Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 14 -та част

• 26 406
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Голди, наскоро една приятелка роди и от нея знам, че поне първите месеци трябва да купиш специални хипоалергенни продукти, педиатрите още в болницата съветват за тях и препоръчват фирми. Казвам ти, защото на нея изрично и бяха казали да не купува Бочко, защото в началото е възможна алергична реакция.

# 586
Голди, защо според твоята доки след 34 седмица нещата са различни

Аз за козметиката попрочетох и съм на мнение, зехтина е добре, но за лятото е доста мазен във форумете преобладават козметики като СебаМед, Мустела,Бибхен и т.н.
Аз май, ще почна с Бюбхен( има серия био с невен ) и Веледа (тя е на билкова основа но била по мазничка ) newsm78 и аз се обърках вече

# 587
Голди, аз за това казвам, че два месеца е най- лошото Simple Smile от към продължително лежане и треперене.
За козметиката, гледайки по този сайт, най- добре са Weleda (не знам внася ли се в БГ).
За летни бебета аз знам, че не е добре мас, защото много загрява, а зехтин и то предимно на гънките. В еко-темите за къпане казват, че първите 2-3 месеца е ОК само вода.

Бочко: ползвам мокри кърпи, гледах че има течен перилен препарат също. Мисля да им разгледам съдържанието и ако няма тези неща от сайта, да ползвам тях- в началото по- рядко обаче. Другият ми вариант е Себамед или А-дермa, но ще търся инфо и за тях.

Аз съм с ужасно чувствителна кожа, нормални сапуни и душгелове не ползвам от години, така че много ще внимавам по темата. Дано прилича на баща си дребното и да няма такива проблеми.

# 588
Фиксче има веледа в бг http://www.weledababy.bg/ ето сайта .
Аз за А дерм само на няколко места съм засичала, тя не е ли малко по-специялна козметика за бебенца с алергии newsm78
А за зехтина вече съвсем се обърках, трябва ли или не #Crazy

# 589
Звезди, защото първите две седмици от 8-ия месец са рискови за бебето, вторите 2 вече пО не са опасни. Така каза док. 

Фиксче, за Себамед и А-Дерма знам, че са мед. козметика и мисля да ги оставя като тежка артилерия. За себе си мисля, че кожата на беб ще покаже с какво да го мажа. Ако е много суха и се люспи, ще то почна със зехтин. Ако е сравнително добре ще го мажа след къпане само с мляко за тяло. Предстои вече да реша само марката.

# 590
Привет, привет!
Ивана, останах безмълвна. Един поклон от мен и голямо  Hug!
Рали, радвам се, че всичко върви добре с бебка и че сте си я видели Laughing
Звезди, много хубаво стихче, точно такива думи ни трябват! Heart Eyes
Борянка, ако нямаш нищо, ти трябва според мен целия компект – чаршафи, възглавници, одеала. А този за изписване – аз мисля да си направя мой, от отделни части. Коремите - малки или големи, наши са си и с гордост ще си ги носим ! Важно е на бебетата да им е добре вътре.
Фиксче, моя корем е твърд основно вечер, но напоследък май и през деня. А за ниското ритане, незнам моето дали е такова, но усещам понякога странни движения сякаш вътре във влагалището... Предишната бременност също май имах, така че явно не е от серклажа.
Емси, ела да си лежим заедно, а после ще се разхождаме до припадък  Joy
Асе, кажи после за сутиена като пробваш. Мен ме дразнят сега и не нося, но после май ще се наложи....
Jp, така е с майките. Според мен, дори и да са забравили някои неща, то в други биха били много от полза /особено, ако сме секцио/. Thinking
Жени, обещай да изгониш всички лоши мисли от главичката Stop
Ели, мила, защо не питаш някой специалист предварително какво се прави в твоя случай, за да знаеш в болницата как да започнете? newsm78
Попи, най-вероятно е теб ще те гледат така, трябва да се следи този конец.
Голди, аз си мисля, че ако лежиш, всичко ще е наред и ще си дочакаш спокойно средата на Май.

За бебешката хигиена мисля да пробвам еко-хигиената и аз – къпане само с вода. В такъв случай няма нужда дори от зехтин.
Чувала съм добри отзиви осново за Бочко. А аз в момента аз ползвам Себамед, знам че това е медицинска козметика.

Прегръщам всички мамета!!! newsm51

# 591
Медицинска козметика не значи лекарство момичета. Просто би трябвало да е "изчистена" от разни алергени, а думата "медицинска" е просто търговски трик.

За зехтина, аз лично си мисля да питам педиатъра първо за мнение относно това мазане. Че чета най- различни теории: мажело се, защото бебетата не били още с добра терморегулация; мажело се, защото кожата им имала нужда от хитратиране и т.н.

Като цяло смятам да използвам по- внимателно всякаква козметика.

Така и така сме на темата, гледам горе пишете за обиколници за кошара. Въпросчета:
1) те трябват само за дървена кошара нали?
2) тук имаше някаква статия как ги обявили за опасни в Щатите  newsm78, чували ли сте?
3) тези обиколници ми приличат на подложките за столове: дунапрен с плат. Не се ли прецакват при пране (дунапренът се свива)?

# 592
  • Пловдив
Голди, маме пази яко леглото и съм сигурна, че ще устискаш до финала! Бебо е боец и няма да се предавате  Hug

Ивана
, много тъжна е историята ти. Слава Богу всичко е зад гърба ти! Радвам се, че вече си успяло майче  Hug

# 593
Здравейте,
имам малко време преди да е писнала алармата Коле, другата спи и гледам че обсъждате козметиката, и с двамата ми е различна... но медицинска...за преварения зехтин моя док ми каза да си го запазя за салатка  Peace
За мамите от София, горещо препоръчвам консултация с една дерматоложка, Ангелова се казва от 29 поликлиника при всякакви проблеми с кожата...ако някой иска координати може да ми пише

# 594
...за преварения зехтин моя док ми каза да си го запазя за салатка  Peace

И на мен неонатоложката така ми каза.  Peace

# 595
Фиксче, права си за обиколниците. Ползват се при дървените кошари. Аз обаче не смятам да купувам и да ползвам такива, въпреки че ще бъдем с дървено легълце.

Да ви кажа честно понякога направо избеснявам с цялото това разнообразие от продукти и  "удобства"  Twisted Evil Това важи и  за козметиката де. Естествено, че док няма да препоръча зехтин. Все пак козметиката е част от традиционната медицина. Да не говорим, че много често определена марка е най-хубавата (естествено, защото док получава комисионна за нея).
Аз в момента се мажа по 1 път на ден след баня със смес от кокосово масло+ НЕпреварен зехтин, но екстра върджин. Коремът ми е мек до следващото къпане.  Peace

# 596
  • Стара Загора
Голди и аз имам едно въпросче,относно този преглед когато те тушира (дано не бъркам) дали така може да се установи и матката дали е скъсена,защото мен така ме преглеждаха и ми каза ,че нямам разкритие,ама има още седмичка до прегледа ми и сърцето ми си е свитичко в очакване.
Желая ти търпение на теб в лежането,почивай мила щом се налага,а и щом е в името на това сладко същество,което съвсем скоро ще се появи на бял свят- всичко си заслужава   Hug  bouquet
а и щом проблема е в начален стадии и бебенцето е наред няма място за здухване

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 15:16 от {Женя_Иванова}

# 597
Голди и  аз напълно споделям меннието ти за козметиката, и аз сега се мажа с преварен зехтин с възелин в него и кожата ми е уникнмека,много съм доволна да не говорим, че съм податлива на образуването на стрии.

А май най- добре е консултация с дерматолог, ама сега къде да го издирвам бъб Варна Фиксче ти знаеш ли някой добър newsm78

# 598
Да не говорим, че много често определена марка е най-хубавата (естествено, защото док получава комисионна за нея).

На мен не са ми препоръчвали марка. Но аз вярвам, че медицинската бебешка козметика се тества и контролира по-добре от зехтина в магазина. Без да искам да споря.  Peace

Иначе аз преди съм си правила скръб за тяло с утайка от кафе, мед и зехтин - е, много е успешна.

# 599
Голди, и аз се мажа в момента по 2 пъти на ден обилно с една свинска мас, която си я варя на водна баня с разни билки и и слагам ароматни масла. Това е единствения лек, от който кожата ми не се зачервява и не ми излизат ситни пъпчици. Не съм с чувствителна кожа , но явно ми стана чувствителна от бременността, а изпробвах преди това и Мама Дона и Мустела, Палмърс - тами батър, та какво ли още не....но за бебо мисля, че не бих посмяла!

Общи условия

Активация на акаунт