ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 168
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте
и аз да споделя моя опит с приспиването, ако се изпусне момента за който *Teddy* споменава, след третата прозявка, при нас мигновено действие има сешоара. Просто го пускам да бръмчи и след 5 мин вече спим дълбоко  Simple Smile
taanyaa аз имам шезлонг, който е до 9 кг. и  съм ужасно доволна до момента мисля, че и за напред ще е така. Ще го ползвам докато седи в него и му се радва.

# 256
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Моля за помощ беше ми се запушила едната гърда (слава на Бога се справих с нея) и Борко я намрази (така да се каже) и не я иска изобщо,но вечер посред нощите като ставам да го храня и като му я дам си яде от нея,но през деня не иска да засуче изобщооо от нея,като дам другата и е доволен,а днес беше пълна програма нито едната нито другата искаше,дадох му от шише изяде 130мл и хвъляше усмивки,излезнахме на разходка и откара 4 часа и 30 мин сън навън.След разходката му дадох тъй омразната цица и си се наяде и заспа на нея и на следващото ядене пак не я искаше...Нищо не разбирам защо така се получва???

На всичкото отгоре ако засуче и като се дръпне назад със засмукано зърно го разпъва като ластик и така ме болят зърната сега чеее... игли ме пробождат ?!?!
Благодаря Ви предварително !!!

Здравей stefito_8986,
 Радвам се, че си успяла да се справиш и преодолееш запушването на гърдата и се надявам вече всичко  да е наред.  Hug
 Отказът от гърдата , понякога би могло да е само един период, който въпреки , че обикновено е напрягащ за майката би могъл да трае няколко дни и да отшуми. Причините за това биха могли да са различни : в резултат на инфекция в гърдата за няколко дни млякото от нея би могло да промени вкуса си и това да не се харесва на бебето; много бебета на тази възраст по време на кърмене биха могли да се разсейват от странични шумове и гледки; препълнени гърди и засилен приток на млякото, което може да затруднява бебето и т.н.
 Много майки споделят, че бебетата им имат предпочитание към едната гърда. Понякога както ти си се сетила предлагането на "нежеланата" гърда повече през нощта или докато бебето е сънено успява да постигне адекватна стимулация и на тази гърда. Би могла да опиташ и да започваш кърменето през деня (когато си споделила, че най-често отказва едната гърда) с по-желаната, след което нежно да прекъснеш и предложиш и другата гърда.
 Ще се радвам и да споделиш малко повече за кърменето, колко пъти се храни Борислав на денонощие и колко от тях през нощта? Под режим ли кърмиш или на поискване, колко напишкани и наакани памперси има за денонощие, жизнено и енергично ли е бебето? Намираш ли някаква промяна в цвета и усещането си в областта на зърната?
  Много майки преминали през това предизвикателство споделят някои успешни стратегии:
 - посвещаване на кърменето : за период от едно-две денонощия майката се отдава изцяло на контакт със своето бебе и кърмене. Би могла да опиташ да кърмиш докато сте гушнати голички, под топло одеалце, в притъмнена и тиха стая.
 - когато бебето все пак отказва гърдата (гърдите) би могла да опиташ да го разходиш( ако имаш слинг може с него), разсееш и успокоиш и след това отново да предложиш да суче.
 - поставяне на бебето да лежи върху гърдите, така че то само да определи момента когато желае да суче и да потърси гърдата
 - смяна на обстановката или позата за кърмене също би могло да се окаже работеща стратегия. Ако например прекъснеш кърменето (приплъзвайки чисто кутре в карая на устничките му и между челюсте) от по-желаната гърда може да го поставиш на другата, така че то да продължи да лежи на същата си страна, т.е без да го обръщаш
- някои бебета биха могли да са неспокойни на гърда, ако им е прекалено топло и да имат нужда от разсъбличане
- ако гърдата е препъленена преди кърмене, би могла да опиташ да я изцедиш леко преди да я предложиш, а ако предполагаш, че забавен приток на мляко би могло да е причина Борислав да се сърди може да опиташ да прилагаш техниката на компресия на гърдата
- би могла ти самата да се опиташ да си спокойна релаксирана и да отсраниш всички задачи, които не са спешни , за да може да се посветиш изцяло на бебето
- ограничаване или изключване на употребата на шишета-биберони или залъгалки, които биха могли да объркат бебето. Ако се наложи дохранване би било добре да се предпочетат алтернативни методи като хранене с лъжичка, чашка, спринцовка, капокомер и др.
  Предлагам ти и  две статии, в които би могла да откриеш още идеи, някои от които да се окажат работещи за вас конкректно:
Кърмаческа стачка
Кърмаческа стачка - Когато бебето казва "НЕ"
 Надявам се, че някои от идеите ще окажат позитивен резултат при вас. Ще очаквам да пишеш как сте и ако имаш нужда да дадем повече информация и идеи! Желая ти усмихнати пролетни дни!  Hug Hug

# 257
Благодаря ви за съветите момичета....днес ще ходя за друго мляко.Купих си и бълг.лактогонен чай,вече не знам какво да взимам-последните дни изобщо не се пълнят гърдите....

# 258
Още от родилния дом ги храниха децата с НIPP BIO и аз си купих такова за всеки случай след изписването. В последствие така се развиха нещата, че трябваше да я храня малката само с адаптирано мляко. Хапва си го с голямо желание. Една приятелка на майка, която е и педиатър й е казала, че HIPP e хубаво мляко, другото което е препоръчала е Аптамил.

# 259
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Тъй като нямам възможност, бих помолила някой да изтрие всички снимки, пускани от мен в декемврийската група във Фейсбук.

Благодаря.

# 260
 Здравейте, момичета. Случвало ли се е на някой акото да е кафеникаво, леко червеникаво дори и рядко. Преди два дни ни биха ваксина, но не знам може ли това да променя изпражненията.
Няма как сега да звънна на джипито Sad

# 261
  • София
Мойта мома нещо почна и тя много да будува, понякога до 2 ч. стига. Напоследък й се случва след сукане  Tired Обича и тя да се гушка, да четем книжка, малко на шезлонга, малко на килимчето за активна гимнастика, напоследък си играе с една "кукла" на Таф Тойс и въобще става голямо момиче. Много е смешна, прави "коремни преси" - не е ли раничко  newsm78 Като си поиграем и побудува, после по-лесно заспива. Безотказно е в слинга (а и удобно за мен), но и по други начини става.

ясно чувам коремчето на Пресиян да къркори след началото на кърменето и последващите газове, които очевидно са болезнени, тъй като почервенява и се присвива Sad
 Очевидно те са причина за поведението на бебчо, но не мога да си обясня на какво се дължат те - колики ли са, нещо друго ли..... newsm78

Понякога по подобен начин се проявеяват именно коликите. Някои кърмачета реагират на приемани лекарства или други течности. Правилно ли си спомням, че ти дохранваше - дали си забелязала връзка с това? А какво мисли лекарката на Пресиян?

MuJIuHka, памперс много лесно се сменя в количка, само може да е добре да си осигуриш непромокаема постелка за случай на напишкване след отварянето на памперса  Peace
Що се отнася до кърменето на обществено място, това е много лично решение. Моето лично мнение е, че не е честно бебетата, ползващи биберон, да имат право да се кранят навън, а сучещите да нямат. Ми дори възрастните се хранят на обществени места, някой да е забранил например дъвкането на банички и пици по улиците? Кърменето може да става по изключително дискретен начин и понякога трудно може да се отличи от гушкането на бебето. Ето няколко статии, които биха могли да ти дадат идеи и информация, за да можеш по-лесно да прецениш кое е най-удачно за теб:
Кърменето навън – как е най-добре да го правим
КЪРМЕНЕТО НАВЪН: нормално, естествено, право на всяка жена

veronika.e, понякога в случай на силен стрес и напрежение е възможно да се получи блокиране на рефлекса на потичане на кърмата (кърма има, но просто е по-трудно "да излезе"). Много майки споделят, че по-честото предлагане на гърдата, съчетано с чаша любима напитка преди кърмене, тиха музика, много контакт кожа до кожа с бебето подпомага преодоляването на ситуацията. Понякога масажът на гърдите преди кърмене вържи чудеса. Ето едно клипче, в което е показано ръчното изцеждане и храненето с чашка - но много ясно се вижда масажът, който стимулира потичането на кърмата. Ако има начин да се осигури допълнително сън, дори кратка дрямка, обикновено също е от полза. Улисани в ежедневието и грижите често кърмещите майки поставят своите нужди на последно място, но и майката е човек - добре е тя да успява да се храни и да приема достатъчно течности, да намира поне по няколко минутки само за себе си  Hug

# 262
Зелено човече - клипчето е супер още тази вечер ще пробвам масажа и дано да вземе да се изцежда по-лесно млякото. Дайте съвет докога да продължавам да кърмя при положение, че изцеждам най-много 60 мл - другото допълвам с АМ на ХИП. Някак не успях да си увелича лактацията и положението остана такова.

# 263
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Моля за помощ беше ми се запушила едната гърда (слава на Бога се справих с нея) и Борко я намрази (така да се каже) и не я иска изобщо,но вечер посред нощите като ставам да го храня и като му я дам си яде от нея,но през деня не иска да засуче изобщооо от нея,като дам другата и е доволен,а днес беше пълна програма нито едната нито другата искаше,дадох му от шише изяде 130мл и хвъляше усмивки,излезнахме на разходка и откара 4 часа и 30 мин сън навън.След разходката му дадох тъй омразната цица и си се наяде и заспа на нея и на следващото ядене пак не я искаше...Нищо не разбирам защо така се получва???

На всичкото отгоре ако засуче и като се дръпне назад със засмукано зърно го разпъва като ластик и така ме болят зърната сега чеее... игли ме пробождат ?!?!
Благодаря Ви предварително !!!

Здравей stefito_8986,
 Радвам се, че си успяла да се справиш и преодолееш запушването на гърдата и се надявам вече всичко  да е наред.  Hug
 Отказът от гърдата , понякога би могло да е само един период, който въпреки , че обикновено е напрягащ за майката би могъл да трае няколко дни и да отшуми. Причините за това биха могли да са различни : в резултат на инфекция в гърдата за няколко дни млякото от нея би могло да промени вкуса си и това да не се харесва на бебето; много бебета на тази възраст по време на кърмене биха могли да се разсейват от странични шумове и гледки; препълнени гърди и засилен приток на млякото, което може да затруднява бебето и т.н.
 Много майки споделят, че бебетата им имат предпочитание към едната гърда. Понякога както ти си се сетила предлагането на "нежеланата" гърда повече през нощта или докато бебето е сънено успява да постигне адекватна стимулация и на тази гърда. Би могла да опиташ и да започваш кърменето през деня (когато си споделила, че най-често отказва едната гърда) с по-желаната, след което нежно да прекъснеш и предложиш и другата гърда.
 Ще се радвам и да споделиш малко повече за кърменето, колко пъти се храни Борислав на денонощие и колко от тях през нощта? Под режим ли кърмиш или на поискване, колко напишкани и наакани памперси има за денонощие, жизнено и енергично ли е бебето? Намираш ли някаква промяна в цвета и усещането си в областта на зърната?
  Много майки преминали през това предизвикателство споделят някои успешни стратегии:
 - посвещаване на кърменето : за период от едно-две денонощия майката се отдава изцяло на контакт със своето бебе и кърмене. Би могла да опиташ да кърмиш докато сте гушнати голички, под топло одеалце, в притъмнена и тиха стая.
 - когато бебето все пак отказва гърдата (гърдите) би могла да опиташ да го разходиш( ако имаш слинг може с него), разсееш и успокоиш и след това отново да предложиш да суче.
 - поставяне на бебето да лежи върху гърдите, така че то само да определи момента когато желае да суче и да потърси гърдата
 - смяна на обстановката или позата за кърмене също би могло да се окаже работеща стратегия. Ако например прекъснеш кърменето (приплъзвайки чисто кутре в карая на устничките му и между челюсте) от по-желаната гърда може да го поставиш на другата, така че то да продължи да лежи на същата си страна, т.е без да го обръщаш
- някои бебета биха могли да са неспокойни на гърда, ако им е прекалено топло и да имат нужда от разсъбличане
- ако гърдата е препъленена преди кърмене, би могла да опиташ да я изцедиш леко преди да я предложиш, а ако предполагаш, че забавен приток на мляко би могло да е причина Борислав да се сърди може да опиташ да прилагаш техниката на компресия на гърдата
- би могла ти самата да се опиташ да си спокойна релаксирана и да отсраниш всички задачи, които не са спешни , за да може да се посветиш изцяло на бебето
- ограничаване или изключване на употребата на шишета-биберони или залъгалки, които биха могли да объркат бебето. Ако се наложи дохранване би било добре да се предпочетат алтернативни методи като хранене с лъжичка, чашка, спринцовка, капокомер и др.
  Предлагам ти и  две статии, в които би могла да откриеш още идеи, някои от които да се окажат работещи за вас конкректно:
Кърмаческа стачка
Кърмаческа стачка - Когато бебето казва "НЕ"
 Надявам се, че някои от идеите ще окажат позитивен резултат при вас. Ще очаквам да пишеш как сте и ако имаш нужда да дадем повече информация и идеи! Желая ти усмихнати пролетни дни!  Hug Hug

Благодаря ви много за отговора,все още сме в същото положение и често сутрин напълно отказва кърмене,и се принуждавам да му дам от шише...
Иначе всичко друго си е както преди,енергичен е весел,ака по 1-2 пъти на ден(случва се и да се запече за няколко дни) но нямам навик да броя хранения и го храня горе долу на 2ч.,30 мин-3 часа,зависи от него опитвам се да комбинирам "на поискване и почасово хранене" А това за препълнени гърди и силна струя отпадат понеже,точно когато е силна струята т..е. млякото когато се спуска е малко по спокоен и се храни малко по като хората иначе спре ли слизането на кърмата и почва старата песен.... Единствената промяна е че след като така ми опъва зърната започнаха да ме болят адски много,въпреки че ги мажа след всяко кърмене и отвреме навреме осещам нещо като иглички из целите гърди,някак неприятно усещане...
Благодаря ви още веднъж !!!

# 264
  • USA

Аз да се похваля ,че Лекси има зъбче Simple SmileАми яд ме е на глупавата педи ,че уж като и казах ,че имам съмнения ,му бъркаше в устата,но си знае нейното още е рано. Rolling EyesПоне вече знам защо е нервен и спи по 10-15 мин и се буди с рев #Crazy

# 265

Аз да се похваля ,че Лекси има зъбче Simple SmileАми яд ме е на глупавата педи ,че уж като и казах ,че имам съмнения ,му бъркаше в устата,но си знае нейното още е рано. Rolling EyesПоне вече знам защо е нервен и спи по 10-15 мин и се буди с рев #Crazy
Честото !Нека нареди здрави ,бели и остри зъбки.По -леко пробиване  на останалите

# 266
Kalalily, честито първо зъбче на Лекси. Да наредите и останалите без проблеми! /Вие май водите парада на озъбилите се декемврийчета Mr. Green
Svitun, при нас акото е доста рядко, но понеже е един път дневно не се притеснявам. А за цвета - нямам идея от какво може да е такъв при вас, все пак питай лекар.

Ние сме добре и оползотворяваме хубавото време с разходки. Днес очакваме да ни доведат каката от "бабин дом" и мислим да направим голяма разходка цялото фемили. Само дето още не сме го измислили накъде да хванем пътя Grinning Весел ден на всички!

# 267
Здравейте и от мен   bouquet. Много съм несериозна в писането, обаче в четенето съм редовна. Видях , че вече има декемврийчета със зъбче, да са белички и здрави и по - лесно израстване на останалите. Аз също имам съмнения, че скоро и ние ще се сдобием със зъбче, защото се плюнчи много.
За сега приятен ден от мен.  Hug

# 268
bibka1, Kalalily е третата във фейсбук, която от вчера насам споделя за зъбче - направо ни разбиват! Май започва декемврийски зъбовалеж... Mr. Green

# 269
Да се оплача, че вече не издържам  smile3514 Втора седмица Йоан е много ревлив, писклив и мрънкащ. Не спи за повече от 30 мин. и през това време е неспокоен. Заспа я 22ч., събуди се в 3, после в 5 и заспа с голям рев в 9ч. И сученето вече не помага. Днес след 6тото предлагане прие да суче. Разхождам го из стаята, пея му, говоря му, той се засмее и веднага един рев... На ръба съм от отчаяние  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт