Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 268
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
Аз попитах една акушерка защо не разрешават ръкавички и тя ми каза, че вече се отрича ползването им при бебета, защото си лапат ръчичките и може да се задуши (да не дава Господ  Praynig) Каза "По-добре да се надраска малко, отколкото нещо много по-страшно и необратимо!" Имало такива случаи...Повече не питах, ама да ви кажа изобщо никога не сложих ръкавички на моето дете, но всеки си решава  Simple Smile
Относно мургавите съгражданки - настаняват ги отделно в единия край на отделението - 14, 15 стая , нещо такова  newsm78
Peace Много вярно и на мен така ми казаха.

# 526
  • Варна
Ние бяхме с ръкавички в болницата. Единствено ми казаха, че не е желателно, защото има риск от задушаване. Бебчетата обичат да си лапат ръцете и за да не се случи фал.  Аз в нас не ги слагам, понеже не мога да я гледам постоянно.
Храната - когато лежах за задържане въобще не ми хареса. Но сега като раждах бях във Вип и храната беше страхотна.

# 527
  • в рaя
И на мен ми направиха забележка за ръкавиците, но понеже малкия беше ужасно издран докато бяхме в болницата ги слагах като е при мен в стаята, но под наблюдението ми. В къщи му изрязах ноктите и до там бяхме с тях. Храната в обикновените стаи беше отвратителна. За водата - като за начало си е супер 4 бутилки, но след раждането ще трябва да ти донесат още.
Пак да си кажа аз - бях си приготвила в една торба всичко от първа необходимост и другото в друга торба, която мъжа ми донесе след раждането. Така не мъкнах багажи, не се притеснявах и всичко беше лесно за намиране.
За малцинствата и на мен ми направи впечатление, че не ги смесват. Но имаше две откачени, които настаниха в първа стая, за да са под "контрол" и за съжаление моя приятелка се случи при тях. Но след като помоли я преместиха, така че и това правят. Повечето са много разбрани  Peace

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 16:42 от ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·

# 528
аххаха за шапките доста интересен отговор ти е дала акушерката, аз живот и здраве ще раждам декември месец и си мислех за шапчица, но все пак е топло в отделението така че смятам да я махна от списъка Simple Smile а за храната и аз препочитам да ми носят, че всичко се случва в тези обши кухни и най- много да си останем със зверски киселини

# 529
За шапките и за ръкавичките е точно така. В отделението е много топло и изобщо не мисля, че е нужна шапка, дори и зимата, а ръкавички никога не сложих, макар, че също си бях взела. Храната в отделението според мен беше абсолютно неподходяща (раждах през Април), не само за секцио, а за кърмачки изобщо - боб, леща, зеле ... все пак някои бебета ги хващат колики още на третия ден. Наистина внимавайте и вие какво ядете. Не бива шоколад, газирано, цитруси. Някой по-горе беше писал бадеми. На мен лично ми казаха НЕ. За сурови ядки най-добре орехи, но не и бадеми.

# 530
  • Варна
Ооо не вярвам да са я върнали от окръжна... newsm78
Мен ме върнаха с контракции на 4 минути, малко по-горе съм писала Crazy Не знам какви са им критериите за подбор, но биваше поне на монитор да ме сложат, да видят какви аджеба са тези контракции, а не лекарката да отсече уверено, че е фалива тревога. Е, не беше Crazy

Аз попитах една акушерка защо не разрешават ръкавички и тя ми каза, че вече се отрича ползването им при бебета, защото си лапат ръчичките и може да се задуши (да не дава Господ  Praynig) Каза "По-добре да се надраска малко, отколкото нещо много по-страшно и необратимо!"
Напълно права е. Моят се беше издрал жестоко, като след бой с диви котки, докара ме до рев като го видях. Реших да му сложа ръкавички, половин минута по-късно едната му беше в устата. По-добре да ходи поиздран, драскотините минават буквално за ден, не са страшни.
За храната - аз си ям всичко Rolling Eyes Не си позволявам единствено прясно мляко, до колкото знам и фъстъците са силно нежелателни.

# 531
Ооо не вярвам да са я върнали от окръжна... newsm78
Мен ме върнаха с контракции на 4 минути, малко по-горе съм писала Crazy Не знам какви са им критериите за подбор, но биваше поне на монитор да ме сложат, да видят какви аджеба са тези контракции, а не лекарката да отсече уверено, че е фалива тревога. Е, не беше

И какво стана после, в друга болница ли отиде?

# 532
  • Варна
Не, прибрах се вкъщи, положението стана още по-нетърпимо, обадих се на моя док - Славчев да му се оплача и той каза да хуквам обратно. На втория опит ме приеха Crazy

# 533
аххаха за шапките доста интересен отговор ти е дала акушерката, аз живот и здраве ще раждам декември месец и си мислех за шапчица, но все пак е топло в отделението така че смятам да я махна от списъка Simple Smile
От опит мога да споделя, че през зимата (раждала съм през януари) в отделението спира парното и тогава на бебчетата са им нужни шапчици...
Останалите условия- няма да коментирам. Храната е от общата болнична и наистина не е съобразена с диетата на току що родила майка.

# 534
Привет!
Бих искала да попитам вече раждалите мами: на изписването какво се носи за докторите и акушерките (от рода на бонбони, безалкохолни и прочее).

Извинявам се за тъпия въпрос, но... newsm78

# 535
  • Варна
От опит мога да споделя, че през зимата (раждала съм през януари) в отделението спира парното и тогава на бебчетата са им нужни шапчици...
Останалите условия- няма да коментирам. Храната е от общата болнична и наистина не е съобразена с диетата на току що родила майка.

Раждах в началото на февруари тази година и определено парното не спираше,даже на моменти ми се искаше да го спрат.Голяма жега беше в болницата.Моя позната ражда в края на март и положението е било същото,доста си е топличко в отделението.
За ръкавичките - казаха ми,че не позволяват заради риска от задушаване.За храната нямам идея,носиха ми.

# 536
  • Varna, Bulgaria
И аз разбрах, че е доста топличко. Казаха ми, че можело и до 30 градуса да стигне  #Shocked
Според мен зависи какво и навън времето. Дори и да е студено, не ни пречи да си носим една шапчица- не е толкова тежка все пак Simple Smile

# 537
Бетонът е толкова нагрят,че имам чувството,че до пролетта няма да се разхлади Grinning . Когато раждах вън беше хладно и въпреки денонощно отворения прозорец в стаите беше ад. :O

# 538
Привет!
Бих искала да попитам вече раждалите мами: на изписването какво се носи за докторите и акушерките (от рода на бонбони, безалкохолни и прочее).

Алкохолът е забранен. Ние носихме по точно таткото ни де, една торта-тъй като за мен бонбоните бяха ми демоде, че една торта едно безалкохолно и един сок.

# 539
Привет!

По една торта занесохме за акушерите и една за неонатолозите.

Общи условия

Активация на акаунт