общ семеен бюджет

• 31 779
  • 378
  •   1
Отговори
# 90
Е, аз цепене на стотинката не виждам в случая . Не знам за каква къща иде реч, из нашия район под 500 к е трудно да се намери каквото и да било за живеене, а човекът очевидно не е от тея, които могат да си позволят с лека ръка да подари половин къща ей така, без ангажимент и без да му се наруши бюджета за напред.
В крайна сметка аз и двете страни ги разбирам, всеки мисли за себе си и сигурността си, и това е естествено. Айде, днес как да е, ама след15, след 20, след 40 години?
Той вече си има два воденични камъка на шията в лицето на бившата съпруга и първото дете, плюс още двете деца, та го разбирам че не иска да си окачи и още един в лицето на нова съпруга или да й направи подарък за 300 хиляди примерно.
Нея също я разбирам, защото сигурно е смятала, че създавайки деца с този мъж ще получи достатъчно обезпечение за себе си и тях, както е редно, проблемът й и е, че не се е подсигурила по достатъчно адекватен начин.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 14:25 от Рокси

# 91
  • София
Ако е национална черта бих го разбрала, иначе баси за к'ви л...а става дума в тая тема.

# 92
За мен цялата ситуация е неприемлива. Ако утре жената се разболее и няма възможност да работи какво става? Или ако има нужда от лечение което не може да си позволи? Какво бащата на децата и ще я зареже или ще и даде пари на заем? #Crazy

# 93
За мен цялата ситуация е неприемлива. Ако утре жената се разболее и няма възможност да работи какво става? Или ако има нужда от лечение което не може да си позволи? Какво бащата на децата и ще я зареже или ще и даде пари на заем? #Crazy

Ауу, ебаси причините да искаме подпис  ooooh!

# 94
и на мен не би ми било приятно, ако мъжът ми ме кара да тръгна да работя, когато държавата ми плаща майчински.
Много кофти ситуация е тяхната

# 95
Може би не са в БГ, Хърмаяни?
За това не се сетих.

Разбира се, когато мъж поиска поравно с жена си - край, трагедия - ам в темите - когато жените искат поравно с мъжа - да, така трябвало  Joy
А защо да е трагедия? Двама неудовлетворени от финансовата част в къщи, и ние си ги коментираме?  Grinning

Защото - мъжът наистина иска поравно и веднага скочиха сума дами да обясняват как така, не го ли е срам. Обаче когато жените роптаят, че мъжът трябвало на половина да поема домакинството поне - всички казват - даааааа...Та ей това само ужасно често засичам по темите и направо ми идва да се гръмна понякога, като видя поредния фалш...
И къде го видя тоя фалш?
Обикновено тези жени, които искат равна подялба на домакинството, работят наравно с мъжете си.
Естествено, че ще искат след работа да си поделят и поравно работата у дома.
Мъжът иска да работят наравно, о.к.
Защо да не поделят наравно и всичко останало?Включая и домакинската работа?
Аз двоен стандарт не виждам.
А кашата в родата на Piny не мога да коментирам....там и за други закони става въпрос.

# 96
А, влезе в темата само за да ми зададеш въпрос ли?   Laughing
Ако ще си пишем с теб за дом.работа и за подялбата на парите, при все че ти не работиш - хайде - отвори тема, там съм.

# 97
  • Майничка
....Ауу, ебаси причините да искаме подпис  ooooh!

Стига с този подпис, де, не подписът е проблема, а доверието и комуникацията в двойката!

Пини, а това майчинство за всички ли е или е функция на заплатата й отпреди? В смисъл, ако той беше излязъл в "майчинство", пак такава ли щеше да е сумата?

# 98

Ауу, ебаси причините да искаме подпис  ooooh!

Не става въпрос за подпис, подписа не прави семейството. Става въпрос за голямо издребняване от страна на този мъж. Едно е единия да плати едната сметка, другия другата и съвсем различно е да си делят всяка сметка на две. Интересно ми е как плащат сметките в ресторанта newsm78.

# 99
А, влезе в темата само за да ми зададеш въпрос ли?   Laughing
Ако ще си пишем с теб за дом.работа и за подялбата на парите, при все че ти не работиш - хайде - отвори тема, там съм.
Ти къде прочете, че пиша за мен?
Нито темата е за мен, нито поста ми.
Просто натвърдих, че не си права.   Laughing
След като една жена може да работи наравно с мъжа по 8-9 часа ,защо да не иска и равна подялба на работата след това, у дома?
И къде е двойния стандарт тук?!
Защото аз не виждам такъв.

# 100
А, влезе в темата само за да ми зададеш въпрос ли?   Laughing
Ти къде прочете, че пиша за мен?
Нито темата е за мен, нито поста ми.
Просто натвърдих, че не си права.   Laughing
След като една жена може да работи наравно с мъжа по 8-9 часа ,защо да не иска и равна подялба на работата след това, у дома?
И къде е двойния стандарт тук?!
Защото аз не виждам такъв.

Stop  Като не е за теб темата - пиши или по нея, или изтрии евтините си опити да се джавкаш с мен, на кого му дреме ти дали виждаш двойни стандарти? Говори се за финансовата част в тая двойка, защото ако четеше - щеше да разбереш - че именно мъжът претендира поравно да имат и време, и финансите да се делят.

# 101
  • София
С това съм съгласна. Аз готвя, мъжът ми чисти. Или се занимава с детето, докато аз върша нещо друго. Става ми приятно, когато ме попита с какво да ми помогне, при все, че майка му го е учила, че мъжът е цар вкъщи, а жената прислужница.  Mr. Green (Нищо чудно, че свекървата не питае добри чувства към мен.)

При родата на Пини не е един проблемът. Мъжът с провален първи брак и несигурен. С дете. Той е прав за себе си, половинката му е права за себе си. Каквото и да става, няма кой да отиде и да им реши проблемите.

# 102
  • в пералнята
Спокойно, става въпрос за Австрия, а не за България. Социалната система ще я обезпечи достатъчно добре.  Wink

Аз не мога да разбера защо не подпишат предбрачен договор и да се свърши?

# 103
Спокойно, става въпрос за Австрия, а не за България. Социалната система ще я обезпечи достатъчно добре.  Wink
няма място на света, където социалната система да може да те обезпечи така както човек до теб и достатъчно пари. Ако соц.система беше достатъчна хората нямаше да се натискат да печелят повече, да подписват договори, да си правят допълнителни застраховки и т.н. Въпросът си е съвсем резонен, докъде партньорите смятат, че трябва да стигат.

# 104
  • в пералнята
Правя просто сравнение с България. Доста по-добре е разработена, както социалната, така и застрахователната, но това си е чисто мое мнение. Така че за мен въпросът не е резонен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт