ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
take a smile, какво ще рече "успя да набута"  Shocked
"успя да набута"=успя да постави ваксина в ръката на детето ми въпреки моето убеждение и желание. Confused

# 46
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
take a smile , и аз ще си потърся педиатър хомеопат, но за жалост няма много с подобна квалификация около нас. май е само един. Rolling Eyes

Guendi , не мисля, че една гадателка може да внесе нещо положително при разясняването колко са вредни ваксините. все пак гадателите нямат много висок положителен имидж  Whistling

# 47
take a smile, какво ще рече "успя да набута"  Shocked
"успя да набута"=успя да постави ваксина в ръката на детето ми въпреки моето убеждение и желание. Confused

Как стана това?!?!?! #Crazy Това не е ли незаконно?!

# 48
Да ви следя!

# 49
# 50
# 51
Здравейте.
Имам питане, което бяхте дискутирали в миналата тема, не е точно за ваксините. Прочетох реда и причините, по които нои изплаща майчинските, четох закони... и пак не мога да открия нищо(повредата явно е в мен). Blush
Става въпрос за избор на личен лекар за новородено. При все, че ще ходи на частно, задължително ли е да има ЛЛ обвързан със ЗК? Назад бяхте писали, че ако няма не изплащат майчински, но никъде не намерих такова нещо. Не ми се иска да я записвам при някои педиатър с договор по нзок, само за да ходя да си очитат мерките и теглилките и да ми дудне-що не ваксинираш.
Може и на лични да ми пишете, да не разводнявам, че и така не е малко  Peace

Благодаря предварително   bouquet

# 52
Вашият ЛЛ може да издава необходимите документи. Говорете с него.
Проблем ще е издаването на направления,освен при спешни състояния.

# 53
Документите за майчинството след 40 дневния болничен се издава от ЛЛ на бебето, а не този на майката. Така че който иска да получава майчинство няма как бебето да няма ЛЛ. Измислено е, не са чак толкова тъпи.

# 54
Не е така, и личният лекар на майката може да ги издаде.

# 55
Не е така, и личният лекар на майката може да ги издаде.

Не е така.Л Л на майката може да издаде приравнителния след 40 дневния, последния до 1 година го издава ЛЛ на детето.

# 56
Ами... не е така, или поне когато раждах преди половин година не беше. Сега ще потърся документ.

# 57
135 дни са с болничен, после до 1 година на детето е с декларация.  Peace

А това е линк от Майчинството-счетоводно от този форум:
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … pvRQEw4&pli=1
"Трети болничен лист:
Издава се от педиатъра на детето, в краен случай от личния лекар на майката."

# 58
И аз намерих този линк, но не можах да намеря документа, а си спомням, че бях проверявала и със сигурност беше така. Просто на повечето места се споменава само педиатърът, защото обичайно той го прави.
Сега се сещам, че бебето на моя позната е почти на 9 м. и още няма личен лекар, а тя си получава майчинство.

# 59
Трети етап:

Издава се третия изравнителен болничен лист от педиатъра на детето, с който се компенсират неизползваните дни от първия болничен. От тук:http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/139/26824-majchinstvo-2011g-otpuski-detski-nadbavki-ednokratni-pomosht Това имам аз.

Ако, може да се издаде приравнителния болничен от ЛЛ на майката, то тогава е много лесно да остане бебето без ЛЛ и изобщо не фигурира в НЗОК, съответно няма да бъде търсено от РЗИ (бившето ХЕИ) за глоби.

Общи условия

Активация на акаунт