"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

  • 90 142
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 870
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
az миш-маш го знам със сурови чушки. вчера за обед правих подобна манджа, но с печени, понеже имах. ами, не ми хареса. суровите като се пържат пускат един по-особен аромат..

пиша винаги с малки букви, защото ме мързи

# 871
  • Мнения: 0
Относно миш-маша и аз го правя с печени чушки, защото не обичам из устата да ми се въртят люспи от сурови  пържени пиперки, пък макар и на дребно нарязани. Ако бях на Славчо Пеев, щях да нарежа замразени или консервирани чушки, вместо тези отровно зелените, които от далеко си личат, че горчат.

# 872
  • София
  • Мнения: 19 561
За мен пък миш-маш със сурови чушки не е миш-маш Simple Smile Също и лук не слагам, а чак напоследък започнах да слагам домати. Основно го правех с чушки и смес от сирене и яйца (а често пропусках и яйцата, обожавам само чушки и сирене  Laughing).
Действително колкото хора, толкова рецепти има.

Друго се сетих аз да ви питам - карфиоленото предястие нали го купи готово Славчо? Или бъркам? Щото като го хвалеха гостите и той ааа, мерси, мерси  Laughing

# 873
  • Мнения: 6
Не казвам, че е правилно, но в нашето семейство миш-маш казваме на пържени домати с яйца и сирене, а с чушки-паприкаш и чушките винаги са пресни -от сиврията няма люспи Rolling Eyes

# 874
  • Мнения: 2 715
Къде е поместена оригиналната рецепта за миш-маш?
Защото и аз твърдя,че класическия миш-маш е от сурови запържени чушки,а не с печени  Peace

Цял живот съм яла миш-маш направен по ето тази рецепта:
http://margatyna.blogspot.com/2011_07_01_archive.html

В нета се цитира основно тя като класическа.

За мен миш-маш с печени чушки,е просто бъркани яйца с чушки,но не и миш-маш  Naughty
Да,правя го често,защото е супер лесно и бързо,но за мен не е класическия миш-маш,който обожавам  Heart Eyes
+1 Peace
За мен това е миш - маш и така се е приготвял у дома .
Пресните чушки дават неповторим аромат,което не може да се получи от печените.
А вариации много според вкусовите предпочитания.

# 875
  • Мнения: 557
Честно казано, миш-маш със сурови чушки не съм и опитвала. Може би е вкусен. Но до този момент съм живяла в заблудата, че това е единствената рецепта за миш-маш  hahaha Баба ми така го прави, майка ми се е учила от нея. Свекърва ми също го прави с печени. А в заведенията, където съм се хранила, винаги е бил приготвен с печени, уау каква новост за мен  Crazy  Grinning

# 876
  • Мнения: 2 837
Хора, нали се сещате, че допреди няколко години пресни чушки имаше само през лятото. Въпросното ястие в моето детство се правеше с пресни чушки, когато са налични, и с печени - по друго време на годината.

# 877
  • София
  • Мнения: 564
Аман от този миш-маш. Във всеки регион на страната (дори и в различни семейства) има любима/ харесвана рецепта по която се прави, то за това е такова и името Simple Smile. Аз например не ям чушки без да са изпечени, както и лук, и си го правя с печени чушки и без лук, майка ми го прави със сурови чушки и с перата от праз ( пресен през лятото). Като не ми харесва нещо не го ям, но не претендирам да бъда последна инстанция, както  и да споря кой е най-правилния начин за приготвяне на съответния миш-маш.

# 878
  • Мнения: 4 916
...

Друго се сетих аз да ви питам - карфиоленото предястие нали го купи готово Славчо? Или бъркам? Щото като го хвалеха гостите и той ааа, мерси, мерси  Laughing

Купи го.

# 879
  • Мнения: 434
Карфиола го купи и каза, че ще каже, че той го е правил.
Аз миш - маш правя със сурови чушки без лук, казвам се да се отчета, споровете кое е правилно и кое не за мен са безумни.
Камелия има право да си каже мнението. Явно не се чувства на място в компанията. Защо да не си го каже?
Аз съм от дебилите, ни Камелия ме дразни, ни Сани.. дори и Марта Вачкова не ме дразни. Laughing

# 880
  • Мнения: 10 679
Според мен всеки има различна рецепта за миш-маш.
Аз лично не обичам червени чушки и ям само зелени. По тази причина ползвам и само такива в готвенето. Също така го правя на фурна, а не на котлон. Запечен има друг вкус.
Ползвам и много суров лук, нарязан на ситно. И на финала - обилно магданозче  Simple Smile

Славчо се стараеше, но не му се получиха нещата. Камелия е абсолютно обективна. Сани и Ангел са мега противни за мен - невъзпитани и нахални.

Андрей -  Heart Eyes

# 881
  • София
  • Мнения: 19 561
Довечера Камелия ли е?

# 882
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Изгледах го,благодаря ти.Ами пак не ми е позната. Laughing Интересното е,че навсякъде ми излиза и името на Ваня Щерева.. newsm78

Излиза ти, защото с Ваня Щерева са много близки, даже по едно време и заедно живееха, доколкото знам. Много ми е симпатична, още от времето, когато слушаь радио ФМ +! Като изключим Цецо Елвиса и Румен, които тотално не понасям, останалите ще ги гледам с кеф!

# 883
  • Мнения: 434
Да Камелия е.
Яла съм крем супа от тиква със скариди, много е вкусна. Не знам как ще я направи Камелия, предполагам, че щее вкусна все пак.

# 884
  • Мнения: 10 679
Крем супа от тикви е божествена. Комбинацията със скариди със сигурност ще е добра.
Този Ангел е просто момче. Чудя се, къде е расъл, че дава подобни коментари. Ми той като не е опитвал нищо различно от туршия и мусака е по-добре да си замълчи вместо да се излага.

Общи условия

Активация на акаунт