помогнали при други деца, и сега съм много отчаяна,че и те не помогнаха.Ще пробвам и други,ако и с тях е така вече незнам.

# 729
На пюретата Ганчев чета Пюре от картофи със спанак и извара - 4 месеца
и Пюре от картофи, домати и капия с масло - 4 месеца

как домати и извара  Shocked , не са ли те след 8 м.Ами пюре от кайсии, праскови, манго, а пък в някои има слънчогледово олио и краве масло и пак след 4 м., направо се обърках кое кога.

Ако може да се направи един списък от по-знаещите, кое до кога не трябва да се дава.

# 730
  • София
ами то по пюретата какви ли не неща пиши.... за мен 4 месечно трябва да е само на мляко Simple Smile
иначе инфо, примерни схеми и т.н. разни...четеш, харесваш си, правиш си твоят списък... иначе всеки може да ти напише, как той е приел за вярно.

# 731
  • Варна
Sourcherry Ох вече в чудо се виждам.Запека започна от момента в който минахме на АМ, но с млякото с пробиотици се оправиха нещата,но сега е пак същата работа с храната.Ака или всеки ден или през ден,но се напъва доста и е твърдо като пластелин, някой път е и по меко и по лесно се изхожда,но пак се напъва доста,даже и плаче някой път когато е доста твърдо и това ме притеснява вече доста сериозно.С голяма надежда купих капките Биогайя защото прочетох на доста места,че са помогнали при други деца, и сега съм много отчаяна,че и те не помогнаха.Ще пробвам и други,ако и с тях е така вече незнам.

Крисанка, ние сме по същия начин. Оправихме се с пробиотика Био Баланс Бейби. Но ако запек е ужасяващ винаги помага пюре от сини сливи на Гербер.

# 732
Светле при нас и сините сливи не оправят положението.Давам все такива храни които би трябвало да са разхлабващи или поне да не затягат, но няма ефект.При вас след като се оправиха нещата спря ли да го даваш или все още продължаваш?И кога имаше резултат веднага или след няколко дена?

# 733
  • Варна
И на нас разхлабващите не ни действаха разхлабващо освен Гербера. Ами Биобаланса при нас подейства мигновенно, и преди го е пила дъщеря ми. Преди няколко месеца гастрото ни го изписа за месец. Сега пак го почнах, звъннах да питам, каза, че няма проблеми по-продължително да го приема. Но не може все така да я караме хич не знам как ще е занапред. При вас лошото е, че и синята слива не действа. А точно на Гербер ли си пробвала. Защото аз пробвах и на Бебевита и на Хип сините сливи - ефект нула.

# 734
  • София
silvanchence, моя син е захранен късно. Като купувах пюрета се съобразявах с това, с което е захранен до момента. На 10-11м е ял пюрета с надпис "4 месеца" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт