Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 069
  • 129
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Страшно се дразня, когато отглеждането на едно бебе се свежда до стандартизиране, строги канони и всяко отклонение се счита за ерес.[/b]

Е именно де-да не се "стандартизират" бебетата с биберони, а да им се обръща внимание, и да се търси причината за плача....аз поне това прочетох в статията.

Никой не те е упрекнал, че си давала биберон-споко Wink
А относно "нуждата от сукане на биберон"-аз лично не съм съгласна : сукателния рефлекс го има при бебетата за да сучат; т.е. да могат да се хранят (затова е и рефлекс);
Идеята "сукателния рефлекс трябва да се задоволява" ми е леко смешна...все едно да си "задоволява" човек рефлекса на дишане, мигане или сърцебиене.. умишлено, нарочно-как?!(или трябва да помислим и по този въпрос, та да измислим аналог на "биберона")Laughing
Кърмила съм (и кърмя още де) без да давам биберони, и никога не съм била ползвана за такъв Peace Сучат колкото искат и толкова..

Peace Не само, че не решава проблема, но и довежда до други  Joy
Откакто го няма биберона е 10000 пъти по спокоен  Wink

# 61

Страшно се дразня, когато отглеждането на едно бебе се свежда до стандартизиране, строги канони и всяко отклонение се счита за ерес.[/b]

Е именно де-да не се "стандартизират" бебетата с биберони, а да им се обръща внимание, и да се търси причината за плача....аз поне това прочетох в статията.

Никой не те е упрекнал, че си давала биберон-споко Wink
А относно "нуждата от сукане на биберон"-аз лично не съм съгласна : сукателния рефлекс го има при бебетата за да сучат; т.е. да могат да се хранят (затова е и рефлекс);
Идеята "сукателния рефлекс трябва да се задоволява" ми е леко смешна...все едно да си "задоволява" човек рефлекса на дишане, мигане или сърцебиене.. умишлено, нарочно-как?!(или трябва да помислим и по този въпрос, та да измислим аналог на "биберона")Laughing
Кърмила съм (и кърмя още де) без да давам биберони, и никога не съм била ползвана за такъв Peace Сучат колкото искат и толкова..

Peace Не само, че не решава проблема, но и довежда до други  Joy
Откакто го няма биберона е 10000 пъти по спокоен  Wink
Но децата са различни,нали така?

# 62
Мда-различни са Peace
А защо е тогава тази тема? Joy
Защо учим децата да свикват с нещо, от което после се чудим как да отучим? newsm78

# 63
MTV, на теб супер ти се е получило - не се шегувам.  Peace
Но да го кажем така.. не на всички им се получава "кърмя и не давам биберони, никога не съм давала".
А и подобен отговор никак май не е от полза на тези, които все пак са дали вече. Освен с назиданието де... май не го намирам нужно. Нито смеха, нито подигравката  Wink
Да, децата са разлини. Защо, не са ли? И майките им са също различни...
И да, сукателният рефлекс е за сучене - логично - и го има до едно време, но той после често прераства във вреден навик - така е. Затова трябва да се хване и попрекрати на време и по възможно най-безболезнен начин, смятам. Има начини, без да е чак трагедия..
Малко са бебетата, които на практика не смучат... нищо. Иначе нямаше да съществува смученето и на пръсти, т.е. от както свят светува очевидно има и природен начин...

Та и тук се получава малко като "лигли ли са майките, дето раждат секцио ей така" - в смисъл излишен, неприятен и детински начин за самоизтъкване... И винаги има някой засегнат - умишлено, или не...

# 64
Аааа, Сова, никакви подигравки, назидания и самоизтъкване няма в поста ми Stop Не вкарвай подобни...
Човек като изрази по-различно мнение, и веднага скачате! Аман бе! Crazy
Същото е като кажеш на некърмеща че кърмиш-моментално го приема като критика! ooooh!

# 65
Ок, щом казваш. Не скачам аз. Но тук всеки скача. Да, и както като кажеш на майка, родила секцио, че ти не си.. все същата песен.
Аз иначе това имах предвид:

А защо е тогава тази тема? Joy
Защо учим децата да свикват с нещо, от което после се чудим как да отучим? newsm78

ясно е за какво е темата.
Ми защо ги "учим" де? Като че не е ясно -  къде погрешка, къде щото не виждаме друг начин.... почти няма как да се дистанцираме от свикване на детето на поне един подобен навик, какво чудно толкова има...

Peace

# 66
Явно е необходимо да се аргументирам ,защо съм  дала ужаснто творение биберон.
Защото детето ми не спираше да реве независимо дали е гладно,сити,жадно,сменено на ръце ,в количката и тн.Само човек,който е отглеждал подобно дете може да ме разбере.Имаше периоди в които,цялото семейство не можехме да се засечем на масата заедно-винаги единият я дундуркаше.Изпитанието беше голямо за всики-и  за мен ,и за баща и ,а за голямата  ми дъщеря.Единствено биберона я успокояваше за кратко.Ето за това.
В крайна сметка,след като  се роди моята малка ,нежна душевадка( Mr. Green)  аз си направих един извод-Никога не се изказвай крайно за действията на някой друг, и никога не казвай-аз,моето дете,никога,винаги и пр.,защото всички деца са различни.Първото ми дете беше най-послушното,сговорчиво и усмихнато дете,което съм виждала.С нея всичко ставаше лесно-памперсите ги махнах за 1 единствен ден,без да се е напишала дори повече в леглото си(на 1,6м),ядеше сама на 1,6м,играеше си сама,когато е нужно,никога не се е тръшкала за нещо,и когато кажа нещо ,никога не е спорила с мен с биберон е била за кратко-отново проблем никакъв при махането.Единственото трудно нещо с нея беше заспиването и.И като майка на такова лесно за гледане дете съм се чудила на доста майки какво толкова  се оплакват,какво им е трудно да наложат мнението си на едно 1-2 год. дете.И съм имала глупоста да си казва "Ако бях аз....и тн."
Малката ми дъщеря ме научи на много.Няма нищо лесно с нея-ни спането,ни яденето,ни разходката ни нищо.
Излишни са подобни коментари.За всяко нещо си има обяснение,а и защо да се прави една критика ако не е тя градивна?С какво би помогнала на човекът срещу теб?Освен ако целта на критикуващият не да се издигне в собствените си очи.
Аз ще продължавам с опитите да бъда възможно най-добрият родител за децата си.Пожелавам си успех!
П.П-Успех и на всички останали лоши майки,които са дали тази глупост на децата си и сега си берат гайлето! Grinning
Поздрави!
  bouquet

# 67
  • в огледалото на живота
магесница, Hug
Нямаше да ми стигне мястото да те цитирам ...затова само казвам Браво!
Въобще не е необходимо да се аргументираш или пък да обясняваш защо,как и прочие.
Много лесно се съди отстрани:едни изтъкват аргументи,други размахват пръст,трети ни обвинят в грешни навици,нормално..всеки изтъква своята страна.
Минах по абсолютно същия път като твоя:с първото дете не усетих какво е да имаш бебе;няма колики,няма рев и тръшкания,БиБата сам изхвърли,когато му проби първия зъб... Mr. Green 
С дъщеря ми обаче ми се върна тройно... Laughing нощни бдения,зверски колики да 6мес.,за зъбите няма да говоря-там беше още по голям кошмара/за да има мир и малко сън  за двете спяхме заедно...каква лоша майка съм да сиквам детето  Grinning/
Бибитката при нея стоя до 1,6 г;писах преди как я махнах.
Всяко дете си е идентично само по себе си,търпение както ти казах и свичко ще се нареди.В крайна сметка няма първолак с биба и памперси де... Wink

# 68
магесница , непосредствено след пускането на темата ти, съм отговорила;
Ти поне си имала едно послушно Laughing-аз съм с двама-бандита; и двамата с "прекрасни" колики до почти 5-ия мес.; със всичките им бебешки пубертети и пр. екстри..как да е, не е темата това;
Няма смисъл да става поредната арена и тази тема-а се тръгна от една (за мен) съвсем вярна статия; не знам защо зададен за размисъл въпрос, предизвиква такъв негативизъм и реакции, че едва ли не ви казвам как да си гледате децата Crazy-е, нищо подобно! Stop
Ето какво имах предвид задавайки въпроса-да се поровим малко за причини-следствие-ползи-вреди...не да се хващаме за "коя е по-по-най"...
Може би е за отделна тема..но от др. страна вие се сблъсквате с това, и имате опит...който може би ще е полезен за други, или за следващи деца.
В съседния форум, бъдеща майка пита дали да вземе залъгалка за родилното-искали ѝ такава.
По-големия % отговорили, са на мнение, че е излишен.
Това съм чела и аз по отношение на кърменето на новородено-не носи ползи.Относно хранените от шише, и нуждата им да сучат повече-би могло да се регулира с броя дупки на биберона..
Новородено е бебе до 28-ия ден; ако приемем че ще се успокоява в периода на колики-да кажем да го ползва до 4-6мес, и дефакто този е момента за махане на залъгалката..."справяне" със зъбоникненето-с чесалки и гелове...
Така се елиминира и вредата по натам в/у захапка и т.н.
Та това са моите мисли по въпроса..(можем ли в една тема да бъдем градивни, и да намерим "ключа към палатката", без да се избием виртуално? Laughing)

# 69
  • София
За съжаление и моето дете до  4 месец не се траеше....Не съм казала, че е стояло в саксия  Grinning
Аз, бащата и бабите ставахме луди. По цяла нощ ставах да му дам "пак биберона" и за какво?
За да го сдъвче и пак като падне пак да ставам и да му го давам...Имахме проблем със сукането, устата си не можеше да отвори, заради биберона, защото ден и нощ го дъвчеше. Порочния кръг няма край - той реве за нещо аз му запушвам устата и той мърмори, защото не искало това и т.н....
Накрая се съгласих, че няколко дни ще изтрая пред това да изтрая няколко месеца примерно...
Това си е мое мнение, не ги харесвам и това е  Laughing  Давах му повече близост и така свикна някак си.
За голямо дете бях видяла, че е още по трудно, беше ми в къщата и не можеше да се спи. Та с мазило някакво и с рязане той започна да го плюе само и така постепенно го забрави.

# 70
devi4ca,   bouquet!Благодаря ти за куража,защото ми е нужен.Признавам си-трудно ми е ,но се опитвам.Предполагам ,че това е познато ако не на всички майки,то поне на повечето  Simple Smile.

MTV, HugНикакви двубои! Peace
Информацията в този форум ми е била много полезна и се радвам ,че съм ви открила.Сигурна съм ,че ще бъде полезен и на други млади майки,които се опитват да бъдат най-добрите родители за своите деца.Но е имало случай в кото,отговори или нещо прочетено из темите ме е карало да се чувствам тотално провалена.Защото майчинството е период през който повечето жени са много чувствителни и приемат нещата много на сериозно,а често и много лично.Точно за това искам да кажа на майките минаващи по този път-"Момичета,вслушвайте се в своите деца.Те знаят най-добре от какво се нуждаят и ще ви насочат."
muhmututurka,радвам се,че ти се е получило и поздравления,че сте изтърпяли стоически.При нас не се получи този път Tired,но както писах моето дете е по-нервно и доста буйно-много трудно някий си налага волята над нея.След като отказа да спи и виждахме,че това и се отразява зле решихме да и върнем биберона до лятото.Тогава сме повече навън и тя ще се измаря повече и надявам се,това ще се отрази и на съня и.

# 71
синът ми е също колкото твоето дете. Също използваше бибата за приспиване на обед и вечер. Само,че  започва да е дъвче и е прегриза,и така когато започва да я суче,издаваше един дразнещ и мляскаш звук.
Сменихме няколко,обяснявахме ,че така не се прави. Но той си ги дъвчеше и дъвчеше.(изолзваме биби на НУК ,а те не са никак евтини за смяна всяка седмица)
И така една вечер, както си я гризеше, ме хванаха бесните,скарах му се и му я дръпнах от устата,дадох я на Кумчо Вълчо и той повече не се сети за нея. Знам ,че е най-правилния подход но вече два месеца сме без биба.
Сега предстои да се откажем от млякото,вечер се налива с до три шишета мляко.ако не му се направи пищи до припадък,правим му за да не събуди бебето,но не знам как да го отуча.

# 72
Ето го и същия проблем при мен Sadрев,въртене,тръшкане с часове,скъсани нерви,безсънни нощи,чувство за вина:cry: 3 дни сме без биба,и ми е много трудно,все се надявам да отмине по-бързо,страх ме е,че ще доиде часа за сън,мислех си дали да му дам резервната,но не я пожела.Освен да се надявам да свикнем бързо др не знам какво да правя...

# 73
За и ли по-скоро ние,издържахме 1 седмица без бибата.Изчакай и ти поне толкова и ако не свикне до тогава без нея ,може да я върнеш,защото не е дошло времето според мен.
ПП-Аз си мислех ,ако е толкова вредно да цокат биби ,защо фирми като "Нук' примерно ,произвеждат биберони за до 3 годинки?И щом се произвеждат биберони за тази възраст ,не са ли формите съобразени с това,че детето има вече зъби и т.н.?Едва ли е полезно да се цока до такава възраст,но толкова ли е вредно?
Чужденците не подхождат сякаш толкова ...крайно-количка,биберон до 3 годинки,а памперси и до 6 годинки съм виждала.
Чудя се ,къде ли е истинската истина Simple Smile?

# 74
Е, сега  Laughing
Защо произвеждат.. общо взето почти всичко в нашия свят? Ми за пари - надали има смисъл да се заблуждаваме, че е от човеколюбие  Laughing

А къде е истината? Определено нито в едната, нито в другата крайност - тя винаги е по средата! За всичко.

Общи условия

Активация на акаунт