Здравословно хранене за децата - 7

• 67 066
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
принцеске звездички, от коя била пазаруваш с хубави плодове и зеленчуци. Имам наблизо две и толкова гадни плодове и зеленчуци не съм виждала;(

Bunnie, последно си купих картофи, домати и чушки от тази на бул."Опълченска".
Прасковите, примерно не ставаха, но зеленчуците бяха супер.

Иначе зеленчуци и плодове определено предпочитам да си взимам от зеленчуковото магазинче до нас, където познавам човека и винаги ми казва коя стока е добра. По пазари мразя и не ходя сама, но с мъжа ми и с колата, нямам проблем. И пак си действам на принципа на едро.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 11:52 от Princess Zvezdichka

# 436
  • София
О, и на мен не ми се ще да  спорим за малките магазинчета Simple Smile

Солей,  това с касовите бележки е невероятно!Обаче нали и клиентът е в нарушение, ако не си я иска? Значи спокойно можеш да оправиш нещата, ако въобще има смисъл!

В училищните лавки масово не се издават касови бележки и лъжат децата ни и не плащат данъци. Там също трябва да си ги искаме!
В темата за училищните лавки Тео беше написала единствена , че вечер иска от детето бележките и рестото. Целият процес е здравословен Simple Smile

blumchenn, значи сайтът на Здравословен е забранен? Не са ми ясни нещата, но е доста неприятно. Аз страшно се изнервях от  невъзможността за паркиране там, но сега много ми липсва този магазин Sad

# 437
Днес купих пълнозърнест хляб с квас от един био магазин във Варна.Направо се разтопих от кеф,кафява  хартиена кесийка,страхотен аромат.Приготвен за 16 часа.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 22:08 от desi_shisha

# 438
  • IT
Здравейте,
пак съм изпуснала интересни неща:) за сушенето-суших домати итиквички на слънце, череши и праскови замразих.
Като четох за мухъла се сетих как щерката на една лекарка навремето ми обясни, че според майка и ч мухлясалият хляб няма нищо лошо-нали мухъла е един вид пеницилин:)
сиренето и на бг се казва горгонзола- а аз не го ям Mr. Green мирише ми няма да казвам на какво Simple Smile
Детето ми на закуска яде каквото му се яде:)или плод или хляб с нещо:)
Напоследък прояде мед и се сдобихме с манов мед:)

# 439
  • София
Алекса, имало някакъв филм из нета за мухъла и плесените.... На мен ми препоръчаха да не го гледам, за да не се стресирам...
Напълно изключвам да е допустимо яденето на мухлясали, плесенясали, гангренясали  храни(освен сините сирена, но и те не се препоръчват за деца)

# 440
А как се сушат домати и тиквички на слънце? В смисъл, нарязват се - на дебели парчета или как? Колко дни стоят на припек и не се ли развалят? Моля, споделете технологията си

# 441
  • IT
Fall доматите ги суших като беше много топло в една тава нарязани наполовина средни домати даже някой си бяха малки и като пуснат вода и сменям тавата и така за около седмица

# 442
Благодаря, и с тиквичките ли по същия начин?

# 443

Но никога зеленчуци, никога хляб, никога мляко, никога перилни препарати... ми то за какво да ходя там?

Точно мляко и перилни препарати пазарувам от големите вериги магазини. Ползвам мляко на хармоника и домлян, а прах Май планет. Има ли по добри варианти от тези?

Зеленчуци и плодове е ясно че не пазарувам от там или изключително рядко!

# 444
Аз не съм човек, който ще тръгне да се кара за касова бележка. Предпочитам да избягвам такива магазини, ако имам избор. Плодове и зеленчуци лятото гледаме да купуваме от пазара на Младост. Дали са по-чисти силно се съмнявам, но поне изглеждат по-добре. Всички производители пръскат по много и не спазват никакви срокове за разпадане на отровата. Така че ако не е био или домашно, е все тази общо взето с малки изключения, ако човек попадне на читав прозиводител.

# 445
Ако купуваш от пазара на Младост, там на една сергия продава монах от един манастир, зеленчуците се отглеждат в двора на манастира и, доколкото знам, не се пръскат и торят.

# 446
  • София
Днес купих пълнозърнест хляб с квас от един био магазин във Варна.Направо се разтопих от кеф,кафява  хартиена кесийка,страхотен аромат.Приготвен за 16 часа.
Деси, честито!  Laughing
Но трябва да напишеш производител, състав, цена, грамаж, къде се продава Simple Smile
И какво означава, че е приготвен за 16 часа.

Мислех си да пуснем тема "Пълнозърнест хляб с квас - откъде ?"
Да изброим всички производители, за кои магазини, с отзиви -за цялата страна.
Освен в София и Варна, знам, че има и  в Пловдив и в Стара Загора. Кажете, според вас, дали би имала живот такава тема?

# 447
  • София
Запис да ви следя. Като имам с какво - ще се включа и аз Simple Smile

# 448
Примък към хубавата темичка...  Embarassed
  bouquet

# 449
Ако купуваш от пазара на Младост, там на една сергия продава монах от един манастир, зеленчуците се отглеждат в двора на манастира и, доколкото знам, не се пръскат и торят.
Ние миналото лято ходихме до манастира. От там купихме доста неща. После съм купувала няколко пъти. Това лято май само веднъж съм ги сварвала там. Ние обикновено ходим късно около 20ч и може би затова. Иначе наистина черешите им миналото лято бяха страхотни. Както и млякото.

Общи условия

Активация на акаунт