ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 222
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм взела решението за моето дете и си нося последствията от него. Но нито фалшифицирам картони, паспорти, или други от сорта, нито детето ми ходи на градина.
Колко хора могат да кажат същото от тази тема тук?

Ама ти пак си говориш едно и също... Е, разбери, че на някои хора им се налага да си пращат децата на ДГ, налага им се да ходят на работа и не по тяхно желание разчитат и на детски надбавки... Живеем в България все пак... Минималната заплата е 270 лв и не е само на хартия - има хора, които за тези пари работят... А има хора, на които и заплатите не им се плащат - новини не гледате ли, около вас не се ли случват такива неща? Егати, аз ли живея в най-бедния край на Европа!? Опа, това май беше риторичен въпрос...  Thinking

# 211
Аз съм взела решението за моето дете и си нося последствията от него. Но нито фалшифицирам картони, паспорти, или други от сорта, нито детето ми ходи на градина.

Овците се гордеят колко голям брой агнета и мялко са дали за овчаря, и как не са нарушили ни една заповед и са спазили всичко, което се очаква от тях. Joy Нямам думи. Е извинявай, но някой хора не са с такава робска психика. Пък ти си бъди горда и се хвали с това, колкото ти душа иска.

# 212
stelt77, то много неща не са морални и законови, но се нарушават.
Повечето хора, които не могат да си позволят да стоят в къщи и разчитат на детските, дори не се и замислят да не ваксинират.
И да, казвам, че за мен лично не е редно...а не че това ще спре да се прави.
Но всички бързат да скачат и да ми четат някакъв абсурден морал, без дори да са си направили труда да разберат какво точно пиша.

Грозното Пате, ами хайде напомни. Аз съм взела решението за моето дете и си нося последствията от него. Но нито фалшифицирам картони, паспорти, или други от сорта, нито детето ми ходи на градина.
И как си я водиш тази точна статистика за социалните прослойки, които ваксинират или не? Някакви официални извадки ли имаш или що?

И аз си нося последствията от решенията, които съм взела. Нито детето ми ходи на ДГ, нито вземам детски. Допълни ли ти се статистиката? И да, не бих отказала тези 35 лв, защото заплатите не са ни в хиляди и ще са ни от помощ, дори и за някой да са стотинки, но не ги вземам.
А ти не можеш да поемеш отговорност за 5 лв, които ми дължиш и лъжеш наляво-надясно, какъв морал, какви ценности си ни разчела на всички? Смешна си.

# 213
persimon, ако за теб това да си отстояваш позицията и мнението е робска психика....евала. Няма какво повече да кажа...

Грозното Пате, морал не чета на никого, нито ценности. А 5лв. не смятам, че ти дължа за нещо, което не съм получила.

# 214
Mirama, понеже вече започна да се отричаш от изказани (от теб) неща, какво точно искаш и какво твърдиШ? Влизайки след доста време в тази тема какво не те устройва? Питам за очакванията ти, още повече, че ти самата не участваш  в никакви социални мероприятия и не влагаш нищо лично в това. Confused

# 215
Mirama, понеже вече започна да се отричаш от изказани (от теб) неща, какво точно искаш и какво твърдиШ? Влизайки след доста време в тази тема какво не те устройва? Питам за очакванията ти, още повече, че ти самата не участваш  в никакви социални мероприятия и не влагаш нищо лично в това. Confused
Нека другите да се мъчат. Тя е чиста пред себе си, че не взема детски и не е фалшифицирала имунизации, затова може да напада всички останали, дори и да са направили много повече от нея.

# 216
lady Green, темата е само за определени потребители ли?
Сложете си списък на първа страница да се знае кой може да влиза и кой не.
Не съм искала нищо конкретно, нито съм казвала, че не ме устройва темата.
Първа ти реши да започнеш да спориш с мен, после като гледам и други се присъединиха.
Попитах те още в началото теб пък какво те подразни това, че не желая да споделям мотивите си за отказ от ваксините? Отговор също не получих.
Споменах и споделих това, че в темата се говори и за доста други неща, които лично според мен не касаят толкова ваксинирането, или отказа от него.
Бях обвинена, че видиш ли на не съм чела достатъчно, че не съм наясно и какво ли още не беше.
Ок, изглежда като на всяко друго място се е заформила една агитка, която се подкрепя в мнението си и инакомислещите (от които уж сте и вие) се отхвърлят.

# 217
persimon, не е и твоя работа или на който и било друг тук да ми обяснява аз в какво трябва да вярвам и какво мнение трябва да имам. Но го правите, нали така?

А как съм успяла, тук доста често се цитира един закон, който обаче явно само се цитира, а не се чете. Детето ми отдавна е минало годините и периода, в който могат да ме глобят за непоставяне на ваксини. Но понеже всички сте много наясно с нещата, явно това някак си сте го пропуснали....Язък ви за цялото разбиране и вникване в тематиката.

Хехе,ма това ли ти е решението? Да скриеш децата в някоя пещера докато станат на 6 и тръгнат на училище?  Въпросът не е какво да правиш след като вече не подлежиш на глоба, а тогава когато подлежиш. На това искаме отговор от теб, защото точно това ти коментираш и за това плюеш родителите за техните постъпки. Ами осветли ни как да постъваме, докато децата не са още пораснали и проблемът е реален.

Не, изобщо не съм ти обяснявала какво да мислиш. Мисли си каквото си искаш, а ако имаш критика към мен, дай ми по-доброто спред теб решение, а не си чеши езика тук, без да имаш какво да кажеш, а само тупайки се в гърдите каква си морална. Какво разбиране и вникване в темата представялва това да знем на колко години са твоите деца? Аз да не съм врачка? А и какво ме засягат твоите деца, тях не ги обсъждаме. Обсждаме какво се прави като имаш бебе и държавата се опитва да ти инвалидизира децата и да те глобява и преследва ако не си съгласен. Чакаме твоето решение на този въпрос.

# 218
lady Green, темата е само за определени потребители ли?
Сложете си списък на първа страница да се знае кой може да влиза и кой не.
Не съм искала нищо конкретно, нито съм казвала, че не ме устройва темата.
Първа ти реши да започнеш да спориш с мен, после като гледам и други се присъединиха.
Попитах те още в началото теб пък какво те подразни това, че не желая да споделям мотивите си за отказ от ваксините? Отговор също не получих.
Споменах и споделих това, че в темата се говори и за доста други неща, които лично според мен не касаят толкова ваксинирането, или отказа от него.
Бях обвинена, че видиш ли на не съм чела достатъчно, че не съм наясно и какво ли още не беше.
Ок, изглежда като на всяко друго място се е заформила една агитка, която се подкрепя в мнението си и инакомислещите (от които уж сте и вие) се отхвърлят.

Влизайки в тази тема ти ПЪРВО започна да плюваш.

Идея нямам какви са ти мотивите, но логично е, влизайки в някаква тема, да уважаваш на първо място мотивите на всички останали да я създадат и да пишат в нея. Нищо от това не видяхме.

# 219
persimon, ако за теб това да си отстояваш позицията и мнението е робска психика....евала. Няма какво повече да кажа...
.

Ама така и не стана ясно каква е твоята позиция. Рабрахме само че си адски горда, че следваш незаконни разпредби. Това е именно проява на робска психика. Не това, че си отстояваш мнението (което не правиш зашото така и не стана ясно какво е то, освен че другите са неморални).

# 220
persimon, не съм си крила детето никъде. Това че съответните органи не реагират достатъчно бързо, аз каква вина точно имам?

# 221
Ама така и не стана ясно каква е твоята позиция.

Голяма тайна е.  Crossing Arms

# 222
persimon, не съм си крила детето никъде. Това че съответните органи не реагират достатъчно бързо, аз каква вина точно имам?

Ааа, каква стана тя? Ами сезирай ги ти, за да ти е чиста работата.

# 223

Е чудесно, ти си се разминала между капките. А какво да правят тези, които не са? До тук ги оплю само. Хайде подай им ръка, налей им акъл как да се справят със ситуацията, след като техните начини не ти харесват.

# 224

Ааа, каква стана тя? Ами сезирай ги ти, за да ти е чиста работата.

По нейната логика, наистина е трябвало да ги сезира. Иначе и пропада авторитета на морална гражданка. Joy

Общи условия

Активация на акаунт