ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 209
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
MuJIuHkа спокойно бе мамче!Ако от сега се стресираш така по нататък става по-трудно.Аз Дани го излекувах от плача без причина.Най-вече се нервих като плаче в ръцете ми а аз го нося,люлям,занимавам.Оставих го да се наплаче един ден като бях до него и го галех и от тогава е памук.Поне в ръцете ми не реве.Да не говоря че бях зарязала каката ,защото той ми е все в ръцете, а тя си иска гушкането.Но сега се промениха нещата
ТЪРПЕНИЕ ,МИЛА!

# 271
  • Beyond the Frontiers
Да се оплача, че вече не издържам  smile3514 Втора седмица Йоан е много ревлив, писклив и мрънкащ. Не спи за повече от 30 мин. и през това време е неспокоен. Заспа я 22ч., събуди се в 3, после в 5 и заспа с голям рев в 9ч. И сученето вече не помага. Днес след 6тото предлагане прие да суче. Разхождам го из стаята, пея му, говоря му, той се засмее и веднага един рев... На ръба съм от отчаяние  smile3518

Зъби newsm78

# 272
Благодаря ви много за отговора,все още сме в същото положение и често сутрин напълно отказва кърмене,и се принуждавам да му дам от шише...
Иначе всичко друго си е както преди,енергичен е весел,ака по 1-2 пъти на ден(случва се и да се запече за няколко дни) но нямам навик да броя хранения и го храня горе долу на 2ч.,30 мин-3 часа,зависи от него опитвам се да комбинирам "на поискване и почасово хранене" А това за препълнени гърди и силна струя отпадат понеже,точно когато е силна струята т..е. млякото когато се спуска е малко по спокоен и се храни малко по като хората иначе спре ли слизането на кърмата и почва старата песен.... Единствената промяна е че след като така ми опъва зърната започнаха да ме болят адски много,въпреки че ги мажа след всяко кърмене и отвреме навреме осещам нещо като иглички из целите гърди,някак неприятно усещане...
Благодаря ви още веднъж !!!

Привет stefito_8986,
И аз благодаря за отговора ти!  Hug
От поста ти разбирам, че неспокойствието при сукане би могло да се появява и при намаляване на притока на млякото. Компресията на гърдата би могла да ускори слизането на млякото и доброто изпразване на гърдата и много майки споделят, че това води до по-спокойно сукане при бебето.
 Сукането от шише биберон значително се различава от сукането от гърда. Там млякото по скоро се "излива" в устата на бебето, без то да полага някакви усилия за това, докато при гърдата дори и при силна струя на млякото то все пак полага някакви усилия, за да се нахрани. Начинът, по който  засмуква на силиконовото зърно също се различава от засукването на гърдата. В единия случай то е по-скоро "плитко" (при изкуственото) и зърното попада на твърдото небце, а при сукането от гърда попада дълбоко в устичката при мекото небце. Всички тези разлики биха могли да доведат в някои случаи до привикване на бебето към сукането от шише и то да започне да се сърди и отказва често гърдата. А за добрата стимулация на лактацията  сукането на бебето директно от гърда е от голямо значение. Има различни алтернативни и щадящи кърменето методи на дохранване с изцедена кърма, както споменах в предишния пост и ако проявяваш интерес бих могла да ти разкажа повече за тях. В периодите, когато Борислав отказва да суче и прецениш, че има нужда от дохранване, би било удачно да изцеждаш гърдите, за да ги стимулираш.
 Ще се радвам да споделиш , ако си опитала някои от стратегиите за справяне с отказа от гърда. Би могла да опиташ и кърмене в движение, докато ходиш или просто се поклащаш леко, или ако имате въртящ стол да гушнеш бебето близо до гърдите си, а някой леко да ви завърти няколко пъти и тогава да предложиш гърда. Ти самата също би могла да усетиш моментите когато Борислав е гладен, но все още спокоен и да предлагаш гърда. Понякога ,ако бебето е твърде изгладняло би могло да е изнервено и да се дърпа от гърдата.
 Понякога бебетата са склонни да променят режима си и часовете , в които сучат. Ако например суче по-активно през нощта би могло сутрин да не е толкова гладен. Ако бебето има поне 8-12 хранения за денонощие, изключително кърмено е, без прием на други течности или добавка, пълни редовно памперсите и се чувства добре най-вероятно всичко е наред и единичен отказ от гърда би могло да е нещо нормално.
 Би могла да опиташ в този период да предлагаш гърда по-честичко, но не настоятелно, винаги когато забележиш, че Борислав има нужда да суче или при първи признаци на глад: въртене на главичката, облизване, лапане на ръчичките, сукане "на празен ход", неспокойство.
 Относно болката в зърната и гърдите, би могла когато усетиш такава да прекъснеш нежно кърменето (с чисто кутре) и отново да го поставиш добре на гърдата, с коремче обърнато към теб, ушенце, рамо и бедро на една линия, и широко отворена устичка преди да поеме гърдата. За да облекчиш дискомфорта би могла да прилагаш въздушни и/или слънчеви бани на гърдите, да ги предпазваш от влага и  миене с измиващи препарати.
 Би могла да провериш и дали информацията в тази статия може да се отнася за вас.
 Ще се радвам да пишеш пак как сте !  Hug

# 273
 Peace Гол запис, ама какво да правя като изгубих темата. Hug

# 274
Честито на всички бебоци с избило зъбче! Да са им белички и здравички! Hug
Аз взех да се замислям дали нашите сополи нямат връзка със зъбите и надничам в устата на малката от време на време  Laughing
При нас за хвалба няма. Всички вкъщи се изредихме със стомашния вирус. Важното е, че положението сякаш е овладяно. Аз и Лили не сме още съвсем в час, но до ден-два и това ще стане предполагам Simple Smile
Каката е мн ентусиазирана за рождения си ден. Всичко сме приготвили, дори торта на по-човешка цена намерихме, че с тези фотокартинки е живо дране! Crossing Arms Искрено си пожелавам една ЗДРАВА седмица и да бягаме в края и при нашите, както и да успеем да имунизираме вече Лили.
След другото хранене ще хващаме пътя, че трябва да вземем нови пантофки на Ния, а и малко да подишаме въздух всички....

# 275
  Здравейте момичета smile3525
 Леле, наистина ли има вече бебета със зъбки?Колко бързо минава времето не е честно.Искам по-бавно,та ние докато им се нарадваме и нагушкаме те ще пораснат.Нина толкова е сладка като спи,мога да я гледам с часове и ми става едно мило като се сетя че точно това човече ме е риткало в коремчето.
 Да са живи и здрави всички бебенца и по-лекинко да изкарат зъбчетата.
 Ние също много се плюнчим,на ден по няколко лигавника сменяме.За да не си лапа юмручетата вчера цял ден сме се учили как да си държим първата гризалка,за сега само я ближем Laughing
 Приятен, слънчев ден маминки Hug

# 276
  • София

ясно чувам коремчето на Пресиян да къркори след началото на кърменето и последващите газове, които очевидно са болезнени, тъй като почервенява и се присвива Sad
 Очевидно те са причина за поведението на бебчо, но не мога да си обясня на какво се дължат те - колики ли са, нещо друго ли..... newsm78

Понякога по подобен начин се проявеяват именно коликите. Някои кърмачета реагират на приемани лекарства или други течности. Правилно ли си спомням, че ти дохранваше - дали си забелязала връзка с това? А какво мисли лекарката на Пресиян?
Дохранвам го 2 пъти дневно - на предпоследното и вечерното хранене, а други течности не приема - отказва вода и чайове. И аз се чудих дали няма връзка с това, но дори и като му давам АМ, пак се свива, въпреки, че продължава да пие, тнъй като не му коства такова усилие като сукането. От вчера обаче забелязвам, че го боли и между храненията, така че най-вероятно наистина се касае за колики, а аз си мислех, че сме приключили с тях #Cussing out

Тази нощ при нас беше някакъв кошмар - Пресиян се будеше на час, час и половина и така до 8.30 ч. сутринта. В момента продължава да мрънка и да реве, направо се видяхме в чудо с ММ #Crazy. Дано сега като излезем на разходка малко да се поуспокои Praynig

# 277
Много съм щастлива след контролната ТФЕ на Йоан. Всичко е перфектно. Държи си много добре изправена главата и отвътре всичко е идеално, без забележка. Голям камък падна от сърцето ми. Казаха ни да спрем да даваме Деавит, защото костите на черепа са започнали да се втвърдяват. Разходката е достатъчна. Ако бяхте около мен всички щях да ви нацелувам и почерпя за здравето на детето ми. Simple Smile

# 278
MuJIuHkа Hug Hug-браво-страхотна новина newsm44 newsm44

Аз също имам подозрения за зъбче-много слюнка,много нещо-ръцете са постоянно в устата,и сякаш леко белее,на допир ми се вижда твърдичко-но не знам дали не греша newsm78 newsm78 newsm78
иначе вчера беше ужасно нервен и неспокоен,рев,рев и пак рев-заспиване за по 20мин-бяхме доста навън,но от хората ли от шума ли много се напрегна-та си мисля за зъбче-ама да видим Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 279
Здравейте,
честито за зъбчетата!
Ние днес бяхме цял ден навън. Прибирахме се само да хапваме. Ходихме до парк заимов, после в нашия парк в квартала. Много добре ни се отрази. Само се чудих как да облека малката. Бяхме със зимното яке, но явно трябва вее да купувам и пролетно.
Лека вечер,   bouquet

# 280
и ние бяхме на Заимов..... newsm78
и благоадаря на всички за съветите за кърмата-малката постоянно виси на гърдите ама..

# 281
  • София
И ние бяхме на разходка в парк Заимов Grinning
den23, а кой е вашия парк? Питам да не би да се окажем съседки Wink

# 282
Мечкони когато пробива зъбче се вижда нещо като процепче-раничка. Не знам дали добре го обясних, другите момичета ще се включат. Някой коментираше за коремните сгъвания на бебоците. Лили беше на 2 месеца и малко, когато започна така да се набира и сгъва. Не търпи да стои полулегнала. Предполагам, че и рано ще се научи седнала да стои...
MuJIuHka, чудесна новина  Hug

# 283
  • София
Момичета, не е ли твърде рано за зъбчета....  newsm78 И Пресиян много се плюнчи и си лапа ръчичките, но все ми се струва, че не от предстоящо никнене на зъбче, въпреки че последните два дни /и нощ/ е толкова кисел, че тотално ни побърка с баща му #Crazy

# 284
Pipi Hug Hug-  и аз си мислих,че е рано,но ...явно не  е  Laughing Laughing Laughing
Люби-по-скоро е като афтичка Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт