ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 181
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Mirama, имат си причини, за да са толкова либерте по отношение на ваксините.

Янечек, разсмя ме много...  Hug

Разбира се, че българчетата не проявават странични реакции, защото  са здрави копелета, които пият живак за закуска и това ги прави устойчиви на всичко.

DoctorAl, отговорността за децата се поема от родителите. Би трябвало да го знаете.
Що се отнася до ваксините, не разбирам защо образован човек ще уравнява безплатно със задължително.
В страните с препоръчителни имунизации не се заплащат ваксините от календара. Плащат се онези, които се слагат допълнително по преценка на родителите, дори някои имат 60 %финансиране от системата.
И няма нищо безплатно на този свят, защото здравната система се издържа от хората. Услугите, които ние получаваме, са предварително заплатени от нас.

В България не се полага помощ за пострадалите от ваксина, от лекарска небрежност и грешки и т.н. списъка е дълъг. В такъв случай има ли право държавата да изисква сляпо подчинение и да не дава право на избор?

Предложението относно проучването на хигиенните навици, ползи и вреди от ваксини е чудесно. Само че няма кой и къде да се извърши. И ако е имало интерес, то такова проучване отдавна щеше да е факт.

# 661
A  София - в 12.00 пред НДК.

Действително е много важно, защото като нищо ще ни погнат социалните за липсващи ваксини.  Peace

За този проекто закон не знам какво да мисля. Според мен в действителност повечето от населението не полага грижи за децата си. Наложително е да се предпиемат мерки.
Обаче аз го прочетох и мисля, че ако се приеме,ще има много много проблеми. По правило нищо не функционира както трябва в България, а с този закон държавата поема голяма хапка, която не може да преглътне. Трябва да се има предвид и живота и навиците на българите, а не да се изкопира текст отнякъде си.

# 662
Пингуи, стига с тези неоснователни страхове, стига с тази паника...започнахме да делим децата на ваксинирани и неваксинирани...това е прекалено!

Да, официално е от вирус. Но всички знаем, че една вирусна инфекция трае не повече от 3-4 дни. Нещо друго е необходимо да се случи, за да настъпи заболяване. За рака на шийката на матката също не е виновен вирус. Снощи по новините (по Нова или БТВ беше) съобщиха, че при нови изследвания е открито взаимодействие на вирус с микроорганизъм, което причинявало СПИН.
А това е една стара теория:
http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_02/2_01a.htm

И кой е този паразит?
И как по точно става заразяването с него?

# 663
...Приемете, че има и такива общопрактикуващи лекари, които не искат да носят отговорност за нечие родителско решение, но не искат да носят и административна отговорност за това, че не са си ваксинирали всички деца. И още по-малко да лъжат, че са направили ваксинация, а да не са. Тези, които си позволяват последното, стават съучастници в измама с непредвидими последици.  Mr. Green

Затова, аз съм за информиран свободен избор.
Лекарите, които вписват, без да са поставили ваксина, спасяват семействата от фалит.

ЛЛ на моя син настоява да започнем незабавно да ваксинираме, а аз и водя детето болно за преглед, със сополи до коленете! Нейният коментар беше "Много закъсняхме, аз няма да се оставя да ме глобят...."! Опппаааааааааааа! Дреме и какво ще стане с детето, важното е да не и бръкнат в джоба. Но разбира се е достатъчно МОРАЛНА да ми откаже вписване  Wink Аман от такива моралисти!
За всичко друго съм съгласна с теб - нека просто ни оставят свободния избор. Познавам безчет родители, които изпадат в ужас, че еди коя си ваксина е изчерпана в момента и си я купуват сами, да не изостанат от календара! Клиентела пак ще има.

# 664
Официално е от вирус. За теория с паразит не съм чувала.
Гениално! Някой е разбрал, че работата с вирусите е мъглява и хоп - паразит.Щото паразити дал господ. Ама СПИН означава придобита имунна недостатъчност и всеки нездрав индивид има намален имунитет. А пък що е това имунитет е отделен въпрос.

# 665
Ми то и бактерии бол. Но гледам цари напоследък мода ли е що ли е, че ако не ядеш достатъчно ферментирали храни или пък не поемаш пробиотици, ще те сполети нашествие от лоши бактерии.  Laughing
Ама така е то - забелязвам има яка рекламна кампания с тия пробиотици.

# 666
  • София
http://dartsnews.bg/News/19832

Аман!!!! Иде ми да стрелям на посоки вече.....

Ако вече сте го чели - извинявам се.....

# 667
  • София и там където не се пуши

Няма такова нещо, като да не се дават дипломи, проверих го. Дори за Англия.

# 668
Няма такова нещо, като да не се дават дипломи, проверих го. Дори за Англия.
В света на медицината винаги всичко е ставало с насаждане на страх и злоупотреби благодарение на доминиращо финансово състояние.

Съжалявам за всички защитници на ваксини.
Сайтът в подписа ми ще става все по-популярен, все по-актуален и все по-професионален!
Успех в насаждането на страх, последвано от задържане на статуквото, последвано в крайна сметка от задържането на работата...

# 669
ГНМ пък ми звучи като секта и пълна идиотщина. Не може тук уж да се борим за това хората да прогледнат относно ваксините, а в следващия момент да се пробутват някакви безумни глупости, недоказани с нищо. Няма как да се гледа сериозно на хората, решили да не ваксинират.

Това което си написала ми изглежда алогично. От всички основания да не се ваксинираме ГНМ е най стабилното, най научното и най лесно доказуемото. Абсурдно е да си против ваксинирането и същевременно да отричаш ГНМ.
"ГНМ не е медицина, а закони за човешкото тяло."
 ГНМ е фундамента, върху който трябва да се гради съвременната медицина. ГНМ не лекува, а показва пътя по който се реализира лечението.
Принципите на ГНМ обезмислят ваксинациите от всякакъв вид. Това е една от причините, поради които войната с нея е безкомпромисна.

# 670
goro6, гледам те че от 5стр. ми вадиш цитати и коментираш неща, които отдавна сме ги изкоментирали и приключили. Не знам каква ти е точно целта.
А относно ГНМ, ами не ме интересува дали мисленето ти ми се струва логично, или не. Нито пък ме интересуват мотивите на другите да не ваксинират.
Всеки е свободен да мисли каквото желае.
Или смяташ, че всичко трябва да е свързано? Щом не ваксинирам, трябва да подкрепям и всякакви други учения, течения, или каквото там се наричат?

# 671
goro6, гледам те че от 5стр. ми вадиш цитати и коментираш неща, които отдавна сме ги изкоментирали и приключили. Не знам каква ти е точно целта.
А относно ГНМ, ами не ме интересува дали мисленето ти ми се струва логично, или не. Нито пък ме интересуват мотивите на другите да не ваксинират.
Всеки е свободен да мисли каквото желае.
Или смяташ, че всичко трябва да е свързано? Щом не ваксинирам, трябва да подкрепям и всякакви други учения, течения, или каквото там се наричат?

Мирама, извини ме, ако това, което пиша е прозвучало обидно. Тези неща са коментирани, но аз не съм ги коментирал. Целта е да обменяме мисли и да допълваме празнотите в нашите знания. Нямам никакви намерения да променям мисленето ти, но ако мотивите за или против ваксините не те интересуват, интересно е защо участваш така дейно в разискванията.
Това, кое е свързано и кое не, не зависи от мисленето дори на цялото човечество. Има си природен закон за причинно-следствените връзки. Накрая, въпреки, че не те интересува, ще дам мнение придружено с предварително извинение. Мисля, че в интелектуално отношение криеш голям потенциал, но си някак примирена, без желание да се съпротивяваш на неща, които ти се струват неправилни. Всичко, което пиша е с най добри намерения.

# 672
goro6, тук отдавна не се води дискусия За и Против ваксините. Виж само името на темата...
Следя я, да и така е от 5г. почти. Това, че не съм съгласна с определени неща, не означава нищо...

# 673
Хора,имам нужда от помощ (скоро сигурно и от психиатър ще имам нужда...)

Както вече споделих,детето ми изкара бронхиолит и пневмония.Справихме се сравнително бързо-за около 3сед.Но лекарите постоянно ми повтаряха как следващите 6мес са рискови да не повтори заболяването,как в момента едва ли не от абсолютно всичко може да се разболее,как ще му трабват 2год,за да възстанови напълно дробчетата и как това ще му е слабото място...Някъде дълбоко в себе си мисля,знам,че не са прави на 100%,но понеже тук имаме и медицински лица и такива,които знаете много повече от мен-кажете ми така ли е.В момента съм много стресирана и го пазя от всичко и всички,дори от него самия.Не смея и да го съблека по къс ръкав и боси крачета даже...Мъжът ми днес ме издебна събу го и го изкара в градината на слънце.Психясала съм,ще си побъркам и детето.

# 674
Хора,имам нужда от помощ (скоро сигурно и от психиатър ще имам нужда...)

Както вече споделих,детето ми изкара бронхиолит и пневмония.Справихме се сравнително бързо-за около 3сед.Но лекарите постоянно ми повтаряха как следващите 6мес са рискови да не повтори заболяването,как в момента едва ли не от абсолютно всичко може да се разболее,как ще му трабват 2год,за да възстанови напълно дробчетата и как това ще му е слабото място...Някъде дълбоко в себе си мисля,знам,че не са прави на 100%,но понеже тук имаме и медицински лица и такива,които знаете много повече от мен-кажете ми така ли е.В момента съм много стресирана и го пазя от всичко и всички,дори от него самия.Не смея и да го съблека по къс ръкав и боси крачета даже...Мъжът ми днес ме издебна събу го и го изкара в градината на слънце. Психясала съм,ще си побъркам и детето.
Няма нужда да са паникьосваш допълнително! Не е добре нито за теб, нито за малкото...
Малко не ми е ясно какво питаш.
Ваксини има ли детето и ако да - кога е бита последната?

И последно, но не и по важност - освен ваксините - на колко е и какво яде малкото?

Общи условия

Активация на акаунт