ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 172
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Малко да се отчета:
Днес бяхме на София при доц. Маринова. Назначи ни строг режим, със добавена оризова каша, за да започне да наддава детето, както и желязо. Даде ми точни напътствия за последващото захранване и след около месец и половина пак ще я посетим. Дано се справим! Смятам да бъда стриктна, за да има резултат.

Прекрасно клипче!

Относно кърменето, темата за изключително кърмене и захранване ми беше болна с Катето. Откакто обаче се роди Дивна се сблъсках с неща, за които не съм подозирала, но човек се учи докато е жив.
Затова сега знам, че най-важното е детето да е нахранено, спокойно, здраво, както и майката! Това е формулата на успеха, а не крайността.
Радвам се за всички, успели да кърмят изключително децата си, но повече се радвам за тези, които са намерили начин да хранят и отгледат жизнерадостни и здрави деца. Любовта не е равна на кърма.  Peace На това ме научи неволята...

Ами това е от мен. Включвам се по-рядко, но съм толкова уморена за писане. Peace

# 91
Здравейте и от мен Hug Hug
Чипче Hug Hug Hug-спокойно,майче/доколкото може да е  спокойно майчиното сърце/вярвам,че ще има резултат Praynig Praynig Praynig

За кърмените бебета-радвам се много на мамите,които успяват и могат-при нас нещата не се получиха,то беше драма,рев,самообвинения от моя страна...но може  би ще се повторя-важно е бебковците да са здрави и жизнени,а мамите спокойни и щастливи Heart Eyes Heart Eyes-и както казва баба ми-"най-лесно се гледат здрави деца" Praynig Praynigбило то дохранени с Ам щом трябва Peace

И аз се включвам рядко,но понякого усещам,че се надбягвам с часовника-все нещо има за правене и все не ми стига времето Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

п.с-клипчето е страхотно...пу пу пу Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes-много се разчувствах Flutter

Поздрави и спокойна вечер!

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 23:54 от me4koni

# 92
Клипчето е много хубаво, но бих помолила линкът към него да се дава на лични  Peace
Обмислих, съгласих се, че си права, коригирах. Peace

# 93
Привет
Много хубаво клипче, ако знаех за идеята и аз щях да се включа с фотоматериал с Еми, но живи и здрави  Wink много красиви и млади всички мами и бебчета видях там Heart Eyes

# 94
  • София
Добро утро... кафето днес е от мен

Нас от няколко дена ни мъчат ужасни колики... горкото бебе плаче по няколко часа... направо не знам какво да направя за да го облекча... даваме му био гая и 1-2 пъти инфакол или еспумизан... Досега съм давала какво ли не и нищо не помага..... Дано скоро да спрат ...

Да попитам... имате ли вече менструация? newsm78 Има ли период в който задължително трябва да дойде или при всяка е индивидуално?  newsm78

# 95

Много хубаво клипче, ако знаех за идеята и аз щях да се включа с фотоматериал с Еми
Ще правят ново клипче,момичето призова който иска да се включи да изпрати снимка до полунощ тази вечер.

# 96
Добро утро!
Индивидуално е това с менструацията. Аз все още нямам. newsm44 И ми е много хубаво, може да не бърза! Като си помисля, че преди да забременея беше болезнена и ме държеше по 1 седмица и ми се иска да раждам деца едно след друго само и само да не идва (ама то щото съм с хубави спомени от раждането Mr. Green)... Дано като ми дойде да се промени - да не боли и да трае макс по 5 дни! Praynig
Мойта мацка е за бой. От няколко дни се опитва или да ми удължи зърната, или да ми ги скъса - не знам точно. Слагам я да яде, засуква и в следващата секунда се изпъва като струна и се опитва да си отдалечи главата максимално назад без да изпуска манджата. Ми то хубаво, ама почват да ме болят зърната така. Търпях известно време и днес започнах да я натискам отзад по главичката към гърдата, а тя в един момент започна да ми се сърди, щото й се видя трудно да ме пребори. Ама не се отказа, де. Спира да прави така явно като умалее. Ужас...

# 97
Здравейте,аз много рядко пиша,но ви чета.Вчера се върнах от изпит във Варна и беба като ме видя...мали какво хилотене беше какво чудо,напълни ми се душата.Да се похваля,въпреки самотното гледане на 2-те деца,успях да изкарам 5-ца на изпита  Crazy .Гледам за някакво клипче говорите,но така и не разбрах за какво става дума и какви снимки на кого трябва да пращаме?
Хубав ден на всички   bouquet

# 98
......
Напишканите пелени за денонощие са около 4-5 бр. За нааканите нещата са по-сложни. След първата консултация ни изписаха инфлакол за коликите, но от него му се случваше да не ака по два-три дни. Това се случваше постояно и педиатъра ни предписа дуфалак по 5 мл на ден, като аз на своя глава му спрях и капките за колики. Нещата се нормализираха и започна да ака по 1-2 пъти на ден. В момента продължавам да му давам дуфалак, но отново му се случи да не ака 3 дена. И тогава се замислих, че проблема може да не е запек, а да не му стига храната и затова да не ака. Иначе той е жизнен, игрив,усмихнат и  лигавиците са влажни. На първата си консултация беше надал 850 гр. от раждането си /и 1,150 кг. от изписването/ и пораснал 3 см. , а на втората беше качил 450 гр. и пораснал 3 см. Притеснението ми дали не му е малко папкането идва имено от тези неща-че не ака и, че според мен нададе малко миналия месец.
Мнаго ми се иска да продължим дасе кърмим и да не се налага да го захранвам с АМ и ще съм  отворена за всякъкви препоръки и съвети, за да може да се увеличи лактацията.
Ох надявам се д ами простите за дългия пост.

dilyankataa,

Ако искаш, може да опиташ на първо време да предлагаш и двете гърди на интервал не по-голям от 2.5 часа през деня и да включиш поне едно нощно хранене.
Доброто хранене на майката (по около 5 пъти на ден, на неголеми порции, но с питателна и разнообразна храна, включително плодове, зеленчуци, ядки, но не фъстъци) също може да е от полза за лактацията. Почивка, сън и достатъчно течности също.
Ако Алекс не суче ефективно, трудно го задържаш на гърдата и притесненията ти продължават, може да се уговорите с педиатърката да го претеглите отново скоро, за да прецените как наддава през третия месец.
Много гушкане, носене и контакт кожа до кожа също могат да помогнат за по-ефективно и често сучене и засилване на сукателните рефлекси на бебетата.
Обикновено предлагаме варианта с компресия за по-малки бебета, но ако смяташ, че може да е от полза за вас с Алекс, за да му помогнеш да приема повече мляко за по-малко време, не пречи да опиташ и с нея. Ето статия, а ето и клип.

Успех и пиши отново, ако имаш нужда от допълнителна информация и подкрепа!   bouquet

Айде и ние да се отчетем от прегледа днес при педиатърката. Алекс е пораснала с 3 см и вече е 55 см. От последното ни теглене преди месец е наддала 400 гр. и вече тежи 4.900. Лекарката каза, че според нея това е малко и препоръчва  да се дохранваме. Днес два пъти се изцедих, за да видя колко изяжда, единият път изцедих 30 мл., а на другото хранене от другата гърда 50 мл. Не ми се иска да се дохранваме, но наистина това май не и стига. През деня се храним на  2-2.30 часа. През ноща прави пауза от 5-6 часа. Последното ни хранене е в 23 часа и сутрин се буди към 5-6 часа. Напишкани памперси имаме около 4-5 на ден. С акането сме по-нередовни. Някой път ака няколко дни под ред, по два пъти на ден, друг път не ака по 3-4 дни.
Моля ЛЛЛ да ме посъветват какво да правя, да почна ли да я дохранвам с АМ или има начин да стимулирам кърмата си.

Здравей, ванчет_О!

Организацията на кърмене на Александра е добра, но зависи и от това дали суче ефективно и какво количество кърма успява да изсуче. Изцеждането рядко може да даде представа какво количество кърма изсуква бебето, тъй като и най-ефективната двойна електрическа помпа не е в състояние да изтегли от гърдата мляко така добре, както би го направило бебето. Има майки, които не могат да изцедят нито капка от гърдите си, но бебетата им сучат и наддават прекрасно.
Все пак наддаването за третия месец може да събуди притеснения и въпроси. Дали досега сте я теглили на една и съща везна? И какво е било наддаването й през първите два месеца, би ли споделила, моля?

Може ли също да ми разкажеш как суче, по колко време от гърда, дали всеки път даваш и двете гърди на всяко хранене, чуваш ли я да преглъща активно и т.н.?
Конкретно на въпроса ти, mina_stolear е права, че ние не сме в позиция да предписваме на майките дали да дохранват бебетата си, или не. Това е лично твое решение, което е редно да се вземе след консултация с педиатъра на Алекс. Това, което можем да направим, е да дадем идеи и информация как би могла да увеличиш лактацията си.
Ако смяташ, че ще е полезно за теб и Александра, може да погледнеш малко по-нагоре в поста в отговора ми към dilyankataa статията и клипчето за компресията. Очаквам и повече подробности по въпросите, които ми зададе, за да опитам и аз да съм по-изчерпателна и полезна.  Hug

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 11:36 от Евридик@

# 99
*Teddy* Все едно аз съм го написала. Моята менструация също беше болезнена и продължителна. Още не се е завърнала и не бързам /само да не ми цъфне посред лято/. Йоан е същият. Дъвче, опъва си главата максимално назад. Сякаш си прави опити да  Tired

# 100
И ние сме така с кърменето и дърпането на главата назад...
И е много болезнено като стисне зърното няма пускане  Simple Smile
Цикълът предполагам ще се появи като спрем да кърмим, но да кажат мамите с две дечица

# 101
С каката цикъла ми дойде на вторият месец.Но сега още нищо...
Чипче дано сега с кашичката да качи повече Дивна.
Люби оздравяхте ли?
Каката ми е със суха кашлица ох дано на Дани да му се размине

# 102
Чипче, дано вече потръгнат нещата и при вас!  Hug
С Ния цикълът ми се върна 6 месеца след раждането, когато започнах захранването. Предполагам и сега ще е така...
И Лили така си дърпа главата като се храни, явно си е нормално. Може би са вече по-нетърпеливи, не знам.
Ватци, няма вече хъркането в гърдичките, но още прокашля Лили и сополи си има. Още два дни ще надавам антибиотик и ще правя инхалации с вентолин, че да завърша едноседмичен курс. Ния днес повръща доста до обед. Водихме я на лекар, смятат, че не е вирусно, а от храна. Само дето не знам каква храна ще е, като не е яла нищо особено. Засега останалите сме добре, ще видим до края на седмицата. Решила съм да я оставя Ния вкъщи, за да поспрат малко тези сополи и да спре да кашля от тях! Иначе, ако не ми мине котка път, мисля да и направим рождения ден в градината седмицата около 20-ти и уикенда потегляме за село. Мисля да останем 3 седмици там с децата, дано позакрепнат. Моите родители ще опитата да си вземат повечко отпуск. Ще си платим явно 300лв, за да запазим мястото на Ния в градината, но трябва да опитаме да се позакрепим.

# 103
Йоан и той има хрипове, но не знам на какво се дължат? Киха, понякога кашля, но много рядко и главно когато плаче или докато суче. Утре сме на консултация и ще попитам педиатъра. Направих си списък с въпроси, които ще задам преди поставянето на ваксината. Ще питам за: леко сплесканата от едната страна задна част на главата, за обръщането от корем по гръб, за повдигането на главата, за лапането на ръцете, за масаж и гимнастика, за слагането на възглавница ... и ако се сетя още нещо  newsm78

# 104
  • Стара Загора
каква снимка и кой албум да кача за новото клипче

Общи условия

Активация на акаунт