ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 253
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Lady Green, ако детето ми е напълно здраво, значи ли, че мога да си го ваксинирам, защото нищо нямало да му стане?

Значи, но задължително му давай хомеопатични препарати и следвай ГНМ. )

# 166
Lady Green, ако детето ми е напълно здраво, значи ли, че мога да си го ваксинирам, защото нищо нямало да му стане?

е,те до тоз извод как стигна  ooooh! #Crazy
мислене му е майката Mr. Green

# 167

е,те до тоз извод как стигна  ooooh! #Crazy
мислене му е майката Mr. Green

Е как, ти не стигаш ли до същият извод?. )))))

Изглежда дори иронията тук не се разбира...как тогава разбирате така сложната материя за ваксини, ГНМ, хомеопатия...и какво ли не друго...

# 168
Е, Мирама, поне раздвижи темата Simple Smile, въпреки, че заяждането е още по-безполезно. Затова призовавам все пак да дискутираме, който иска нека е за, който иска - против Simple Smile.

Всеки по различни причини е дошъл в темата, нормално е вижданията ни да се разминават. За ГНМ аз не знам достатъчно, но няколкото проблеми, които съм имала през живота си са възникнали при ситуации описани поразително точно от ГНМ. По тази причина, не бих си позволила да я нареча глупост. Според мен, (с благодарности на хората, които превеждат), информацията, до която имаме достъп (поне аз) не е много изчерпателна, за да види човек цялата картина. Така мисля аз.

Хомеопатия не ползвам, конвенционални лекарства, само в мноооого краен случай.

# 169
Говориш за токсините в храната, медикаментите и изобщо в нашето съвремие. Те обаче не са причина за болестите, въпреки че могат много да допринесат за утежняване на ситуацията ако човек е болен, защото организма не е в състояние да се очиства от тях както когато е здрав. Затова някои хора понасят ваксините без проблеми, но при други могат да доведат до трайни увреди.

Това горното го казва lady green и аз с моят плитък акъл стигнах до този извод!

# 170
Тези полемики сме ги водили достатъчно, още когато темата беше За и Против.

Christian, не е въпроса в това дали темата отговаря на представата ми, или не.
Проблема е в това, че тук останаха да пишат единици хора, които си въртят и говорят едно и също. Я влезе веднъж в месеца някоя майка да попита нещо, я не. Не виждам някакъв конструктивен дебат, или кой знае какво развитие.
На колко хора сте помогнали по някакъв начин от тази тема и с какво? Какви реални действия се предприемат? Какви реални случаи и примери се дават?
Освен, че се говори и за хомеопатия, ГНМ и не знам какво още, за които неща си има отделни теми.

И пак питам, и теб, и lady Green, какво ще рече "харесваш" ваксините? Това да не е да си избирам чушките и доматите на пазара, та да кажа харесват ми тези, или не ми харесват?

lady Green, то различните хора, понасят различните медикаменти по различен начин. Същото се отнася и до ваксините. Така че не виждам какво изобщо има да се коментира този въпрос.

Не знаех,че си била с очакванията,че някой тук в тази тема е дльжен да предприема реални действия,да помага на някого и тн.
Леко заобикаляш неуважително труда на едно момче тук,което жертва времето си постоянно,за да превежда всякакви материали за хора,на които все им е малко,за да прогледнат.
И не само.
Ако си останала с грешното впечатление от информацията,която си поела,че тук хората се "лекуват" излизайки на поляната и дишайки чист вьздух,
Цитат
Но да се обясняват едни много по-сериозни състояние с това, че видиш ли на организма бил в конфликт...и как ще се оправи, като започне да си мисли за разни хубави неща....аз лично не съм съгласна...

това е само твой проблем.
Разбира се,по лесно е да сектосаме дадено нещо и да се успокоим,че не искаме и не можем да го разберем.
Дали в училище неясните и трудни за нас предмети не са сьщо измислени от някоя секта?  Tired

# 171
Понеже се намеси темата за конфликти, да не мислите, че ГНМ открива за първи път връзката състояние на душата - физическо здраве. Ами не, просто опитва да я опише, доколкото е част от теорията й. Още от незапомнени времена съществуват изразите" болен от любов", "поболя се от мъка" и т.н.
За мен не е чудно, че тялото реагира на терзанията на душата като се разболява. Дори при някои деца ваксината е вредна точно с обидата, с която реагира детето като го държат, то се тегли, обаче насила му прилагат нежелана манипулация.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 18:36 от Янечек

# 172

По какво съдиш, че е "напълно здраво", дали е достатчно след прегледа на лекар да ти напишае 'клинично здраво"? Едва ли може да се каже със сигурност точно в този момент какво е състоянието на едно дете и дали то ще понесе добре ваксинацията.

Освен това за да си позволиш да рискуваш, вярвайки че е здраво и нищо няма да му се случи, трябва да си убедена, че ваксините предпазват от болести. Срещала съм много родители, които истински се страхуват от последиците за собственото си дете, но от друга страна вярват, че правят най-доброто, и затова продължават да ваксинират.

# 173
lady Green, диалог за какво по-точно да водим?
И теб кое лично те подразни в коментарите ми, че не ми стана ясно?
Да, казах, че за мен лично ГНМ е нещо несериозно. И че не лекувам с хомеопатия (макар тук думата "лекувам" за мен също да е неуместна). И къде точно е проблема в това?
Или видиш ли на, дай да обясним на невежата кооолко е заблудена, как трябва да се лекува, да живее и т.н.? Ок, чудесно, сигурно има хора, които се поддават на подобни внушения и какво ли още не. Но мястото им не е тук.
Коя точно теза трябва да си подкрепя с аргументи? Аз тези не съм изказвала. Или дай, защото нямам намерение да тръбя защо, поради какви причини и с какви основания не ваксинирам, ти да си позволяваш да ми обясняваш каква съм и що съм???

Моята теза е, че когато човек се е задъбочил в изучаването на холистичните методи, много лесно разбира абсолютната несъстоятелност на инфекциозната теория и ваксините. Аз поне започнах оттам. Разбрах, че традиционната медицина не лекува, и единствената полза от нея са част от хирургията и спешната помощ. Човек първо трябва да е жив, за да има възможност да бъде здрав. За съжаление точно тази част е най-слабо финансирана...

Не пиша често в темата, но чета. Нямаше как да не забележа появата ти, особено след изказването, че едва ли не всички алтернативни методи са шарлатанщина и нямат общо с отказа от ваксини, че медицината си е супер и пр. (не ми се връща да вадя цитати). Затова те попитах какво точно не им харесваш на ваксините. Странно изглежда това отношение към тях на фона на разбиранията ти.  Thinking

Пак ще повторя, по принцип хората си изграждат мотиви, които се базират на житейската им концепция. Но м.б. Кристиян е прав, че има и такива, които не искат да знаят и да мислят, а я ползват наготово. В такъв случай съм склонна да приема и твърденията на медиите, че отказът от ваксини е някакъв вид нова мода.  Confused

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 19:00 от lady Green

# 174
Kalifornia, никъде не съм говорила за причинители на болести...

Christian, твърде много изопачаваш нещата и думите ми.
Не съм казвала, че някой е длъжен да предприема каквото и да било. Преди време се заведе дело, имаше развитие по него и т.н. Определени хора направиха нещо по повод ваксините.
Под "помощ" имах предвид реални насоки към реални действия за хората, които са решили по един или друг начин да се откажат от ваксиниране на децата си.
Никого не съм заобикаляла, нито съм проявявала неуважение към труда на който и да било.
Така че, не ми изопачавай думите.
Не знаех, че ГНМ е тооолкова сложно нещо, колкото се опитваш тук да ми го изкараш. Или мислиш, че щом казвам, че за мен не е ок, то не съм си направила труда да прочета достатъчно?
Не ме познаваш, така че не изказвай категорични мнения.

lady Green, вероятно много преди теб съм в "темата", която преди време нито беше в този под форум, нито се казваше по този начин.
Така че да ми разясняваш какво значи отказа от ваксини, какви са холистичните методи и др. подобни, просто не е нужно.
Не съм твърдяла, че всички алтернативни методи са шарлатанщина. Казах, че аз лично не използвам хомеопатия, и се изказах за ГНМ. Което пък от своя страна се вижда до къде води. )
И кое му е странното в отношението ми? Това че си се отказал от едно нещо, не води автоматично до отказа от всичко останлао...
Много съм далеч от следването на "нова мода" в отказа от ваксиниране, или каквото и да било друго.
Преди да реша да се откажа от това съм чела в продължение на половин година и продължавам да го правя. Имам и изключително интересни примери на ваксиниране хора пред себе си и категорично не съм взимала нищо "наготово". И не съм решила, хоп, щото някой си там не ваксинира, няма да ваксинирам и аз...

# 175
Какъв е проблемът тогава да споделиш мотивите си?  Shocked

Едва ли има значение кой колко отдавна е в този форум и в темата.., и откога датира тя..  Simple Smile
Впрочем ти може да не ме разпознаваш, но аз не съм те забравила. Wink

# 176
към онази част от  поста на lady Green„ дали е достатчно след прегледа на лекар да ти напишае 'клинично здраво" само да добавя-  а тук /както и на много други места / до толкова е принизена грижата за здравето като цялостност на организма ,и се акцентува само на окаяната им „превенция“,че ваксините се слагат без абсолютно никаква подготовка,без предварителен преглед,само срещу устен отговор „да,здраво е“от родителя   #Cussing out и от медицински  сестри  #Cussing out Sick
преди съм се чудила защо никой не поставя под въпрос компетентността им ...сега вече имам отговор за себе си,доколко е вярно не знам...в едно силно диференцирано общество,специалистите са от тесни,по-тесни...съответно аз като знам само как се пече хляб,безрезервно се доверявам на онзи ,дето ми сменя маслото на колата  Sick
и пак,дори да стана отново част от сектантите  Whistling ,това е само с една единствена цел-да се държат масите в безсилие и безмълвие  #Cussing out

# 177
lady Green, това че си сменила ника, не означава че не те разпознавам. )
А щом знаеш коя съм, тогава ако си чела внимателно предишните теми, съм споделяла надълго и широко защо не ваксинирам. ) И трябва да знаеш.
Не ми се повтарят стари неща, нито желая вече да го афиширам това. За това и от толкова време не пиша в темата.

# 178
Темата няма как да бъде това, което беше... Малцина помнят как я отковаха от здравния и я заключиха... Да, вероятно тогава темата бе по-информативна, ако човек има време и нерви да прочита по 20 и повече страници на ден, защото се спореше денонощно... Аз пък вече нямам необходимост да убеждавам никой в нищо... Сега не бих си направила труда да ровя за доказателства за да оборвам твърдението на някого или да доказвам собствените си твърдения... Да вярва кой в каквото ще и да прави, каквото му е на сърце...  Peace

Относно до колко помага тази тема и до колко е популярна... Това е отворена тема за дискусия, който иска влиза, чете, може и да пише... Както впрочем с всяка друга тема във форума... Поради различни съображения, повечето хора, които имат нужда от помощ, пишат ЛС на някой и съответно си получават отговора/помощта...

# 179
stelt77, спореше се денонощно, вярно е това. Но и в споровете се раждаха много истини, имаше стремеж да се търси нова информация, хората да се ровят и да търсят отговори сами за себе си.
А сега, благодарение на един човек, цялата информация е събрана на първа страница....но я някой от влизащите да задават въпроси я е прочел, я не.
А въпросните основно се въртят около това - как личният лекар да ми фалшифицира документите и да ми напише непоставени ваксини...
Съжалявам, но не може да искаш нещо да се промени, когато всячески се чудят хората как да заобиколят системата и какви документи да фалшифицират.

Общи условия

Активация на акаунт