Отговори
# 300
Здавейте и от мен! Минавате ли през "ужасните 2" и ако да-как се справятеее,че на моменти направо... #Crazy Crazy

# 301
Минаваме, да!
Как се справям ли? ... Ходя на психотерапия.  Joy Честно! ...че нервите ми не издържат!
Пробвах с "мента, глог и валериана", ама не вършат работа при мен.  Laughing
Дано и други се включат, да кажат как е при тях.

# 302
Аз ще се опитам да ви добавя момичета, пратете ми на лични имената ви, или по добре никовете във ФБ Simple Smile
Благодаря poliville, изпратих ти ЛС

# 303
Ужасните 2 значи... те при нас са още по-ужасни заради новото ревящо попълнение  Grinning
Той се тръшка, реве и вие за всичко, обожава да върши непозволени неща (които не са чак толкова много, но все пак ги има) и ги върши с много хитра усмивчица, ревнува ме от бебето, като влезе в цикъл и започне да вие, може и половин час да откара...
Аз - само НЕ се чува от мене напоследък, НЕ, НЕ ПИПАЙ, НЕ БИВА, НЕ МОЖЕ, чак не мога да се понасям, нервна съм, сопкам се на всички, нищо не ми се пипва вкъщи, на всичко отгоре бебето мрази викове и също ревва в такъв момент ... а нейният глас пък кара космите на врата ми да настръхват - толкова е пронизителен... идилия пълна  Confused Crazy Mr. Green
Та така - крещим си вкъщи и това е.  #Crazy Знам, че е период, ама...
Добре, че поне на ясли ходи и през деня го няма... ама вечер си наваксваме.
И отказването на памперсите хич го няма... пишка и ака на общо основание в гащите... ако хвана някой пиш на гърнето - добре, ама другото - уви.  Той не говори все още, може би затова не си и казва - сякаш не може да осмисли идеята ...
Уф, оплаках се, олекна ми, сега сте вие!   Simple Smile Wink

# 304
licorn, честито ново попълнение! Да ви е здрава момата и да расте весела и добра!
Пак изрових темата от нафталина понеже наближава Коледа и тази година (малко по-късно, но все пак...) отново ще си организираме традиционният коледен подаръкообмен! navail напомни, а vivianna ,най-отзивчиво, отново се зае с организацията.
За мен не остана друго, освен да напиша за тези, които нямат ФБ, да пратят на vivianna име, адрес и име на детенце и тя на свой ред ще ви каже кое хлапе ви се е паднало да зарадвате!
Иначе по темата за ужасните 2 - и нас ни нападна този ад пред няколко седмици и сме се видели в чудо: крясъци, писъци, рев, тръшкане...мъка голяма. Такова чудо с баткото не сме преживявали и сега кротко броя дните до вълшебния 31.03., освен ако 21.12. не ни реши проблемите от раз! Wink
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

# 305
Искам и аз да се включа в групата във фейсбук но не знам как може ли да ме включите .

# 306
Колко навреме влезнах да проверя за нови публикации и сега успях да се включа в размяната на подаръчета. Да кажа и две думи за детето ми- още не сме проговорили, не сме махнали памперса и най-странното нещо е че започнаха да му никнат кътници, които трябва да никнат след 4-тата година. Казах на педиатърката и тя се учуди, но какво да правим... Сега е ужасно агресивен, нервен и какво ли още не, няма угодия...

# 307
Перла85, все едно че за нас говориш. Още не е проговорил, ама думичка не казва, само вие - аааааааиииииии, ааааааааеееееее, още не е махнал памперса и от две седмици гризе неистово всичко, в това число и ръцете си - та и аз се чудя дали не му никнат зъби някакви, ама като не ми дава и да проверя... и така... Hug

# 308
Здравейте Hug да се включа и аз Blush Ние пък имаме 20 зъба . Не трябва ли да са сега толкова,имаме и кътници по един от всяка страна,как така на 4год чак Thinking Иначе Дари говори много,смислено и чак ми отговаря,че ме и затапва  Shocked Crossing Arms и сме на фаза Защо Crazy Доста по-спокойна е вече и няма такива истерии пупупупупуп
Сега в сряда ще имат Коледен концерт от градината Heart Eyes и с нетърпение чакам да го чуя диването как ще пее и танцува Heart Eyes  Flutter

# 309
Здравейте момичета.Не съм писала от 100 години,но сега ме заинтригувахте с това че все още има неговорещи дечица в темата,в това число сме и ние.Мислех че сме единствени.И моят Дани не казва нищо,ама като ви казвам нищо,само на любимите краставичиц казва-кики и на сиренето-си и общо взето е това.Иначе по цял ден си говори разни срички,но нищо смислено.Перла85 и ликорн споделете при вас как е,наистина ли нищо не казват.Много се притеснявам с това неговорене.
С памперс сме само като спи,чат пат на следобедния сън го махам,но за нощния не смея,че е свикнал да пие много течности преди лягане.

# 310
Дейвид има 20 зъба, но сега е избил и 21, а чакам и още всеки момент. Първо си помислих, че само един се е объркал, но явно не е така. А за говорено той беше започнал от 7-8 месец да казва мам,мама,ама и разни такива срички, но като започнаха сериозно да никнат зъбките от раз спря да срича и само до скоро беше само с "ъъъъ". От известно време сега казва баба и тете(тате), но рядко когато си поиска. Имаше и еднократно казано бебе и сега започна да казва ууу. Надявам се скоро да проговори вече, че нямам търпение.

# 311
момичета, не се притеснявайте за неговоренето. На едно близко семейство момченцето не беше проговорило до 3 год. Само ръмжеше. Бяха се притеснили и го водили на логопед, но им обяснили, че се случва често и няма място за притеснение. Сега детето е на 5 и си говори като голям човек  Peace

моята Евелина, за това пък, плямпа като за световно. не мога да и затворя устата. научила се е да се пазари и да прави някакви сделки с нас - от рода на - дай ми това и ще направя онова. маймунка абсолютна  Heart Eyes. нашите зъби са си 20, но и аз забелязвам, че напоследък ръцете и все в устата, а и от няколко седмици е супер нервна и врещи и се тръшка за щяло и нещяло. ще взема да и проверя зъбите  newsm78

# 312
Карина, не спира да се обяснява нещо, много и хубаво говори, но за сметка на това още пуска по малко пиш в гащите. Тя от февруари е без памперс (след много тежък дерматит!) , но лятото влязохме в болница и тя тогава много тежко го изживя. Иначе бяхме махнали и дневен и нощен, и всичко. И след тази болница  -  регрес. ooooh!

# 313
kamban4o, синът ми изобщо не говори, нито една думичка даже, дори повторяеми неща като мама, баба, тата не казва. От време на време си повтаря някакви свои срички от рода на гай-гай-гай или дя-дя-дя, докато си  играе.
Когато иска нещо, ни показва с действвия - хваща ме за ръката и ме води до хладилника, ако е гладен, подава ми чашата си, ако си е изпил водата, води ме до кошарата да оставя бебето, ако иска да гушна него... или вие, ако не може да използва действия. Като държи кутия и не може да я отвори, идва при мене, хваща ми ръката и я слага върху капака. Като съм с разкопчана жилетка, хваща двата края на ципа и пак слага ръката ми там - това ми говори, че е наблюдателен и прави правилните логически връзки и изводи - кое след кое се прави, кое е причината и следствието, само дето не говори. И аз се тревожа, но...
Надявах се яслите да му донесат някакъв напредък, но засега е микроскопичен. Ще му дам време до края на зимата и напролет ще го водя на логопед.   Praynig

# 314
Licorn все едно описваш моето момченце.Разбира абсолютно всичко,но само с действия"разговаряме".Когато му се пишка или ака си носи сам гърнето,като е жаден чашата за вода,а когато се правя че не го разбирам се ядосва и ме хваща за ръка и ме води и като че ли с очите си ми говори.Мъжа ми вика да чакаме още около месец и да го водим на лекар,дано пък да се случи ЧУДО и да проговори самичък Praynig Praynig Praynig
Пожелавам същото и на вас. Hug

Общи условия

Активация на акаунт