общ семеен бюджет

• 31 824
  • 378
  •   1
Отговори
# 105

Това генерализиране за немците/австрийците не ми харесва и не съм съгласна с него, защото аз самата съм женена за австриец и имам достатъчно семейни приятели и познати, за да знам че не е така

Ами това е малко странно при положение,4е то4но ти пускаш тема,то4но за твоето семейство,в което се говори за такива отношения,ама айде ти си знаеш Wink
И аз генерализации не оби4ам-никъде не съм казала,4е при всеки един немец е така,защото това просто не е вярно,още пове4е,4е казах,4е моите впе4атления са за семейства,в които и двамата са немци,дори и го под4ертах!Но ако разкажеш тази история на немци,те изобщо няма да се впе4атлят така,както съфорумките,а напротив,пове4ето ще го определят за нормално!

Той вече си има два воденични камъка на шията в лицето на бившата съпруга и първото дете, плюс още двете деца, та го разбирам че не иска да си окачи и още един в лицето на нова съпруга или да й направи подарък за 300 хиляди примерно.

Надявам се,4е това са само твои виждания,защото и ако той мисли така за жената,която му е родила две деца,хи4 не виждам тяхното бъдеще да е розово!

# 106
Естествено, че са мои, де да го знам какво мисли- в случая разсъждавам за причините за неговите действия при зададените параметри, а именно, че той не ще да се ожени и да й даде половината къща.

# 107
Имам въпрос. Ако имаха брак - как точно щяха да стоят нещата?
Нима тогава щеше да има законно право да си къта майчнисктие? И как ще се докаже с чии пари точно се плащат ипотеки и тн...

# 108
Имам въпрос. Ако имаха брак - как точно щяха да стоят нещата?
Нима тогава щеше да има законно право да си къта майчнисктие? И как ще се докаже с чии пари точно се плащат ипотеки и тн...

Никак не се доказва. Ако имотът е на негово име, купен преди брака и вноските по кредита се плащат редовно, никой не го интересува от къде идват парите. Сега друг е въпросът, че регистрираното съжителството с общи деца, в някой европейски държави дава абсолютно същите права като брака. То на практика си е брак, само дето формално не се нарича така. Но мисля, че в този случай не е така.
За кътането на майчинските, мисля че майката има право на тях в периода на майчинството, което по закон се пада САМО на нея а именно непосредствено след раждането толкова и толкова месеца. След този период майчинството е за този, който си е в къщи за да гледа децата - в случая говорим за 50 на 50. Така както аз ги виждам нещата, той на теория има право конкретно по този въпрос. Друг е въпросът дали е справедливо на фона на всичко останало, мисля, че не знаем достатъчно за тази двойка за да можем да преценим точно кой крив кой прав.

# 109
относно майчинските - в случая размерът им се определя от заплатата на майката, преди да излезе в майчинство.
Ако сключат брак, той трябва да увеличи издръжката на първото дето, защото тогава се смятат неговите и нейните доходи заедно

# 110
относно майчинските - в случая размерът им се определя от заплатата на майката, преди да излезе в майчинство.

Това е ясно.
Но назад ти каза, че щяло да е различно, ако имаха брак - затова питам - как?
Нима с брак тя може да си задържи парите без проблем и той да не ги иска? Или някой може ли да задължи пък той да плаща цялата ипотека?

# 111
имах предвид от чисто психологически аспект, че би било различно ако имаха брак. Тогава може би по-биха се чувствали едно цялостно семейство, а не просто съжители с две деца, които си делят работата и приходите

# 112
имах предвид от чисто психологически аспект, че би било различно ако имаха брак. Тогава може би по-биха се чувствали едно цялостно семейство, а не просто съжители с две деца, които си делят работата и приходите

Grinning Да, предположих, че значението ще е само в главата на жената, която сега мрънка и тропа с крак, а инак...с или без подписа - те са си между тях - въпрос на договорка. Но много някак сметкаджийско звучи, аз не съм имала финансови търкания от този сорт с гаджета или партньори до сега...

# 113
И на мен ми е много тънко сметкаджийска цялата тази история.
При нас нещата са съвсем различни - въпреки че тук говорим за двама братя. Всичко е общо. Няма значение кой колко печели (колкото повече, толкова повече)
За мен подобна ситуация би била обидна. Надявам се да се оженят

# 114
  • Майничка
... Но много някак сметкаджийско звучи, аз не съм имала финансови търкания от този сорт с гаджета или партньори до сега...

Чукай на дърво да не ти се и случват! Peace

При положение, че едва ли някой от нас е наясно с австрийското законодателство, можем само да си чешем езиците какво му е различното с брак и без брак, в чисто материален план. Възможно е, ако биха имали брак, жената да може да докаже принос в изплащането на семейното жилище и да има основание за финансови претенции за обезщетение при евентуална раздяла, възможно е и да не може да го стори.
Чисто психологически, вероятно се е почувствала най-малкото емоционално използвана и то в момент, когато едва ли е чак толкова физически и емоционално стабилна - две раждания в рамките на 11 месеца + грижата за две бебета едва ли могат да минат без никакво отражение.

# 115
На мен всичко това ми звучи много егоистично и от двете страни.
1во, защото когато са се вземали, тя е знаела за детето, т.е ясно е, че ще се дели /за мен думата е дава/ от общото за всички.
Когато обичаш един човек правиш всичко, което е по силите ти финансово, за да живее добре семейството /едно дете от бивша е също част от семейството, неразделна и то/. Когато дохода не е един и същ всеки дава колкото може...
Тъпо е двама да се карат за битовизми и пари... така любовта бързо се изпарява...
И ние с моя нямаме брак, а той има дете от бившата си жена... Вярно, е че той си поема издръжката и по никакъв начин не ме ощетява... Но и защо да се чувствам ощетена от нещо, което е част от нас. Моя взема и повече пари от мен, съответно плаща повече неща в къщи... Но ако нещата не стояха така, пак щяхме да намерим начин да оправим без разправии... Важното е желание да има...

# 116
Не можах да прочета цялата тема, но колкото прочетох ми стига.
Ще кажа само - горката женица. че и няма кой да я защити в семейството, защото видиш ли, тя нямало да остане там. Embarassed
Аз не бих се посвенила да си кажа мнението на деверчето.
Истината е, че на запад се е изкласила една прослойка такива мъже като него, на които само цицки им липсват(но според тях и това могат да се справят). Значи, тя да работи и да дава целият си доход за това семейство, но той не Shocked Защото издръжката на първото дете не е проблем на новата жена.
Ако австийското законодателство е като норвежкото, разбирам тънките сметки на господинчото до последната стотинка. Много хитро и тънко иска да мине.
Аз ако бях си взимам децата и дим да ме няма. За какво ми е този претенциозен хитрец.
Пини, съжалявам, но това е положението.

По темата: имаме си отделни карти, отделни доходи, но общо харчене. Никога не е въпрос кой пазарува или плаща сметките. Ако видя, че моята е празна, просто прехвърлям колкото ми трябват от неговата. И така.

ПС.la vie est belle аз не видях любов в горната ситуация, само тънки сметчици. И ако моят партньор ме подложи на такива кръчмарски истории, то повярвай ми, последното нещо ще е да съм мила и дащна, защото видиш ли се обичаме.

# 117

Grinning Да, предположих, че значението ще е само в главата на жената, която сега мрънка и тропа с крак, а инак...с или без подписа - те са си между тях - въпрос на договорка. Но много някак сметкаджийско звучи, аз не съм имала финансови търкания от този сорт с гаджета или партньори до сега...
Не е баш в главата на който и да било, защото ако имат брак или регистрирано съжителство тя ще има право на лична издръжка и половината от имуществото, придобито по време на брака най общо.
Сега, ако нямате нищо е само в главата, да- половината на нищо пак е нищо. Но при положение, че той се сдобива с къща, а тя с нищо не бих казала, че нещата са само в главата.

пп. не казвам, че с брак/регистрирано съжителство не може да я прецака, виждала съм милионер, на който къщата на името на един фигурант, колите на дур, и накрая жена му си тръгна смачкана буквално и преносно, и с празни ръце, така че човек трябва да си опича акъла всеки ден.

# 118
ми точно, че и двамата са сметкаджии, до такава степен, че се карат....
въобще дали ще е само жената такава, или само мъжът, или и двамата, е грозно...
Явно, че и подхода към разговор не им го бива, точно защото всеки си мисли, че другия ще го прецака...
Ние не сме там, за да ги съдим... Нито Пини е там, за да знае как е точно....

Иначе, ако само единия се опитва да прецаква е естествено другия да се подсигури... Peace

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 18:22 от la vie est belle

# 119
  • София
Мацката си е прецакана отсега, само че късно се е усетила и с тези две малки деца, едното от които е бебе, няма никакви шансове. Поне до момента, в който не започне да играе неговата игра и да източва бюджета. Жалко, че няма на кого да разчита, никой никога няма да застане срещу девер й, каквото ще да направи.

Общи условия

Активация на акаунт