Отговори
# 270
момичета,как да на меря групичката във фейсбук?

# 271
  • София
*Sesil*  сраааммммм  Embarassed  Вярно че трябваше да се обадя като дойде мъжа... Да ти кажа, в тия жеги, които бяха съвсем ми се е изпарил акъла. Не че не те споменавахме 100 пъти ама кой да се обади?!?!? Даже си мислих, че сигурно ви е изкочило нещо и затова не идвате.   Sad 

Иначе ние почти всеки ден бяхме заедно с Петя и нейната Карина. Малките така си паснаха и голяма игра. Като се видят и отдалеко започват да махат и да крещят  Laughing Голяма радост! С нея също си говорихме за теб и малкия бонбон.

Ох... май каквото и да кажа, все тая и само ще мажа. По-добре да млъквам пък ще видим кога и как ще се поправяме  Hug

# 272
Влизам специално да честитя на Звездичка  bouquet  bouquet  bouquet третото момиченце.Да расте здрава и щастлива и много обичана Hug
Момичета ще разкажете ли за махането на памперса Embarassed.При нас е много смешно положението.Ходим през деня по гашички и съответно всичко вътре се прави ooooh!.
Знае къде е гърнето.Обяснявам, че локвичката трябва да е в гърненцето.Запомнил тези мои думи малкия умник отива и с ръчички почва за гребе от локвичката и да пълне в гърнето ooooh!
Не ще да седне и да ползва по предназначение и това е.Кара мен да сядам.Споделете някой трик как да подходя newsm78
И останаха ли неговорещи дечица?

# 273
  • последна надежда
Честита трета рожба на Звездичка! Да расти нежна, умна и много щастлива! На гордата мама пожелавам бързо възстановяване!

Браво на мамите, които са успяли да махнат памперса. Това ми е цел номер едно последните месеци относно Марк, но напредък никакъв. С Ники стана бързо и лесно, но с Марк...  Twisted Evil.
Знае и показва къде и как се пишка, но предпочита да го прави в памперса или в гащите  ooooh!.

Бъни, Марк спряга около 30-50 думички. Останалото е на бебешки и нищо не му се разбира.

Има успех в ходенето пеша. Запомнил е пътя до яслата и обратно и си върви сам, без да настоява да го нося. Много съм доволна!

Аз се боря със НЗОК. Имам здравословни проблеми и вече ми писна да чакам, обикалям и да давам пари за всичко, нищо че съм здравно осигурена.

# 274
при нас с памперса стана много лесно. чак се учудих.
малката от няколко месеца си казва когато има ако и я слагам на гърнето. с удоволствие си върши там работата и ходим заедно да го изхвърляме. беше и много интересно, а аз постоянно я поощрявах, пляскахме с ръчички като свърши и казвах браво.
с пишкането: започнах да я слагам на гърне след събуждане и тогава пишкаше. после и обяснявах как трябва да казва на мама като има пиш и да сядаме на гърнето. първите 2-3 дена казваше пиш и едновременно с това се изпишкваше в гащичките. не устискваше до гърнето. после започна да казва предварително. най-интересното беше когато сме на разходка - понеже вече знаеше, че се пишка в гърнето не искаше да пишка на тревичката и се напишкваше. аз упорито не слагах пампер. нослех по 2-3 чифта дрехи за преобличнане и и обяснявах как не е хубаво като е мокричка и как всички каки пишкат на тревичката и на 3тия ден започва да си казва и да пишка и навън. за 1 седмица вече и нощем не пишкаше в памперса, а ставахме 1-2 пъти на нощ да се изпишка. сега даже не се буди и си пишка направо сутрин като се събуди. естествено гледам да не пие много течности преди лягане  Grinning

малко дълго стана и не знам дали е било полезно. при нас по-скоро като че ли тя беше готова отколкото аз да съм постигнала някакъв голям успех.

# 275
  • София
Бъни давай пример  Grinning 

Аз също много бързо махнах памперса (сега слагам само нощем, но сутрин е сух и май ще го махам и този). Какво правих... Преди да го махна още, когато някое детенце от градинката отиваше да пишка водих и Стеф да гледа и обяснявах какво прави, а после пляскахме с ръце за браво. Също когато аз или баща му отивахме до тоалетна имахме компания... Детето така вижда, че на тези места се прави пиш и ако и свиква с идеята. Като отидохме на морето му казах, че вече е голям и ще пишка като мама, татко, Коко, Боби и т.н. и махнах памперса. Първият ден имахме 5 напикани гащи докато се усети какво става. При всяко пиш му обяснявах отово, че трябва да ми казва и да ходим в тоалетната или да поливаме тревичките, храстчето... На 2-я ден - 2 чифта напикани гащи, но аз започнах да го питам през 30-40 мин и да го дебна - ако се спре на едно място и заеме съмнителна позиция тичам да помагам  Grinning   На 3-я ден вече нямахме напикани гащи, но дебненето от моя страна си остана до месец може би. После вече си се научи човечето и идва само да ми каже. Е... имаше някой и друг файл междувременно, но няма начин  Simple Smile

А, забравих да напиша, че ние НЕ ползваме гърне! Стеф така и не пожела да седне на него. Използваме детска седалка за тоалетната подобна на тази:

Разбират вече децата и имитират  Simple Smile  Пробвай без гърнето, може и при вас да се окаже по-лесно  Wink

# 276
Вече са големи децата,Бъни смело действай. Момичетата са ти казали основните неща .Варианта е ако има любима плюшена играчка и тя да е сгащи и на гърне с него Simple Smile Така се учихме с баткото навремето.
А сега да се посмеете : Моя младеж имаше пример - батко си и почти всеки ден имах напикани гащи  ooooh! ,защото иска прав като него и съответно са свалили гащите и се е изпишкал върху тях,говорих ,говорих сега вече сяда на гърненце това ми беше най трудно да го науча ,защото си беше свикнал на голямата тоалетна.
Утре става седмица от както сме на ясла  fingerscrossed всичко да е така добре както досега,за дете което не е свикнало с никой друг учудващо бързо свикна с реда и вече от два дни е по цял ден.А аз започвам да си търся работа.

# 277
Ние махнахме за точно 1 седмица памперса.Само с говорене и ообясняване,ама и с обяснения как има дечица,които няма да искат да играят с нея ако е мокра и... да видите как веднага почна да си казва и ако и чиш Peace Все още имаме само нощен памперс,ама за него не бързам,че тя пие доста вода дори и преди да си легне.
Дари говори мнооооого,ама много! Напълно наясно е вече с всички местоимения дори,използва ги точно и на място.Обяснява постоянно нещо на разбираем човешки език.

# 278
Страшно ви благодаря за поздравите, аз понеже, не съм се похвалила, мислех, че не знаете, а пък вие даже и сте ми честитили! Много ви благодаря, защото наистина съм много щастлив и ми е приятно, че и други се радват заедно с мен в този прекрасен момент! Hug

# 279
Звездичке честита трета рожбичка! Да е много здравичка и пожелавам на всички ви много щастие!

Поли и на теб честито! Може би е време за още една татуировка Wink

Сузи отскоро спи само по гащи и досега няма фалове. Понякога се събужда, разшумолва се и гледка в тъмнината да ни разпознае: "Сузи, пиша ли ти се?", "Да", "Отдавна ли? Защо не ни каза?", "Ами защото заспах" Grinning

Сега сме на фаза мазане на палеца с лютивкия даум ексол. Много се забавлява да се "лакира" и после задължително ми поднася пръстче, за да близна и направя физиономия Simple Smile Косата е офъкана първи номер, защото се скубеше и теменцето й беше като на кюре. Отскоро едното предно зъбче отлетя при свраките, че Сузи падна по зъби... А аз вече не си правя труда да поправям хората, че е момиченце Grinning Grinning Това са новинките от Суза-бандюга.

# 280
Nuriii леле и при вас е весело  Crazy, успех с лакирането.
Аз не успявам,маже и после лапа пръста,но за разлика от вечерните ни ритуали - палец в устата и ръка в  косите на мама ,в яслата няма такива ритуали даже и не бяха виждали да е лапал пръст докато не го взех едната вечер.

# 281
  • София
Хохо, голям бандит Сузи  Mr. Green Поли и мен ме питат Али дали е момиче, пък обисновено е в розово, че и с дълга коса  Crazy
Уейвче, аз съм за СРЕЩА в БОРИСОВАТА. С Вяра си говорим да се видим, че нали са в Софийско вече. Предложих и другата събота, след 17 ч., ще пуснем и във фейса едно съобщение, да се видят маймунките.
Живе, така си е в яслите дребчовците се държат съвсем различно  Grinning

# 282
Благодаря ви от все сърце и тук момичета Simple Smile Много съм щастлива с двама мъже, раждането мина леко ( пак бях секцио) възстахових се за 3 дена, на 4тия вече си карах голямото момче на домче и си поех домашните задължения, за учудване на всички, но всичко си е на психологическа основа. Райънчо само спинка, цяяяяяяяяяяяяял ден, кърмя го на поискване, кърма има поне бол засега Simple Smile Голям послушко, за разлика от голямата хуна, която крещи вика и бяга по цял ден, когато беше малък всички ми викаха, ееех това спокойно бебе, ще видиш като порасне какъв дивак ще е  Tired но така е по добре, аз обичам живите деца Simple Smile Crazy #CrazyЦелувки на всички и на сестричката по бебета Звездичка, да са ни живи и здрави малките фастъци.  Mr. Green

# 283
Поли, добре че се похвали, че аз като не влизам във фейсбук не съм в крак с новостите! Да ти е жив и здрав малкия юнак и да ти донесе много радост!  bouquet

# 284
Здравейте и от мен ,мами!Аз всичко следя във Фб ,но не бях влизала скоро тук  Peace
Да честитя официално на Поли и Звездичка за прерасните рожбички!Да са ви живи и здрави!!!!! Hug Hug Hug
Поли,радвай се,4е Райън е спокоен ,така ще ти е малко по-лесно и с двамата! Hug
Звезди4ка,и у вас сигурно е весело,каките се суетят и помагат сигурно   много:hug:
целувки за Ели и за Райън! Heart Eyes
Нурий,и ти въобще не ску4аеш покрай двете куклички Hug
Ние сме добре,готвим се за почивката ни в България:)Цял месец ще сме на гости,ще ходим и на моренце ,кръщене на Ивет ще правим,юбиляри имаме няколко в семействата,въобще програмата е пълна пак:)))и така,ве4е се настройвам съвсем,след 2 дни летим Hug

Общи условия

Активация на акаунт