ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 158
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, аз искам да ви питам, вие като проветрявате стаята, където е бебчо, в нея ли го оставяте или го местите докато се проветри newsm78 Аз се притеснявам да не би да изстине от течение и затова си питам.... И още нещо - на каква стайна температура къпете бебчетата - аз започнах на 24 градуса, после намалих на 23 и сега от известно време почнахме да го къпем на 22 и не знам трябва ли още да намалявам или с такава температура е добре newsm78

Ние днес също сме на консултация, но само за ръст и тегло, защото ваксините и другите неща ги оставихме за 3-4 април. После и аз ще дам отчет Grinning

При нас през последната седмица навсякъде е отворено, дори и през нощта. Тъй като ни е топъл апартаментът температурата не пада под 23 градуса, а и не ми се струва, че става течение.

И аз да се отчета - онзи ден бяхме на преглед. Реших да сложа и Ротарикса. Много рева на инжекциите, ама не вдигна температура. Иначе на мерки е чудесна - на 3 месеца вече е 6500 гр. (+ 1050) и 64 см (+ 5) - само на кърма. Много съм доволна  Simple Smile

След прегледа ходихме да пием кафе в Да Хаус (до метростанция Младост 1). Отворили са си градината и беше доста хубаво. В тази връзка, ако младостките майки (пък и не само) искат, можем да направим едно кафе там тези дни.

# 346
  • София
При нас в стаята е около 24 градуса и по цял ден прозореца е отворен отгоре, а детето си спи в креватчето, завито с одеалце. Не мисля, че става течение освен ако не се отворят врати.  А зимата в другия апартамент, понеже там няма парно, държахме около 20 градуса. Банята в момента не я затоплям, но все пак минават тръбите на парното, а в стария апартамент къпех при температура 22-23 градуса и не е настинало детето. Аз съм на мнение по-хладно, по-добре, но не студено.

# 347
  • София
Привет! Да се отчета и тук от днешната консултация- 6220 г (+1050г), 59 cm (+3 cm); гърдички и глава- по 40 см, фонтанела 25/20. Според педиатърката всичко е в норма. Много плака от инжекциите горкото, сега спи.

# 348
  • София
Браво на всички с тези хубави резултати от мерки и теглилки.

# 349
  • Beyond the Frontiers
И аз с малко закъснение - 6450 /+750/ и 63 см /+4/ - момата доста расте на ръст и съответно не е дебеланка Mr. Green Сложих и Ротарикса за всеки случай, че цяло лято ще сме на морето и да съм спокойна.

# 350
Хайде и аз на отчет. Мишката е 7кг и 61см. Наддала е с 900гр и 3см. Като се има предвид, че свали със стомашния вирус около 200гр, доволна съм. Сега се опитвам да възстановя количеството кърма, че и аз 4 дни не можех да ям и пия почти нищо. Не сложихме пак ваксини- нали не е добре. Решихме да сменим въздуха и изчезваме за 3 седмици с децата от София. Надявам се на промяна, че последните нощи не може да спи от кашлица детето. Дано е по-спокойна тази вечер. Ще слагам и вентолин към физиологичния разтвор няколко дни при инхалациите, че кашлицата е ужасна и леко свири от време на време. Педиатърката одобри противиалергичното лечение, уточнихме, че има къде да се реагира при спешен случай и така... Мъжът ми ще трябва да изчисти от мухъл терасата през това време, а аз съм нагласила да разкараме всички завеси, килими и цветя от апартамента. Ако и това не помогне, ще сменяме квартирата. Пък знае ли човек, може и градът да се наложи да сменим, ако детето боледува постоянно тук....
Усмихнат ден на всички ви, момичета!  Hug

# 351
  • София
Люби,ще ни липсваш тук Hug.Дано добре да ви се отрази селския въздух,в което всъщност не се съмнявам.

# 352
Марса  Hug, първата седмица ще съм в цивилизацията, докато си вземе отпуск майка ми Wink А за селския въздух, дано помогне, защото вариантите са на изчерпване вече. Поне се надявам да си отдъхна малко и да се поразсея. Аз съм си селско чадо, до 12 години съм расла на село и си ми е много мило там. Simple Smile Замислих се, че живи и здрави, каката пак ще я направим лазарка  Grinning

# 353
  • Варна
Привет!
Аз проветрявам сутрин и в присъствието на Мартин. Слагам го в кошарата да си гледа играчките и го завивам, но тук още сутрин градусите са над 10. Дори вече радиатор не пускаме, само вечер при къпането малко духалка. Сутрин му мия дупето само преди да отворя.
Тая сутрин като станах изненадващо имах черно! зацапване  newsm78 И малко ме наболява корема ниско долу сега. Да не е цикъла да ми идва  ooooh! ? Кърмещите мами, дойде ли ви вече? Така ми се иска да е след лятото... А боля ли ви корем, за обилното разбрах че е доста, а болки имаше ли? Че както нищо не можем да пием....

# 354
Ние май-наистина "спартански" го гледаме детето. Така се беше изразила лекарката уж на шега, повече от 20-21 градуса не е била температурата, след баня също, даже някои нощи и под 20 е падала; в началото го вадех от стаята като проветрявах, после престанах, гледам да е завит само. Аз преди време научих баща му на по-студено да вирее, ама не беше лесно Simple Smile, ами ката де трябва да се каляват децата и най- се дразня като видя някоя баба да го е увила в 3 одеяла, поне...

# 355
Браво на всички бебоци! Виждам, че растат с пълна сила. Нашата мацка е родена в края на м. декември, така че ще се похвалим как се движим след прегледа ни на 3-ти април.

# 356
весс17 как обличаш сладура? Аз в неделя се побърках, бяхме на разходка на гребната и имаше много деца облечени като за зима, например с космонавт Simple Smile а аз си го бях облякла по лекичко

# 357
  • София
Искам да попитам тези,които са изцяло на АМ,по колко изяждат дечицата ви?Ей,так,да си сверя часовника.В последно време моята девойка си иска доста добавка.Аз и не знам колко изяжда от мен.Правя някаква добавка,после още 30мл и още 30мл.Странна работа.

# 358
Искам да попитам тези,които са изцяло на АМ,по колко изяждат дечицата ви?Ей,так,да си сверя часовника.В последно време моята девойка си иска доста добавка.Аз и не знам колко изяжда от мен.Правя някаква добавка,после още 30мл и още 30мл.Странна работа.

Малкият яде 3 пъти по 120-150мл и 2 пъти по 180мл

# 359
  • София
Предполагам,че вечер е по-голямото количество?Защото моята девойка следобеда и вечер си търси повече.

Общи условия

Активация на акаунт