За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 30

• 30 274
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
  • София
silvanchence, както се разберете с кръстника/цата.
Дъщеря ми кръстихме на 5г. Кръстникът й живее и работи в Германия. Аз подготвих кръщенето, той й подари кръстчето.
Синът ми кръстихме на 1,3г. Съчетахме имен ден, кръщене и прощъпулник на морето. Кръстницата е от Бургас и тя подготви всичко  Embarassed

Дъщеря ми кръстихме в "Света Неделя" в София. Когато отидох да запиша час ми дадоха списък какво се изисква за кръщенето. По спомени сапун, кърпа, олио, за виното не помня дали го имаше в списъка. Най-добре когато решите къде ще кръщавате да попитате в църквата.

Носихме питка и сладки неща.
Подаръци на кръстниците мисля, че не сме давали. Според мен една икона е хубав спомен.

# 706
Благодаря!

# 707
След като родихте промени ли се нещо във вашия организъм?ето аз например започнаха да ми излизат херпеси Tired вече са 3 на устата ми ooooh! а вчера след разходка в парка започнах да кихам , да ме сърбят и очите...не съм болна а носа ми тече(четох в нета май е сенна хрема)тези неща не съм ги имала никога до преди да родя newsm78
п.с.глупав въпрос но нали сенната хрема не е заразна Thinking

# 708
  • София
сенната хрема е алергична, не е заразна...
при мен хормонални неща се промениха...иначе ако имаш сериозен спад някакъв в имунитета може и такива като твоите неща...но не знам до колко е обвързано точно с раждането.

# 709
Никога не съм имала херпеси преди да родя , пък за сенна хрема не съм и мислела че ще имам Tiredявно трябва да приемам нещо имуностимулиращо  Thinking мерси за отговора Енджъл , че вече ме е хванала параноята да не лепна пак хрема на малката(че сега е на АБ заради мен и моята хрема преди време Confused)

# 710
  • София
Имам следния въпрос - нормално ли е, след като съм давала на малката разхлабително преди 2 дни, в резултат на което ходи много по голяма нужда (има какво да изчиства), днес вече е по-рядко и течно акото и имаше и слуз в него?

# 711
И аз да питам.Вече две седмици давам Биогайя заради запека и няма ефект.Да продължавам ли да давам или щом до сега не са помогнали няма смисъл?Отделно давам и уж разхлабващи храни,млякото също е с пробиотици,сок от круша по 50мл й давам и няма резултат.Вече незнам какво да правя.Единствено ако давам Дуфалак се изхожда,но пък тогава направо е разтройство хем по 2мл давам

# 712
.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 11:09 от tina_

# 713
  • София
 КрИсАнКа, преди време синът ми беше с много упорит запек, беше на  2 месеца и го кърмим. Тогава открих хомеопатията, с която се лекуваме и до днес. Има много инфо в нета, ако имаш желание да се информираш  Peace

# 714
Криси, защо мислиш, че е със запек?
Ако ака през 3-4 дни, но нормално, без напъни, изпражненията не са твърди и топчести - няма проблем.
Може да смениш пробиотика с Лактофлор кидс например, Линекс бейби - също.

# 715
Момичета, кога давате плодовите пюрета и по колко, замествате ли хранене?

При нас захранването започна с круша, после банан, ябълка и бананова каша.Първоначално давах по 50-60 гр. плюс 100 АМ по време на следобедното хранене, но ми се струваше, че на следващото хранене малкия е доста гладен.И сега давам следобед между двете хранения.
Но когато достигнем до 150-160 гр. пюре, сигурно трябва да замествам хранене.

Как са вашите бебета, ако са изяли цяло плодово пюре, издържат ли до следващото хранене, на колко часа е.

# 716
Плодовото пюре не замества хранене. Дава се между храненията, обикновено сутрин - между сутрешното мляко и обяда.
Плодово пюре можеш да добавяш и в кашата, която даваш следобед.

# 717
  • София
 като десерт или между хранения... чисто съм давала, но ако е с извара, сметана или йогурт, за следобедна. Моят издържаше, но той принципно не е от най-ящните хора...

# 718
Имам 3 въпроса към вас
1.тъй като малката мрънкаше като бяхме на преглед за ушите при педка забравих да я питам кога мога да я изкъпя?тогава каза , че докато е с ушна инфекция не може , но то мина доста време , аи като гледам вече детето не го болят ушите
2.кога мога и да ги изчистя ушите ,от лекарството което слагаме са жълти и лепкави
3.Задължително ли е като излизаме навън да е с шапка за да и се предпазят ушите
Мерси предварително доста питам Mr. Green

# 719
1. Изкъпи я, но пази да не влиза вода в ушите и ги подсуши след банята добре.
2. Можеш да почистиш ушите.
3. В това време е безумно да сложиш шапка. В случай, че се притесняваш, сложи й суитчер и ползвай качулката, но мисля, че е безмислено и детето ще плувне в пот.

Общи условия

Активация на акаунт