ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 230
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Вече и аз съм болна.Кашлица,хрема и т.н.Дани държи фронта засега.Надявам се да му се размине

# 166
Ватци, вие ли лекувахте хремата с хомеопатия или бъркам. Иска ми се и това да пробвам ....
И моят мъж го втриса, сигурно е чревния вирус. Вече губя надежда да ни се размине на останалите...

# 167
Ринитал и цинабсин редувам на всеки 2 часа.Капвам си клеева тенктура с фризиологичен разтвор от време на време.И слагам памуци с ракия в носа и ушите.Аз се чувствам по-добре вече(от 3 часа  посред нощите се лекувам )Но Дани ми е омърлушен.Яде и спи,няма хрипове само от време покашля и киха но както и други дни. Praynig Praynig Praynig  да му се размине,а утре трябва да сме на отложената консултация....

# 168
Ватци, това лечение за теб ли е или и на Дани го прилагаш?

# 169
За мен Дани не може с тях имат пшеничен компонент,т.е съдържат глутен.А Дани на предната хрема разтварях апис мелифика15 по 5 гранули 2 ден и арсеникум албум 15 пак по 5 гранули 2 на ден.Като приема е единият път едното другият път другото и така 4 пъти общо

# 170
Ватци, благодаря ти!  Hug Сигурно ще пробвам, само се чудя дали да изчакам да приключи с антибиотика или пък да си дочакаме стомашния грип и ние  ooooh!

# 171
Дани сега му разтварям осцилоко...2 две лъжички вода.Едната давам сутрин другата вечер.
Люби на мен лекар-хомеопат ми ги изписа.Малко ме шубе без лекар на малко бебе
Така че ти знаеш какво да направиш най-добре

# 172
  • Русе
Осцилококцинума на бебо ли?Че ние сме с температурка -37 ,може да е от имунизацията,но тъй като баткото е болничък,та затова питам.
 Писна ми вече ,тези дни егати гадориите.Сега бебка е една сънлива и това ме притеснява.Дано е ефект от имунизацията. Praynig

# 173
Ватци, няма да ги започвам тогава. ще изчакам да се оправим всички и ще се надявам, като сменим въздуха със селски, да позакрепнат децата.
Цвете и аз съм дава осцилококцинум на Лили.Дано от ваксинацията е проблема.

# 174
  • София
Ех,значи,тия болести #Cussing out.

# 175
Аз се отказах да правим рождения ден с децата от квартала. Няма да събера бацили о т5 различни градини вкъщи. Сега ще видим за другата седмица как ще се развият нещата. Ния вече ще е добре за градина. Днес е много жизнена, отвори очи и взе да набива крекери. Ама пък дали ще успеем с мъж ми и малката до тогава да се оправим, да го организираме. Днес ще излизам да пазарувам с децата, че хладилника е празен, а рождения ден иска повече време и подготовка...

# 176
  • София
зелено човече(.)(.) благодаря ти ,наистина мислех,че сутрин като са ми  пълни гърдите имам повече кърма
Започнах да дохранвам ,защото малката започна да иска да яде на 1ч.-1.30ч.и спря да ака.

Обмисляла ли си просто да предлагаш по-често гърда вместо дохранване в този случай? Често бебетата имат периоди на скок в растежа и честото предлагане на гърда в рамките на няколко дни обикновено подпомага организма на майката да се нагоди към увеличените нужди на бебето.

Вечер чувствам гърдите си празни, а тя суче ли суче.Все имам чувството че не и стига.

Много майки споделят за това усещане. Често чаша любима топла (безопасна за кърменето) напитка или вода преди кърмене влияят положително. Понякога една кратка следобедна дрямка върши чудеса. Но и без нея ако бебето бъде оставено да суче необезпокоявано, обикновено си "заработва" допълнително слизане на кърма. Много майки отчитат добрия ефект от т.нар. компресия, ето малко повече информация: Компресия на гърдата: как да помогнем на бебето да суче по-ефективно

Kalalily, ето ТУК има детайли за хранене с чашка, може да ти е полезно Peace

Виждам, че селф_контрол  Hug и Galactic Voyager  Hug са се изказали много адекватно по въпроса с меките гърди - често това е по-скоро регулиране на кърмата, а не недостатъчност. Ако изключително кърменото бебе, сучещо на поискване без ограничения, има достатъчно мокри и пълни пелени, лигавиците му са влажни, тургорът - добър, поведението - активно и адекватно според възрастта, вероятно няма повод за притеснение.

Мернах няколко мнения за "разликите" между кърмените и изкуствено хранените бебета.
Някъде бях чела, че кърмените деца били по-умни и по-добре се развивали от некърмените. Какво толкова има в дохранването?

Ситуацията всъщност е малко наопаки. Кърмата е нормалната, обичайната, предвидената от природата храна за едно човешко бебе. В този смисъл се предполага, че е обичайно и нормално едно бебе да се храни изцяло с кърма в първите месеци от живота си. Понякога по различни причини може да се случи това да не е възможно. За това са създадени и изкуствените млека. Да, понякога те спасяват живот, но за съжаление в съвременното общество все по-често се случва да се посегне към тях и без нужда или дори по причини в стил "криворазбраната цивилизация" ("Кърмиш, защото нямате пари за изкуствено мляко?"). В този смисъл по-правилно е да се каже, че изкуствено хранените бебета - като изключение от обичайното - са поставени в ситуация с повишен риск от някои заболявания, алергии, наднормено тегло и т.н. 
Дохранването само по себе си понякога е наложително и дори в определени специфични ситуации би могло да е фактор за спасяване на кърменето, подмомагайки израстването на бебето докато се преодолее дадена ситуация. Но така или иначе, посягайки към изкуственото мляко, майката е добре да е наясно какви са рисковете от това за нейното бебе. И да вземе решение на база адекватна информация, а не под напора на притесненията и страха или просто "за всеки случай". Често малко информация и подкрепа в точния момент биха могли да променят нещата и да се окаже, че всъщност дохранване не е необходимо.

Ето една интересна статия: Казусът “девствен стомах”. Дори инцидентното шише адаптирано мля … пределени рискове

И въпреки, че скоро я цитирах по друг повод, мисля, че е много на място да цитирам и сега тази статия: Внимавай какво говориш! или Нека внимаваме как говорим за кърменето

# 177
  • София
Зелено човече, когато писах "какво толкова има в дохранването" по-скоро имах предвид, че в такава ситуация като моята, когато бебето ми не наддаваше, първо дете, неопитност, информация от двама педиатри, които се ползват с много добро име в педиатрията да дохранваш, защото иначе си тормозиш детето, няма как да не започнеш да го правиш. В този момент се чувствах най-лошата майка на света, безполезна, защото не мога да дам на детето си това, от което има нужда. Това може би ме вкара съвсем в кошмарен филм и се предадох с кърменето. След тази информация купихме бебешки кантар и на всяко кърмене теглех преди и след и ако кантара покажеше по-малко от това, което "трябва", хуквах да правя АМ. Не казвам, че е правилно, дори напротив. Тези действия после осъзнах, че са обрекли цялата работа на неуспех. Но най-големия убиец на кърменето, според мен е вманиачаването и постоянното мислене за него, вглеждането в най-малкия детайл. Може би точно защото го осъзнах първия път сега нещата са различни. Дано мога да кърмя второто си дете още много. Но сега съм по-спокойна и не слушам никакви педиатри, лекари, които още в болницата се опитаха да ме стресират, но аз си знаех какво да правя и той още там не приемаше АМ. Не съм специалист да давам съвети по кърмене, но казвам моя опит и моите грешки. Най-голямата ми грешка беше, че се вманиачих първоначално в кърменето и че изпаднах в депресия след първоначалния ентусиазъм, че ще кърмя. И първият ми син го закърмих още в болницата.

# 178
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви редовно от 2-3 месеца, но реших и аз да се включа във вашият отбор  Heart Eyes
На 08.12.2012 г. се роди бебе Нина - с мерки 2800 кг. и 48 см.
Роди се секцио, поради седалищно положение на плода и тесен таз.
В момента Нина тежи 5250 кг. и е висока цееели 60 см.  Grinning

Аз съм Таня и се надявам да ме приемете в екипа  Wink

Това, като представяне ... от тук нататък - повече  Hug

# 179
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви редовно от 2-3 месеца, но реших и аз да се включа във вашият отбор  Heart Eyes
На 08.12.2012 г. се роди бебе Нина - с мерки 2800 кг. и 48 см.
Роди се секцио, поради седалищно положение на плода и тесен таз.
В момента Нина тежи 5250 кг. и е висока цееели 60 см.  Grinning

Аз съм Таня и се надявам да ме приемете в екипа  Wink

Това, като представяне ... от тук нататък - повече  Hug

Здравей, Таня, дбре дошла. Моля пусни ми цялата информация на лично съобщение за да те добавя в първи пост.

За кърменето - чета, че се превръща в голяма борба за някои майки, за това ви пишех преди, че не трябва да се вманиачаваме толкова в това. Кърменето не ни прави по-добри или по-лоши майки и спокойствието и увереността са много важни.

Общи условия

Активация на акаунт