ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Търся лекар, който е съгласен да впише непоставени ваксини в София. Моля, който познава такъв да ми пише на лични!

# 256
Търся лекар, който е съгласен да впише непоставени ваксини в София. Моля, който познава такъв да ми пише на лични!
И аз се интересувам от такъв.

# 257
Christian, никъде не съм казала, че съм съгласна със задължаването децата ни да са ваксинирани.
Как пък едно нещо от казаното от мен не разбрахте правилно или не изопачихте, това ми е чудно?

stelt77, ако и когато се наложи смятам да действам по законов начин и с правата, които все пак имам като гражданин на тази държава. Това отговаря ли ти на въпроса? Смятам че е точно, ясно и конкретно.

lady Green, не съм упреквала конкретно никого, нито съм се обръщала персонално към човек в темата, на когото да съм казала че методите и избраният начин за лечение от него конкретно са глупости.
Мисля ти беше тази, която обясни как не можело след като си се отказал от ваксини, в същото време да лекуваш себе си и децата си с традиционната медицина. Защо да не може? Защото ти си казала, или какво?
Всеки избира начин на лечение спрямо схващанията, разбиранията си.
Споделих кое ЛИЧНО АЗ не приемам за себе си. Никъде не съм казвала, че същото не е приемливо за други хора. След като има толкова, които да лекуват с хомеопатия, да използват ГНМ или други методи, значи вярват в тях, помагат им, полезни са и т.н.
Хубаво е понякога да се чете, наистина да се чете, а не да се захващаме за няколко думи и върху тях да се гради мнение за човека, който ги е написал.
И пак казвам, въпроса с ваксините не е харесваш, не харесваш. Нито пък се "измъквам" с каквото и да било. Не се смятам да длъжна да давам обяснения защо точно и конкретно съм избрала да не ваксинирам.
И не разбрах, кое точно ти изглежда гнило???

# 258

Грам не ме е страх, че детето ми не е ваксинирано, нито че може да се разболее.
От какво да се разболее? От поредния грип, от шарка, от коклюш, паротит? От кое точно да ме е страх?

Тази декларация как се корелира по смисъл с въпроса ти ? Този :

А кой определя до каква степен се застрашава този живот и здраве?

Не виждам какво точно те затруднява да видиш нещата в чистия им , прост вид ? Хората са същества с инстинкти , поне тези с непритъпените , и когато си притиснат до стената , действаш по инстинкт , не по морал . Не виждам нищо сложно за разбиране , но пък и не желая да изпадам в полемики .

Между другото , отдавна не бях чела такова количество противоречащи си постове , писани от един човек .

П.П. Не , не е lady green  аз изразих недоумение как е възможно , четенето и информирането по темите за вредността на едно или друго вмешателство в организма , да не бъде достатъчно всеобхватно , така щото да се стигне до неизползването на "прости" и "обикновени" аспирини , ибупрофени , парацетамоли .... и цялата останала фармацевтична химия , която се излива в детските тела . Само да вметна , че лекарствата от тази "проста" на пръв поглед група - на нестероидните противовъзпалителни - тежко увреждат бъбречния паренхим , хемопоетичната функция на костния мозък , паренхима на черния дроб /до степен чернодробна кома/ и т. н. Има над какво да се замисли и прочете човек при добро желание и некъсоглед подход .

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 13:55 от nice

# 259
nice, няма нищо противоречащо си в постовете ми.
Изглежда обаче не говорим на един език с тук списващите и няма смисъл повече да се мъчим взаимно.

# 260
Отдавна не съм се включвала в темата, но все пак реших да намина.

Относно дискусията....съжалявам много, но и аз съм на мнение, че тук основно трябва да става въпрос за ваксинирането и отказа от него. За това и все по-рядко влизам, защото темата доста се измести. А и когато няма наистина дискусия За и Против...някак си нещата се размиват.
С хомеопатия не се лекувам, нито детето ми, но това в крайна сметка е личен избор на всеки.  ГНМ пък ми звучи като секта и пълна идиотщина. Съжалявам много за израза и за тези, които вероятно я подкрепят, но това е истината.
Не може тук уж да се борим за това хората да прогледнат относно ваксините, а в следващия момент да се пробутват някакви безумни глупости, недоказани с нищо. Няма как да се гледа сериозно на хората, решили да не ваксинират.

Agira, а защо трябва да търсиш педиатър, който да ти вписва непоставени ваксини???
За да се запише детето в детска градина ли?

Джанчето, отпадат само няколко ваксини. Едната е за коклюш, и вместо Пентаксим, слагат Тетраксим.

Ето го постинга,с който Мирама влезе в темата вчера.
Сега виждам,че според нея темата е ТРЯБВАЛО да обсьжда други неща.
ОК.Вече разбрах какво иска да каже,но не знам дали желанието й ще бьде изпьлнено.
Затова,сьжалявам. Peace

# 261
Mirama, честно казано се отегчих безкрайно. Как пък не успя да схванеш защо те разпитвам, та продължаваш с едни и същи увъртания? На повечето пишещи тук е ясно, че хора, които вярват във възможностите на традиционната медицина, нямат шанс да прогледат за ваксините. Не си го признаваш, но всъщност ти си е една от тях. А тя не лекува не защото аз така смятам, или пък някой друг, а защото основните и концепции са погрешни, както започнем от понятията за болест и здраве. Има достатъчно много информация в интернет, който търси ще намери. Ваксините са само една част от погрешната теория (за инфекциозните болести), а може би съвсем умишлено се поддържат митовете, за да манипулират общественото съзнание.

Нямам желание да водя диалог с теб повече.
Лекувай се както намериш за добре, пожелавам ти здраве, за да не ти се налага набързо да прогледнеш. Същото важи и за упреците ти към хората, заобикалящи закона, който впрочем противоречи на маса международи разпоредби. Сега си в това положение, но утре може да ти се наложи да бъдеш от другата страна. Уроците в живота човек си ги предизвиква сам.

# 262

Ето го постинга,с който Мирама влезе в темата вчера.
Сега виждам,че според нея темата е ТРЯБВАЛО да обсьжда други неща.
ОК.Вече разбрах какво иска да каже,но не знам дали желанието й ще бьде изпьлнено.
Затова,сьжалявам. Peace

Да пишем за ваксините просто така и да твърдим, че са вредни "защото така"?  Mr. Green
Така де, те какво общо имат със здравето..   ooooh!

# 263
само на мен ли ми се струва ,че Мирама се забатачи в собствените си кълчища,и после от инат не искаше да се откаже от спора  Mr. Green

# 264

П.П. Не , не е lady green  аз изразих недоумение как е възможно , четенето и информирането по темите за вредността на едно или друго вмешателство в организма , да не бъде достатъчно всеобхватно , така щото да се стигне до неизползването на "прости" и "обикновени" аспирини , ибупрофени , парацетамоли .... и цялата останала фармацевтична химия , която се излива в детските тела . Само да вметна , че лекарствата от тази "проста" на пръв поглед група - на нестероидните противовъзпалителни - тежко увреждат бъбречния паренхим , хемопоетичната функция на костния мозък , паренхима на черния дроб /до степен чернодробна кома/ и т. н. Има над какво да се замисли и прочете човек при добро желание и некъсоглед подход .

И аз писах малко по-назад, но не толкова подробно колкото ти.  Hug

# 265
lady Green, да разбирам, че ти вече знаеш и как се лекувам, как лекувам детето си? Еххх, тук имало и хора със свръх способности, които разгадават човек дори по неписани от него неща.
Разбрала си и какво съм "прогледнала" и какво не? Нямам и какво да си признавам пред хора, които смятат, че единствено тяхната "истина" е вярна.
Пиша в тази тема от 2007г, но толкова фанатизирани хора и убедени единствено в собствената си правота не бях виждала до сега тук.
Не ръсиш ли в момента и ти обиди и квалификации за хората?

# 266
  • Пловдив

То всички се интересуваме... Mr. Green Ама моля,не така показно,щото като нищо ще надникнат тук и да има някой съгласен ще се изплаши.

# 267
Всички се интересуваме Simple Smile.

Мирама, много задълбочено ти четох постовете. Така и не разбрах всъщност какво искаш да кажеш и за какво се бориш. Може и аз да не съм разбрала, де. Единственото, което успях да отсея е, че искаш дискусия и за ползите от ваксините. ОК, нямам против. Започни дискусия.

# 268

То всички се интересуваме... Mr. Green Ама моля,не така показно,щото като нищо ще надникнат тук и да има някой съгласен ще се изплаши.

Не разбрах какво общо има между надничащите зловредни и някой желаещ да ми помогне? То, ако някой иска да помогне съм написала на лични да го направи!
Ако няма кой да помогне мисля ще се ориентирам към започване на ваксинирването.

# 269
  • в матрицата

Мирама, много задълбочено ти четох постовете. Така и не разбрах всъщност какво искаш да кажеш и за какво се бориш. Може и аз да не съм разбрала, де. Единственото, което успях да отсея е, че искаш дискусия и за ползите от ваксините. ОК, нямам против. Започни дискусия.
И аз имам тоз проблем, не мога да разбера за какво по-точно се спори.. Mr. Green
Разбрах, че сме фанатизирани, ОК, мен ме устройва, но не проумявам целта на спора......не претендирам да съм умна.... , за това някой умен да ми каже Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт