Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 14 -та част

• 26 411
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ивана, пред такива хора мога само да замълча, мила. Евала, че след всичко, което ти се е случило, си намерила сили да продължиш и да намериш щастието. И аз вярвам, че Господ дава такива изпитания на силни характери, които могат да преминат през тях newsm51, човек трябва да има голямо сърце!

Всеки път когато провеся нос, си казвам, че съм щастливка и милиони жени мечтаят да бъдат на мое място. Дано всички да бъде възнаградени за търпението и когато му дойде времето да гушкаме малки пухкавелчета! newsm17

# 571
Ивана, мога само да те поздравя мамче- нищо повече няма да кажа ,понеже според мен думите са излишни! newsm20

# 572
Здравейте, момичета!  Hug
Радвам се много на истории като на Ивана и Белисима. Това е потвърждение, че винаги след буря изгрява слънце.   Nature Sun With Face

Аз днес бях на преглед и новините не са перфектни.  Tired Оказа се, че имам контракции, които невинаги усещам и са довели до врязване на конеца в шийката. Проблемът е съвсем в началото, но трябва да пазя леглото стабилно поне една седмица. Увеличиха ми магнезия, включиха ми и Гинипрал и така. Честно да си призная малко се сдухах, въпреки че очаквах такива новини вече (за мен са нормални по това време от бременността).
Важното е, че с бебко всичко е наред - слушаха му тоновете, плацента и води - ОК. Отговаря си на седмицата и май ще се ражда около 10-15 май (освен, ако не излезе по-рано).

Момичета, пазете се! Многото мина, малко остана. Стискам палци на всички да устискаме възможно най-много.  Praynig

# 573
Голди, как го установиха това врязване?

# 574
Всеки път, когато ходя на преглед, моята док ме тушира, за да провери състоянието на шийката и положението на конеца.

# 575
Ивана, имаме тема на ече успелите майчета - казва се УСпешно олежани бебчета. Ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=637924.0, ела там, ще ти се зарадват момичетата  Hug

Звезди, гласувах и в двете анкети. По отношение на първия списък нямам какво да допълня, освен това което е казала Милла, че 2 нощници са твърде малко. Аз носих 4 и пак не ми стигнаха, но все пак бях секцио и престояхме 5 дни в болницата /сменях ги всеки ден, защото беше адски горещо и се потях като.... Embarassed/.  
Втория списък за бебето ти е доста подробен, според мен повечето неща са излишни за първо време, имайте предвид, че много неща ще ви подарят Simple Smile За болницата носих дрешки /5 комплекта за 5 дни/, памперси, мокри кърпи, биберони/които така и не ползвах/, завивки /ако не искате да сте с техните/, комплект за изписване донесе тати в деня на изписването, помпата е МНОГО важна! Мисля, че не видях в списъка ваничка за къпане, вземете си анатомична, много е удобна. Ако има и съм пропуснала, простете ме, о бързам, че мрънкаме.
Кураж момичета, всички тук успяват, вече вярвам сте се уверили Hug Hug Hug

# 576
Хм, при мен Сигридов май не е привърженик на туширането, а аз се притеснявам, защото конеца си го усещам определено - като прерязване...

Е, ще полежиш - наистина малко ти е останало.   bouquet

# 577
Голди, в какво се изразява това туширане? Аз все още не съм била на преглед след серклажа, но моят лекар ми каза, че отсега нататък ще ме преглежда гинекологично всеки месец и ще ми пуска кръвни изследвания и микробиология, за да следи за инфекции. Искам да имам повече информация и ще съм ти благодарна, ако обясниш.

# 578
разплаках те ме много мили думи благодаря ви дано вси4ко да мине добре желая ви го от все сърце не губете надежда  Praynigмолете се аз така правих  Praynig ах какво теглим ние жените и това се 4удим с моя мъж за какво умиряха другите ми бебета пурвото умриа и аз така не разбрах роди се 1/900 казаха лекарите 4е умряло от високото ми кръвно второто ми моми4е го родих живо но има6е синдрома на даун и трабва6е да го оперират но не издържа операцята и умря то4но за 8 март голям празник празнувах  Cry третото бе6е мом4е и то по4ина във 9 месец родих нормално и бе6е се родило 5 кг във болницата ме нари4аха маиката герои то пък има6е диабет затова е бил толкова голямо бебе оффффффф  това е моета исторя и си викам така ми е било писано да си осиновим детенце то бебе в дома е било моито и ме е 4аколо да го взема аде стига съм ви натажавала радваите се корем4етата и ви целувам newsm03

# 579
Ивана, наминавай и при нас винаги си добре дошла мила  Hug Hug

# 580
Дива, има специялно списъче за принадлежностите за баня на беб.
А да ви кажа, аз само окомплектовах списък и гледах да сложа всичко, което съм видяла и по време на гласуване да отпаднат много от нещата, защото са адски много  #Crazy #Crazy направо се изплаших.
Така, че нека да видим сега от този, какво ще отпадне имам списъчета сега, ще ви кажа за какво:
дрешки за бебето
за банята на бебето
за хранене на бебето

Ама ние, както сме я подукали трябва да се прави нова темичка май май Hug

Голди, злато не се сдухвай мило, толкова много ти мина през главата, щом трябва да се лежи, ще полежиш, но ей го къде е 15 май и аз, ще съм някъде там.Хубаво е че доки те наблюдава изкъсо  Hug Hug Hug  и ти пращам много усмивки за да се усмихнеш поне за малко.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 12:49 от zvezdi4ka84

# 581
Ивана, наистина злощастен опит си имала, но важното е, че всичко е останало зад гърба ви. И все пак си мисля, че е можело навреме да разбират проблемите ти и да се вдемат мерки. Пожелавам ви да вървите само напред и вашите дечица да ви радват изключително много!

Попи, туширане е т.нар. "бъркане". Това е преглед с ръка, при който се установява дали шийката пропуска пръст, дали е омекнала, колко стегнат е конеца и т.н

jp, за вашия д-р Сигридов съм чувала само хвалебствия. Така че в никакъв случай не се намесвам по въпроса дали трябва да има такъв преглед или не. Моята док има и вагинална сонда, но с нея ме преглеждаше преди серклажа. От още една докторка (при кято мисля да раждам) знам, че мануалният преглед си оставал най-добрия.

Звезди, благодаря за усмивките.  Hug Аз си оставам позитивно настроена, просто за момента се сдухах.

# 582
За свинската мас/ преварен зехтин срещу бебешката козметика аз съм за бабешките методи. Може би, защото повечето ми приятелки ползват преварен зехтин, а бебешка козметика много внимателно и след 2-3-4 месец.
Ето един сайт, в които можете да видите дали е безопасен продуктът, който сте избрали:
http://www.ewg.org/skindeep/browse.php?maincat=babycare
Основният проблем е, че повечето бебешка козметика може да предизвика алергии.
Т.к. БГ продуктите ги няма, тук има информация за какви неща трябва да се внимава в етикетите:
http://www.ewg.org/skindeep/top-tips-for-safer-products/#your_kids

Голди  Hug, спокойно не се шашкай. В най- лошия случай ще се "изгърбиш" от лежане още два месеца, но и това ще мине  Hug!

# 583
Благодаря Голди, аз ще разбера какво означава според моето доки "гинекологичен преглед" и ще докладвам след първи преглед. Днес малко се шашнах, защото след серклажа не ми беше капнала и една капка кръв, а днес ми се появи една белезникава слуз и му звънях. Каза, че е нормално да не се притеснявам. Иначе нямам нито болки, нито контракции.

# 584
Фиксче, хич нямам намерение да трая още 2 месеца.  Crossing Arms М\у другото моята док каза, че вземеш ли си 45-дневния болничен, вече няма страшно. Идеята е, че първите две седмици от 8-ия месец като минат, после вече след 34-та нещата са коренно различни за беб.
Естествено, че искам всичко да мине по план и да го докараме до 9-ия.

За козметиката много се чудя каква да взема. Чета тук там, че за летните бебета не е добре да се мажат в жегите със зехтин, а със бебешко мляко за тяло. Има много видове марки и си мисля дали да не почна отначало още с Бочко.  newsm78 Тази марка се произвежда при нас в Шумен и майка ми разбрала от нейна позната, че се произвеждат по немски лиценз и се следи много строго за хим.състав и т.н. В майската  тема прочетох мнението на 1 майка, която е била дистрибутор на 1 от всичките марки (естествено, че забравих коя, ама май беше или Бюбхен, или Себамед). Та тя сподели разни негативи за цена-качество. 

Общи условия

Активация на акаунт