Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
На нас изписват Флудитек за отхрачване

# 661
  • последна надежда
Цоп и аз при вас  Confused
Малкият мъж е на 2г - 12кг и е на Вентолин 0,30мл на 6 часа. Това е трети бронхит в рамките на месец и половина. Големият мъж е на 10г и вече няма пристъпи.

# 662
  • София
Ей, мамета, нямам много време да чета,  дано сте добре, а дечицата здравички.

Ronya, дозата на вентолина е в зависимост от килограмите, като формулата е килограмите по 0.02.
Тоест ако детето тежи 12 килограма дозата е 12х0.02 или 0.24, да кажем 0,25.
Това импровизиране не ми звучи много добре, защо точно на 4 часа реши да ги правиш. На Калоян са му изписвали на 4 часа, когато целите му гърдички свиркат. След като са ви изписали на 8, от там да скочиш на 4 ми се вижда твърде много?
Дано всичко да е ОК.

Сироп - Мукосолван, но не повече от 3-4 дни.

# 663
На Ники последно му изписаха Проспан - той дали е подходящ при астма? newsm78 На някой от вас изписвали ли са го? Аз му го давах и съм доволна от резултата /не знам дали се дължи на сиропа/.

Проспана на дъщеря ми й действа прекрасно

# 664
  • Sofia
На нас пьк Амбрекс ни действа много добре доста бьрзо се справя сьс задрастените секрети.Marychery ти запознали се с някой от анестизиолозите ние няма да имаме много време за реакция че на 22 кат се приберем от Сандански таман да поизпера багажите и хайдееее на операция и ние оффф да мине по бьрзо че нещо ме хваща страх Praynig Praynig

# 665
katerinia не не съм. Нас трябваше да ни приемат на 17 и на 18 да го оперират. Но Михаил се разболя, и отложихме Все още пие АБ, мисля в петък да се обадя на професора да ни даде нова дата, и дано го опазя здрав до нея.

# 666
  • София, под Карлсон
На Ники последно му изписаха Проспан - той дали е подходящ при астма? newsm78 На някой от вас изписвали ли са го? Аз му го давах и съм доволна от резултата /не знам дали се дължи на сиропа/.

Проспана на дъщеря ми й действа прекрасно
И аз давам Проспан, доволна съм. Сега лекарката му го замени с Мукоплант на Д-р Тайс, ама нещо не виждам ефект  newsm78

# 667
  • софия
Аз не знам кой  е подходящия сироп за отхрачване при астма. На дъщеря ми дълго време и действаше само Бромхексин, сега само асс- прахче от 100 . Каквото действа това давам.  Но след спастичната фаза винаги давам отхрачващ сироп. То ако не се отхрачва слузта, дроба трябва да го абсорбира. Трети вариант не знам. newsm78

# 668
  • В полите на Пирин планина
На моя син винаги са му изписвали сироп с Амброксол за отхрачване, но за 2-3 дни максимум, за да не се разводни прекомерно секрета. Мукоплант по-скоро успокоява кашлицата, по мои наблюдения, но той е по-лек, билков и за доизлекуване.

За задна хрема много помогнаха на малкия ми син капките Назо хийл С. Научих ги тук от темата и след около 5-6 дни прием хремата отшумя / преглъщаше секрет само през нощта и кашляше /, а и нощната кашлица, също.

# 669
  • Варна
Флудитека го давам 5 дена,да се втечни секрета,за да се изхвърли по-лесно/евентуално/,от друго полза не сме имали,а сме пили и мукоплант и ен-ти-тус и мн др.Назо хийла съм давала близо месец,докато доста понамаля секрета от нослето,но изчезна съвсем само с капките на Улевинов,но пак се давим нощем,макар и сухо,а чувам нослето и да хърка,а секрет няма,даже и назад в гърлото е чисто,но..........

# 670
  • Страната на чудесата
На моя син винаги са му изписвали сироп с Амброксол за отхрачване, но за 2-3 дни максимум, за да не се разводни прекомерно секрета. Мукоплант по-скоро успокоява кашлицата, по мои наблюдения, но той е по-лек, билков и за доизлекуване.

За задна хрема много помогнаха на малкия ми син капките Назо хийл С. Научих ги тук от темата и след около 5-6 дни прием хремата отшумя / преглъщаше секрет само през нощта и кашляше /, а и нощната кашлица, също.

Супер! Много се радвам, че ви е помогнал Hug
Аз чакам тази седмица без да капя в носа на Цвети нищо, ако се задържи сух 10-на дни, може да викам "Ура", че сме преборили бактерията Praynig

# 671
  • София,
Рония според мен и според моята дълга практика си направила добре че си увеличила инхалациите на 4 часа, не се притеснявай, все пак щом има  свиркане и чуваш да ври вътре дробчето е най добре по често да са инхалациите! Не увеличавай дозата на -0.35 много е за вашите килограми. И още нещо - детето трябва да кашля, правете разни упражнения или потупвания по гръбчето за да кашля и да отхрачва секрета.
Аз също винаги съм давала Амбрекс или Мукосолван, всички останали сиропи - с билките имам в предвид на нас ни действат кошмарно, пристъпът вместо да минава се засилва, кашлицата няма спирка, особено от Хустагила и Мукопланта, затова отдаван не ги давам. Флудитек съм давала веднъж още като бебе, но той като че ли страшно много пък разводнява секрета и пак става трудно за отхрачване и се почва едно повръщане ooooh!.
При всяко детенце е различно наистина, важното е да се намери оптималния вариант! Peace
И тук се скъса днес да вали, ужас, а ние голяма разходка по задачи направихме в дъжда, дано само влагата не ни изиграе лоша шега, както и ходенето на ДГ утре. Решила съм да я пусна и да я запиша и на плуване, извади ми душата, утре ще я водя и ще питам госпожите какво се иска, а и дали ще искат да я вземат така в края на годината Thinking.

# 672
  • София
Благодаря за отговорите, момичета!

Както пише и Eiffel Tower,  на прегледа се оказа, че добре съм постъпила с инхалациите с 0,25  на 4 часа. Всъщност действията ми не бяха съвсем свободна импровизация, защото според екшън плана ни за пристъп, който е и съгласно ръководствата на GINA, имаме да правим 3 поредни инхалации с назначената доза в 3 мл физ. разтвор през 20-30' до час между тях. Ако дишането продължава да е зле трябва да включа и медрол (общо 16 мг за 24 часа, разделен в два приема). При мен объркването дойде, защото попаднахме на друг пулмолог, явно с доста по различен подход. А и откровено казано, малко не смея да ги правя тези поредни инхалации в домашни условия и така стана нещо междинно.

Важният урок за мен в случая беше, че не звуците, които ме побъркваха цяла нощ, са индикатор за състоянието на детето, а по-скоро дихателната честотата. Той и сега си прохърква, особено нощем, но дихателната честота е добре - 22 за минута и засега сме само на вентолин.

По повод сиропите, Ацц 100 ставало (както и сиропи като амбрекс, амброксол), но не повече от 3 дни в нашия случай, защото той не кашля много и би могло да има и негативен ефект.

Сънчо е написала как се дозира Вентолина и последно дозата ни е 0,3 за 14 кг дете (0,02 x 14 = 0,28, но го закръглят).

# 673
ето ни и нас Simple Smile
Вчера ходихме на контролен при Переновска.Преслуша ни и каза че няма хрипове и да намалим вентолина на 8 часа до петък.Обясних и че нощно време детето е много не спокойно,не кашля но диша учестено и поема дълбоко въздух.Тя ми обясни че това е от рефлукса,който така или инъче ние не уточнихме понеже не ни остана време да ходим и пи гастроентеролог.
И най-важното на което вече се надявах да стане е че ни изписаха профилактика за астмата-дали я имаме или не,впредвид 2-те тежки пневмоний през последните 2 месеца и непрестанните секрети от нослето,кашлиците......Изписа фликсотид 2 пъти по 3 връсквания и сингулер.След 1 месец каза на контролен.Освен това спомена че може да ни изпише бронховаксон,след тези чести боледувания напоследък.Сега пие изопринозин и доки каза 1 месец може да го приема но по малки дози-само сутин и вечер.
Аз сироп не съм давала защото не са ни изписвали.Освен вентолин,когато има хрипове нищо не са ми давали.....Ох нашия нос не  е спирал да тече от 2 месеца вече....то всъщност и от тогава непрекъснато си е болна.Какво ли не правихме и не спира да тече,особено като подивее и тича е ужас.Вече не слагам нищо.
Аз продължавам да звъня в санаториума и не вдигат.Май ще търся квартира.......Някоя мама спомен че ще са на квартира и ще ходи само за процедуите там newsm78 Нека пише как стоят нещата!
Много здраве момичета  bouquet

# 674
  • Страната на чудесата
Сафира, на този телефон ли звъниш в Сандански:0746/ 3 08 34 ?
Ето ти повече информация за Санаториума, цък

Общи условия

Активация на акаунт