Време вече не остана – през Април ще бъда мама!

• 43 031
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
laguna [/b по същата ричина и аз не съм си вземала никакъв сутиен- просто незнам кой ще ми стане. Надявам се да не ми се увеличи много бюста, че без това и сега не е малък...няма да знам в какво да го побера  Thinking

# 466
  • Варна
Добро утро!  bouquet

Момичета, да ви питам - май в предната тема някоя (или няколко) от вас се беше оплакала от странно пробождащо като шип чувство точно в центъра на слабините, което се "изтегля" и нагоре... Rolling Eyes Нензам дали се сещата, май не го обясних добре...Та тази нощ и аз го почувствах това и малко се притесних - вие установихте ли от какво е, нормално ли е? Crazy Hug

Silence, аз съм така вече втора седмица....и то не е нощно време, а през деня като вървя. Едва си правя разходките, а като тръгна да прибирам детето от ДГ не знам кога ще стигна даже...тръгвам, спирам, хващам се понякога с ръка там ...защото болката наистина се изтегля нагоре.. Tired
Доктора каза,че се случва често, особено ако се очаква по-едро бебе, при все че ми каза,че второто бебе няма да е по-различно като кг и см от първото, най-много 200-300гр повече(първото се роди 3150), та бебе 3500 не ми се струва едро, но явно ..ще има разлика, и таза ми се подготвя-т.е. една вътрешна кост, която е като окръжност се разширява-от там трябва да мине главичката на беб....

Този сутиен на Триумф наистина е много хубав, на Skinny също имат подобен модел, даже същия бих казала, защото зимата при разпродажбите бях си взела черен и бежов такъв по 28лв ...Много са удобни, най-вече не стягат под бюста..

Аз имах сутиен за кърмачки, но така и не свикнах с него, това постоянно откопчаване на  и закопчаване....хамалогия и време ....а и нямат чашки, като се насуче бебето и гърдите ми омекваха, следователно висваха ...и през блузите не ми харесваше как изглежда бюста
Сега ще карам с тези на Скини...или подобен

Честито на Амстелка, да и живо и здраво бебето ...  bouquet

# 467
  • София
Честито на всички родили!!! Направо страх ме хваща като си погледна лентичката...
http://www.3suisses.bg/bg/shop/belo/majchinstvo/7961-25363.html? … q4CFQnP3wodPCE_yQ
Тук има интересни предложения но как човек да си купи от интернет такова нещо (направих вече тази грешка купих си един спортен уж ми става но нещо ми е неудобен) Преди това си купих един доста обикновен без банели които се отваря, вярно изглежда зле през дрехите но поне за болницата ще го ползвам....а иначе ще изчакам да видя какъв размер ще ми трябва ще си купя нещо по хубаво...
Непрекъснато ми тече коластра целите ми нощници стават на петна...поне няма да се притеснявам вече знам че произвеждам като за 3 новородени...
Отивам на среща с една педиатърка при която ме прати мойта лична имало места при нея...д-р Митова от медицински цдентър Превент, до Майчин дом е кабинета, някои чувал ли е отзиви?Най вероятно ще съм при нея пък ако не си паснем ще търся друг лекар след 6-тия месец...

# 468
Аmstelka Честита рожбичка!!! Много много да ви радва!!!  bouquet Hug

Момичета, благодаря за информацията. Арника имам 15то разреждане вкъщи, ще трябва да си купя друго, но за всеки случай ще го приготвя и това, ако не се организирам да си взема ниската разрядка. Ако е нормално раждането ще бъде с доста разкъсвания или епизотомия, така че ще ми трябва за след раждането.

Както сте забелязали още съм тук. За понеделник оставих влизането в болница.
Чудя ви се как отсега си взимате сутиени за след раждането - откъде знаете какъв ще ви е бюста? Първият път като забременях малко само ми порасна бюста, но като родих гърдите ми за първите 3-4месеца станаха огромнииии, още докато бях в болницата...
Имам си два от баткото, като ми стават с гърди с кърма:))) Сега съм взела един сутиен, но отсега май ми е по-малък, за после - не знам  newsm78, но съм го приготвила в куфара за болницата. Единият ми е на Триумф и не е мръднал. Само цвета се е попроменил:))

# 469
  • Варна
Само да вметна ...и няма да досаждам повече за днес..
При децата смяната на личен лекар,респективно педиатър може да става по всяко време, не са ограничени както е при възрастните-само два пъти в годината  Simple Smile

# 470
Laguna, виж това: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034. Дано да не ти се наложи да не раждаш естествено. Hug

# 471
Честито на мама Amstelka и щастливият татко  smile3525
Да ви е жив и здрав юнака, да донесе много радост, щастие, топлина и любов в дома ви!!!  stork-boy smile3501

Аз да попитам относно Арниката, защото сега за пръв път чувам за нея: откъде се купува - от аптеката или от специализирани магазини? И тези зрънца пият ли се или се смучат?  newsm78

# 472
Честито на мама Amstelka и щастливият татко  smile3525
Да ви е жив и здрав юнака, да донесе много радост, щастие, топлина и любов в дома ви!!!  stork-boy smile3501

Аз да попитам относно Арниката, защото сега за пръв път чувам за нея: откъде се купува - от аптеката или от специализирани магазини? И тези зрънца пият ли се или се смучат?  newsm78
Малко насоки набързо Simple Smile
Продава се в аптеки, където има продуктите на Боарон (обикновено имат знак отвън). Струва около 3-4 лв и се смуче под езика Simple Smile
Топченцата не се пипат с ръка, а се взимат директно от флакона - падат 1 по 1 като се завърта капачката. Дали ще вземете 1-2-5 или 10 зрънца - ефекта е един и същ (това според класически хомеопат, нищо, че боаронци масово изписват по 5 топченца на прием).
Когато приемате хомеопатия трябва да не консумирате нищо ментово, както е добре и да се ограничи кафе, чай, шоколад и всичко със силна миризма.
За да действа максимално е добре да не се консумира и месо, ама това е вече по-крайно Simple Smile
Преди и след приема трябва да има поне 10-15 мин. без храна и вода.

# 473
Duhi_puhi, благодаря ти!  Hug
Може и да го пробвам, да видим какъв ще е резултата   Mr. Green

# 474
  • София
Честито на мама Amstelka!
Доста мамчета вече влязохте в термин и всеки момент чакам щастливи новини! Пожелавам на всички леко раждане!  Hug
Duhi_puhi, а какво ти е мнението като консултант по кърмене за рицина? Благодаря!

# 475
Честито на мама Amstelka!
Доста мамчета вече влязохте в термин и всеки момент чакам щастливи новини! Пожелавам на всички леко раждане!  Hug
Duhi_puhi, а какво ти е мнението като консултант по кърмене за рицина? Благодаря!
Като консултатнт по кърмене не мога да кажа Simple Smile Защото това не ни влиза в работата - да изписваме лекарства  Wink
Обаче мога да ти кажа от собствен опит и наблюдения...
На мен лично не ми действаше особено. Пробвала съм го няколко пъти (тогава още не посещавах класически хомеопат). После разбрах, че това не е моето лекарство, въпреки, че наистина е много често срещано за увеличаване на кърмата - но все пак не е универсално (Арниката е друга работа).
Мои приятелки са го пили и някои бяха доволни..

За увеличаване на кърмата има билки, които могат да се прилагат, даже и билкови препарати. Признавам, че съм пробвала върху себе си  Mr. Green (щото ме влекат експериментите), ама това на голямо кърмаче (2+ години).

И все пак най-изпитаното лекарство за увеличаване на добива си остава честото кърмене и многото течности  Peace
Малко за помощ: чай за кърмачки (не на ХИП, билков от аптеката), Бирена мая и овесени ядки..

И много спокойствие, че всичко идва от главата  Wink

# 476
момичета,
имам ужасни болки в ребрата, имам чувството, че малкият ги е наритал и са натъртени. Изобщо не мога да легна на лявата си страна...

# 477
  • sofia
Добро утро!  bouquet

Момичета, да ви питам - май в предната тема някоя (или няколко) от вас се беше оплакала от странно пробождащо като шип чувство точно в центъра на слабините, което се "изтегля" и нагоре... Rolling Eyes Нензам дали се сещата, май не го обясних добре...Та тази нощ и аз го почувствах това и малко се притесних - вие установихте ли от какво е, нормално ли е? Crazy Hug

Silence, аз съм така вече втора седмица....и то не е нощно време, а през деня като вървя. Едва си правя разходките, а като тръгна да прибирам детето от ДГ не знам кога ще стигна даже...тръгвам, спирам, хващам се понякога с ръка там ...защото болката наистина се изтегля нагоре.. Tired
Доктора каза,че се случва често, особено ако се очаква по-едро бебе, при все че ми каза,че второто бебе няма да е по-различно като кг и см от първото, най-много 200-300гр повече(първото се роди 3150), та бебе 3500 не ми се струва едро, но явно ..ще има разлика, и таза ми се подготвя-т.е. една вътрешна кост, която е като окръжност се разширява-от там трябва да мине главичката на беб....

Този сутиен на Триумф наистина е много хубав, на Skinny също имат подобен модел, даже същия бих казала, защото зимата при разпродажбите бях си взела черен и бежов такъв по 28лв ...Много са удобни, най-вече не стягат под бюста..

Аз имах сутиен за кърмачки, но така и не свикнах с него, това постоянно откопчаване на  и закопчаване....хамалогия и време ....а и нямат чашки, като се насуче бебето и гърдите ми омекваха, следователно висваха ...и през блузите не ми харесваше как изглежда бюста
Сега ще карам с тези на Скини...или подобен

Честито на Амстелка, да и живо и здраво бебето ...  bouquet

Г-ца Димитрова, поуспокои ме с обяснението за пробождането там долу.. Embarassed Hug
На мен за пръв път ми се случи през нощта и малко се стреснах. Иначе вчера ходих на док, мери ми таза - каза, че се е разширил с 1см, но пак е тесен...Май към секцио отиват нещата...

А за сутиените - незнаех, че след раждането гърдите доста се увеличават като тръгне кърмата. Моите са си все така малки - бременността не им повлия особено. Сега се замислям дали не избързвам със сутиена, наистина. Но после пък кога ще ходя да търся, то ще е  Crazy Laughing

wood-nymph, и аз днес като легнах на ляво и много ме заболяха ребрата - просто не можех да стоя...явно нещо бебока ги подпира я с дупенце, я с крачета. Simple Smile

# 478
Честита радост на мама amstelka и гордият татко! Да са живи и здрави!

Бяхме на ЖК и преглед, всичко е точно - тонове, запис - 6 точки. Коремът ми се е смъкнал, така каза док като погледна мерките. Споделих, че съм имала бодежи (въпросните във вагиналната област, за които говорите и вие - от слизането на бебето са и от разширяване на таза) и малко контракции и разбира се коментарът беше, че се подготвят нещата, но преди април да не чакам
Видеозон - next time.
Оплаках й се и как постоянно си внушавам, че ми изтичат водите и тя ми каза, че е имала и друга такава пациентка, която все й изтичали водите и била ходила до кабинета й около 10 пъти с фалшива тревога ( Laughing ) та ми даде едно шишенце, ако имам съмнение накапвам течността, ако са води трябва да позеленее.
Имам си обменна карта и направление, както и напълно стегнат багаж за болницата, така че само чакам щерката да си избере дата Praynig Peace

Момичета, аз мисля да пия от Шуслеровите соли. Педиатър ми препоръча разтвор от по 5 таблетки от № 2, 3, 5 и 7 в 1,5 л вода и това се пие месец до 2-3 седмици преди термин за по-лесно реждане. Обаче лошото е, че солите се продават само в определени аптеки и докато стигна да си купя може да е късно вече Laughing
Някоя от вас има ли опит с тях? Защото те имат различни приложения и после за децата - при температура, например.

# 479
Момичета, тая работа с ребрата при мен е от доста отдавна....А сега бебка явно се донамества с главата в родовия канал и точно където ми е стомаха си стои подутина и над пъпа...явно телце, дупе.....и не мога да си стоя нормално седнала, трябва в леко полегнала позиция, че страшно много ми убива.... Малко още и край с големия корем Simple Smile После розово бебе в леглото Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт