Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 14 -та част

• 26 391
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Асе,радвам се ,че се оттърва от там. Аз съм лежала в патология на МД и Втора градска,знам колко е ужасно-мисля,че и в ТК няма да е по-добре. Аз затова малко ти се чудех,че ще ходиш там,но човек иска да направи най-доброто за бебето си. Хубаво,че твойта док не е настояла да седиш там и че си си отново вкъщи Hug
Йовче,много хубави нещица сте си накупили  Peace И на Дони шезлонга е готин,а тя къде ли е? За кога й беше датата за секицото(извинявам се,че забравих,но в главата ми са само милилитри кърма и АМ hahaha)

Мини,браво за ентусиазма.От къде намираш сили и за спорт,аз едва успявам с чистене,пране,бебе и т.н.

Ние с Преси днес сме по-добре,смесеното хранене се оказа лоша идея при нас,не мога да преценя колко изяжда,кога е гладна,кога е нервна от глад,кога от нещо друго.И ей такива разни нещица. Ще се борим още известно време,ако не стане,минаваме на АМ,за да не полудея. Но днес я изведох с количката и бях истински щастлива и горда Laughing Съвсем скоро всяка една от вас ще изпита това щастие,а лежането определено си заслужава Heart Eyes

# 106
Асе, много се радвам, че сте си вкъщи.  Hug Определено психическият дискомфорт в болницата би ти навредил повече, отколкото стоенето вкъщи. Съветът ми обаче е да не се отпускаш с домакинска работа. В това отношение си мисли, че все едно си в болницата и мъжът ти трябва да се оправя сам. Доколкото разбрах в болницата не са ти правили нищо повече от мерене на тонове, което надали трябва да е всеки ден. newsm78 Дано влезеш вече чак за раждането.

Йовче, много са ти сладурски покупките, ама много ми се сториха като брой. Всичко ли е сега за новородено?  newsm78 Да знаеш, че чакаме снимки и на новата къща после.

Дони наистина я няма  newsm78 Май ще чакаме вест за бебе вече.

Нимф, оттук нататък все това ви чака - разходки навън с количката. Ех, как ви завиждам.  Blush А пък за АМ все си мисля, че не е толкова страшно, ако се стигне до там. Важното е бебе да е здраво, че и мама да не изперка.  #Crazy

# 107
Здравейте отново,
Тъкмо хапнахме и вече с преял корем влизам да пиша!

Голди, купила съм 2 бодита с къс ръкав /най-малък/ размер, имам от Пепи още 2 които са ОК; 2 бодита с дълъг ръкав най-малък размер /понеже ще сме в къща, с Пепи бяхме в апартамент/, ританки 2 бр. най-малък размер /с Пепи ги ползвах първите 3 месеца/ и прецених, че ще са ми нужни;, 1 бр. плюшени ританки и 1 бр. плюшена жилетка /нямах по-плътни дрешки/.
Ръкавичките са ми 7 бр, но на мен са ми полезни, защото не смея да режа нокти на малко бебе, страх ме е да не го порежа/ случи ми се с Пепи/ и 2 бр. шапки. Общо взето като количество мисля, че не са много. С Пепи имах по 3 бр. бодита и 3бр ританки и ми стигаха, но преобличах перях. /стана дълго, но може да е полезно/.
Пуловерчетата са ми размер 3-6 месеца, имаше изгодни намаления във Фокс.

Нимфичке, благородно ви завиждам за разходките, но след толкова пазене сте си ги заслужили. Дано и времето вече се стопли окончателно. За храненето- давай да папка, когато е гладна. Вярно всеки педиатър може да каже, че не е полезно, но Пепи нон-стоп ми ревеше от глад, на своя глава му увеличих АМ , ядеше повече отколкото трябва за възрастта си, всичко му е наред сега, вкл. и не е бил дебел. Сега си е направо кльощав. Важното е детето да се развива и расте, пък все едно дали изцяло на АМ или смесено хранене, пък грамчетата АМ не са фатални.

# 108
Здравейте пупета и от мен  Hug

Асе мила, радвам се, че си добре доста се бях разтревожила, и аз мисля, че сте взели правилно решение да си се прибереш, нашето състояние е достатъчно травмиращо, за да се травмираме и от такива ситуаций. Сега си почивай и знай, че ние сме с теб Hug

Йовче дрешките са мнооого хубави, така ме разтопиха, вече едвам издържам да не почна да пазаря и аз.

Дне пообиколих и аз из няколко магазина, харесах си тоооолкова много работи, вече съм решила от другия месец се мятам на покупки.
И като си говорим за детски дрешки вижте от къде съм решила да си напазаря
http://direct.asda.com/george/baby-clothes/D5,default,sc.html

# 109
Здравейте
Първо да кажа добре дошли на новите мами, съжалявам че попаднахте тук, но ще видите че от сега на татък всичко ще бъде наред!
Аселина  Hug Много се радвам да те видя пак тук, домъчня ми. Стои си вкъщи, важното е да ви е добре на вас с бебето, а иначе всичко друго ще бъде наред убедена съм!
Звезди и аз там съм си харесала разни неща, но как ще ги поръчаш до БГ?
Отивам да видя новите снимки които сте качили.

# 110
Аселинке, аз между кърменето, чистенето и камарите пране чета диагонално и сега чак прочитам за  неволите ти в  болницата. Знам колко е лесно отстрани да  ти се дава  лежерно съветче-забрави. Но наистина-забрави. Имай предвид,че във всички държавни болници цари мизерия и корупция. Като се сетя за МД и ме стяга гърлото, В ТК съм сигурна,че е същото,описанието ти  може да отговаря на всички  нашенски болници. Без Токуда.Там само да кажеш,че те боли нещо и тича цялото отделение.
Дано не ти се налага  да  влизаш пак. Гледай себе си, спи,храни се, доставяй си удоволствия и  времето ще мине:)))

Йо,аз  съм разбрала,че вече си качила снимки на къщата Embarassed.

Нимф, и моя мозък е   забил  само в грамове,часове и памперси. Който се оплакваше,че през бременността се затъпява, не е прав:)След раждане  ще разберете Mr. Green.

# 111
  • Пловдив
Момичетаааа, как ви изтървах незнам  ooooh! Като нямаше линк в предната тема и аз се чудя що никой не пише....  Tired А вие сте се забавлявали в нова темичка  Crossing Arms

Аз още съм си 2 в 1  Heart Eyes Чакаме с беб понеделник и някак вече много се вълнувам. Вече гледам да не лежа много и да върша по нещо, та и да се раздвижвам постепенно от застоя досега. На последния преглед нещата бяха ок общо взето - тоновете бяха добри, плацентата горе долу, бедрената кост пак 2 седмици назад. Обаче като тегло ехографът изкара бебчо 3400 гр.  Shocked Док си каза изрично да не чакам голямо бебе, така че едва ли е верно това като изчисление. Но колкото - толкова! Вжното е, че е доносено на седмички, пък дано и да е поне 2500.
Радвам се, че сте добре всички - и майчета и бремелинки  Hug Hug Hug
За килограмите съм + 11 основно на корем.
За витамините - и аз като Голди съм на  Прегнакеър + Омега 3 и мисля, че нямам проблем с тях.

Звездичка, благодаря за темичката! Страхотна е!   bouquet

kleo 03, малко късно, но да ти кажа да не се тревожиш за плацентата. На мен в 27 г.с. вече ми беше 2-ра степен.

daniela_di, jp, ани4ka добре дошли и стискам палчета лежейки да мине бързо и безпроблемно времето до финала  Peace

emsi4ka, ти поне си се усетила по-рано за темичката от мен  Rolling Eyes

asselina,
направо е ужасно това, което разказваш! Толкова е зле положението със здравни каси, болници, персонал, че няма по-накъде  ooooh!

# 112
Мами ,искам да ви попитам ( тези които са раждали секцио) - след колко време долу-горе се възтановихте след операцията и кога започнахте да си носите бебчето на ръчички?

Дони липсва, Мира също-- май ще има нови бебенца newsm12
дано всичко да е наред  newsm17

# 113
  • Пловдив
Елиии, аз не липсвам  bowuu Тамън се разписах горе...
Мира и тя да не зачезва, а да си чака датичката! Без изпреварвания, моля  Naughty

# 114
Борянка има една мадама която прави доставки от този сайт, от нея ще си ги поръчам.

Мин и още по-голямо затъпяване ли ме чака, леле а аз си мислях, че няма вече на къде.

Дони притеснихме се за теб, другия път, ще сложа линк явно грешката е моя.
Хайде още малко и ще се радваме и на твоята бебо Hug

А найстина къде е Мира, дано всичко е наред Praynig

Аз питах моя доки дали се слагат спинални упойки в Окръжна и той ми каза да, но се притеснява дали,ще издържа психически. Притеснява ме поставянето и дали, ще ме хване #Crazy почнах и аз да  Crazy

# 115
Да кажа за секциото, че май при мен е било най-скоро. Нали бях преживяла по време на бременността операция от апендицит и се бях наплашила, че възстановяването ще е  мъчително и болезнено и най-вече продължително. Но не се оказа така, слава богу! Ден преди и 2 дена след операцията пих арника, още след 12 часа се раздвижих и като цяло не се спрях понеже още в болницата ме почнаха проблемите с бебето, така че може би заради това всичко мина неусетно! Е, има си придърпване, дискомфорт, но на фона на апендицита е цвете! Може би защото все пак пиех и обезболяващи, които заради бременността не можех, но и бързо се раздвижих и още на следващия ден вече сядах по турски на леглото, както и спях във всички пози, понеже леглата в ТК  са ужасни и имаш само една възглавница и няма как иначе да държиш бебето. Бебето си го нося от следващия ден. навеждах се, подреждах си-всичко. Онзи ден ми махнаха и шевовете, сега малко повече внимавам, но пак всеки ден излизам и дори скоро смятам да сложа и стягащо бельо.

# 116
Дони , видях мила че си писала ,обаче вече беше късно Embarassed
Радвам се че си добре Hug

За Мира -сигорно е изпаднала в размисли милата-разбирам я напълно,но съм сигорна че всичко ще е ок и при нея Hug

Асе- ти от държавни ,аз от чстни болници се оплакваме Tired- всички са един дол дренки,ама такова е мила ,на кой да разчиташ иначе ми кажи?Дето вика Звезди,малко са ни другите проблеми ,че и това трябва да изтърпим Tired

Звезди - много сладурски дрешки бе миличка!Намам търпение да пазаря и аэ вече,ама скоро няма да ме огрее!

# 117
Julia, извинявай ,но какво е арника?
Ти сигорно не си и кърмила заради обезболяващите newsm78, нали?

# 118
Арниката е хомеопатично средство, дискутирали сме го много пъти, от него намаляват болките след операция.За упойката и обезболяващите не се безпокой с тях се кърми, стига да имаш кърма, че при мен това е проблема ooooh!

# 119
Здравейте,

Радвам се, че са ви харесали дрешките, остават ми повивалник, стойка за вана, козметика и някои дреболии. Като се преместим и наглася всичко ще има снимки. Embarassed

Джули, да те попитам за арниката, консултира ли се с хомеопат или си самопредписа. Питам, защото и аз съм решила този път да си взема, но от всичко прочетено май трябва да се консултирам първо с хомеопат?

Звездичке, няма страшно от спиналната. Аз също се притеснявах дали ще издържа и се бях уговорила след като извадят бебето да ми сложат приспивателно и да заспя. Sunglasses  По време на операцията дори питах, няма ли да ме приспивате вече Mr. Green, доки каза още малко и добре, че си останах будна, беше забавно!

Дони, още мъничко ти остана браво! Бебенцето ще е доносено на седмички, пък килограмите не ги мисли, важното е да е здраво и доносено, което съм сигурна, че ще е така!

Ели, аз на 2 ден след секциото, когато ставах и ходех можех да си нося бебенцето, вкл. и да се навеждам, изправям /не беше особено комфортно, но се справях/. Докато ме раздвижат можех да си го държа на ръце и гушкам в леглото!

Мини, не се поддавай на мисли като затъпяване. Сега като започнете да излизате, ще се чувстваш друг човек. Постепенно, ще се напаснете с Али и всичко, ще е наред, ще имаш време и за теб! Не става бързо, но хубавите неща стават бавно!

Аз имам въпрос към мамите с 2 дечица и второ секцио съответно. Четох в нета , че 6 седмици след секциото не е хубаво да се вдига тежко, макс е 6 кг или най-добре тежестта да е колкото е бебето, Пепи е почти 15 кг. Да но, на мен ми се налага да повдигам леко Пепи като сяда и става от тоалетната, въпреки степенката, ако се изака ще трябва да го вдигам и вкарвам във ваната /мия го, защото иначе му излизат пъпчици/. И се чудя как да процедирам. Дори и да мина на мокри кърпички след акане, ми остава повдигането до тоалетната. Вие вдигате ли по-големите деца и въобще как се опазвате от вдигането на тежко?

Общи условия

Активация на акаунт