Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 258
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • sf
урината излезе чиста, ще видим микробиолигията какво ще покаже. като го взех от градина и се изака, с извинение, такава купчинка направи, кашаво-слузеста 
според педи може да е от храна, предполагам,че се е спукал от боклуци тая седмица, баща ми каза,че всеки ден са били на сладкарница  ще го сложа малко на диета и пробиотици и ще чакаме да видим. 

# 646
  • Varna
Привет от Сандански.Може ли такъв късмет -цял ден вали ужасно.Дано да се оправи скоро времето.
Safira не е  задължително да сте в санаториума.Ние пристигнахме днес и утре сутрин ни викат за преглед и евентуално някакви процедури.Бързо оздравяване ви пожелавам

# 647
  • София,

beki81 Вие в санаториума ли сте? Катериния е още там мисля така че може да се организирате с нея за срещичка! Peace

# 648
  • Sofia
Eiffel как сте еййй ме на още сме тук даже си направих резервация и за юни.  bouquet
Beki81 кьде си отседнала и до кога си тук ние в неделя се прибираме САФИРА
миличка как сте  Hug

# 649
  • София
Ново 20 от моя малък човек - има хрипове и свиркания, които от тая нощ започнах и аз да чувам, както си спи до мен, но дишането не е учестено - около 22 вдишвания за минута...И сега не знам спешно ли е, не е ли... Вчера към 17:00 го слушаха като тогава аз нищо не чувах от дробчето с просто ухо и му изписаха инхалации с 0,35 вентолин на 8 часа и ацц 100..( а обичайната му доза е 0,25 мл вентлин за дете на 2 г и 3 месеца 13, 5 кг .) Съвсем се обърках, откровено казано...А и в листовката на  АЦЦ пише, че може да доведе до спазъм при астматици..

Отивам да правя инхалация на своя глава на 4 часа, защото вече нищо не разбирам.

# 650
  • Варна
Айде и ние да се разпишем,
свърши курса с капките,докато ги слагахме всичко беше супер-нямаше кашляне и плач през ноща,обаче като ги спряхме и всичко започна веднага.Кашляне,давене/сухо/,рев,рев и то по 2-3 пъти на нощ за по около 30-40мин всеки път.През деня да се изкашли макс 2-4пъти единично.Вчера я водих при пулмолога-каза,че е супер,чисто ,съвсем чисто дишане,никакъв секрет и спокойно гърло.Да,тя наистина през деня е добре,но нощем е ужас.Предполагам,гадната бактерия не е умряла и сега ни трови нощем с пълна сила,предполагам,но няма какво да направя newsm78.Не знам как да я уморя и аз,а трябва и да изчакам за контролната микробиология.Съвет newsm78????

# 651
Ronia идете днес пак да чуят детето. Ако трябва го води ежедневно. Аз Михаил го водя ама наистина ежедневно ако не е добре защото в болниците ги слушат на няколко часа и могат да хванат влошаване, а у дома няма как да се случи това.
mucata вие наистина трябва да си изчакате контролните изследвания. Само така ще може да се докаже има или не бактериална инфекция и дали лечението е било успешно. При вас бактериалната инфекция в нослето ли е била? Слагай физиологичен разтвор за да се промие все пак.
Ние сме добре, Михаил нещо ми се инати на АБ - ,, неикаааа,, и си стиска устата, обаче все още успявам да го преборя. Трябва вече да се обадя за час за операция, знам че е супер лека операция, до вечерта по думите на д-р Оги ще сме си в къщи и все пак ми е тревожно малко или много.

# 652
  • Sofia
Mucata аз може и да сьм пропуснала но излезнахали ви резултатите от кравните проби.По спомени имаше май коте.Аз самата сьм силно алергична кьм тях и малко да имам контакт веднага реакцията е на яве newsm78.Замислялали си се за този вариант?Тук на Сандански и днес ще ни вали....

# 653
Да ви кажа и при сестра ми с нейното дете се получава нещо подобно - постоянна хрема вече повече от 10 дена, зачервяване на очичките, кашлица - а секретите са чисти, детето е здраво. Хремата не се повлиява от никакви капки, смениха доста видове. Сега започнаха Кусикром, да видиме ще има ли някакъв ефект.
Аз също съм много алергична, с влизането в зоомагазините носът ми реагира моментално. Но пък гледам рибки вече години наред, храната се пази в плътно затворена кутийка, аквариума ми е покрит и се надявам да не влияе на децата.

# 654
  • Варна
Mucata аз може и да сьм пропуснала но излезнахали ви резултатите от кравните проби.По спомени имаше май коте.Аз самата сьм силно алергична кьм тях и малко да имам контакт веднага реакцията е на яве newsm78.Замислялали си се за този вариант?Тук на Сандански и днес ще ни вали....

А,то май навсякъде ще вали,а и май не само днес.Не,не са готови,най-вероятно към края на тази или началото на другата седмица.Абе не е алергия,почти съм сигурна,а и тя само нощем се дави,а котката не е при нас.Като слагахме на Улевинов капките си беше супер.Няма нито кихане,нито да сълзят очики,нито бистри секрети,то в момента няма никакви секрети,не само бистри,а и никой от към никаде в родата не е алергичен.На мен все повече си ми прилича на първоначалната ми версия за 3-тата сливица,а може и да е носна,и в комбинация с тази Мораксела и с избиването на кътниците става.....Поне вадим последния.Ще я водя на УНГ,ама чакам да реша къде и при кого,че вече не знам на кого да се доверя,3-ма доктори 6 мнения.
За Кусикрома и на нас вчера ни го изписаха с цел да спрем Ксизала,ама четох ,ч е е за над 6г #Crazy и не го взех.Оф....................

# 655
 Ronia, на нас също са ни изписвали АЦЦ за отхрачване при спазъм, но като прочетох листовката реших на своя глава да не го давам и го подарих, мисля че нашта ЛЛ не знаеше, че е противопоказно за асматици. И в София вали момичета newsm11
Бързо оздравяване на всички болнички!

# 656
  • София
Merychery, стискам палци за операцията на Мишо! Той бързо да оздравява и всичко да минава и заминава най-бързо, леко и нетравматично за него (а и за теб, защото само ти си знаеш какво ти е на душата Simple Smile!

Днес пак сме на преглед - да видим този път какво ще каже неговата пулмоложка, защото вчера попаднахме на лекар, който заместваше и който му изписа лечение, което хич не ми се вмести в мисловния модел, създаден от други специалисти.  Все пак му дадох 1/2 прахче от това АЦЦ 100. Засега резултат не виждам - не се е разкашлял, което би било може би добре, защото очевидно се е задръстил от секрети.

Само за инхалациите, не ми достигна смелост да вдигна дозата рязко от 0,25 на 0,35 мл вентолин на 8 часа и сега импровизирам с инхалации  от 0,25 на 4 часа. Случвало ли ви се е така да ви увеличат дозата?

Бързо оздравяване на всичко болни дечица!

# 657
  • Страната на чудесата
Ronia, на нас също са ни изписвали АЦЦ за отхрачване при спазъм, но като прочетох листовката реших на своя глава да не го давам и го подарих, мисля че нашта ЛЛ не знаеше, че е противопоказно за асматици. И в София вали момичета newsm11
Бързо оздравяване на всички болнички!

На нас когато ни се е налагало да пием нещо отхрачващо, съм давала на Цвети, а и аз съм пила  Еуреспал сироп-доволна съм. Пила съм го и при пневмония пак за втечняване и отделяне на секретите.

# 658
  • София
Аз всеки път давам Амброксол (Мукосолван, Амбрекс-съдържат едно и също) за отхрачване.
Еуреспал сиропа мисля, че имаше повече противовъзпалително действие.

# 659
На Ники последно му изписаха Проспан - той дали е подходящ при астма? newsm78 На някой от вас изписвали ли са го? Аз му го давах и съм доволна от резултата /не знам дали се дължи на сиропа/.

Общи условия

Активация на акаунт