"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

• 90 172
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 810
Едно от най-гадните неща за мен е миш-маша, няма сила и рецепта на земята, които биха ме накарали да го опитам - мирише ми и изглежда на стомашно съдържание на няколко часа.

Kaкто казва мъжа ми -прилича на котешко повръщано. Поради тази причина го прави само с пресни чушки,сирене и яйца. Получава се нещо като зелен омлет Confused Аз си обичам класческия миш маш. Наистин изглежда зле, но пък ми е вкусен.
Понякога правя едно предястие от същите продукти- чушки разрязани надлъжно на две, като ладии, пълнени със смес от извара, сирене, домат на малки кубчета, риган и яйце. Пекат се във фурна.

# 811
И на мен вечерята на Славчо ми хареса-от сърце сготвено,като за приятели.Без излишна помпозност и претенции.Толкова си  може човека!
Камелия стоеше на стола все едно е попаднала в най-страшният си кошмар.Не ми хареса тази нейна взискателност към човек с толкова голям талант.Освен да му се възхищава и да го цени като човек, имах чувството ,че гледа на него като на прошляк. Лошо,много лошо!
Джамбазки яко го пере тока-няма такъв извратеняк в темите си на разговор(и то по време на вечеря).
Андрей все повече ми харесва -изключително премерен в приказките и начина си на държание  Thinking Дали пък наистина не е ПР ?!
Александра прилича по държание на 10 годишна!  Sick Все повече пропада в очите ми.И този изкуствен смях ,някак си подигравателен .

# 812
Тук ще се съглася с Вселена. Славчо Пеев далеч не е толкова блага душа, колкото го мислите. Уважение към възрастта и творчеството му, но човекът си крие доста скелети в гардероба. Може времената да са били такива, може амбициите да са му били повечко, приспособимостта...

В случая обаче не обсъждаме миналото му, а снощното му представяне в едно развлекателно кулинарно предаване. Да си го кажем по български, стига формати, проекти, пърформанси, продуктово позициониране, гурмета и т.н.  Mr. Green

Славчо Пеев се постара и се справи добре. Приготви мили родни гозби, предложи и нещо различно и непознато, свързано с годините му в Кипър, Разказа мило за себе си, сподели скъпи спомени. Всичко това, добавено към възрастта му, е нормално да ни прави по-снисходителни към пропуските му.

Що се отнася до дома му - както вече се каза, повечето българи живеят в такива домове с такива кухни. Къде е драмата? Нима "модерната" кухня от Икеа, Арон, или някоя мебелна къща, наша или чужда, направена от по-съвременни талашитени плоскости, е някакъв връх на обзавеждането или сериозен показател за финансови възможности. Човекът това си има, това си харесва, това му върши работа. Обидни са както коментарите от високо на Камелия, така и струящото съжаление към него тук във форума.

Има един английски филм - "Lord of Misrule". Там главният герой, аристократ и бивш министър или дори министър-председател, искаше от внучката си обещание да не продава къщата му, защото чуждите хора щели да направят от ужасните модерни кухни... Mr. Green

-----------
Миш маш в нашата къща се прави точно така - с печени чушки. Това е тракийският вариант вероятно. В Шоплука е с много лук и сурови чушки.

На мен пък снощи Сани ми хареса. Определено беше по-адекватен гостенин от Камелия, опита от всичко, похвали го, държа се мило с домакина. Не разбирам защо чак толкова я хокате.

С нетърпение очаквам представянето на госпожа Голяма претенция довечера Laughing

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 12:07 от птица

# 813
Много ми е интересна тази тема! Извинявам се, но кой е ССф?????

Светослав Пеев е роден, мисля, през 1939 год. Ако е така, адмирации за поведение и справяне с тази вечеря.

Такъв вид мероприятие би ме затруднило и притеснило изключително много.

Той се справи доста прилично, без да се изхвърля, така както да речем посреща и своите близки по празници.

# 814
  • Варна
Всички залагате на уважение към Славчо Пеев. Да, не отричам приноса му, но нека все пак бъдем обективни. Както беше Камелия.
Жилището беше мърляво. Почистването му не е кой знае колко невероятно явление.
Приготвянето на храната... ще замълча.
Хартиената покривка за еднократна употреба просто уби идеализма в мен.
Иначе изненадата беше хубава.

# 815
  Носталгична вечер/я ,пренесох се в `80те.....обзавеждането, менюто , славните театрални години.....Но ми беше хубаво ,явно материализма ни задушава ,а какво по-ценно от сувенир от приятел, картина подарък лично от художника ,сладко послание от внуците.Постара се човекът и готви като за стари приятели. Миш-маш не обичам ,но от сърмичките пък и леко загорели бих хапнала с удоволствие  Grinning.
 Камелия ,продължава да е обективна и откровена.Най-вероятно е мислила , че в Черешката взимат участие кулинари поне на нивото на Иван,затова разочарованието и от лаишкото изпълнение на Сани и от обикновената вечер в Сл.Пеев ни се струват като снобски каприз.
 Джамбазки ,така и не намери подходяща тема за маса.Обичал да излиза победител,че кой не обича ,но не и с цената на унижението на събеседника си.
 Андрей ,балансира.
 Сани , все по-вече затъва в собствената си простота.

# 816
  • Sunshine state
Аз обожавам миш маш.Нито видът му ме отблъсква,нито вкусът му.Правя го с печени чушки,домати,яйца и сирене.Лук не слагам. Simple Smile
И какво толкова има за разбиране,че през пост се пита "ама защо ви е станало тъжно"? Thinking Така сме го почувствали,така го пишем,100 пъти се обясни. Wink
Мъжът ми изобщо не гледа подобен сорт предавания и не би забелязал дали покривката е еднократна,дали има салфетки или не знам си какво.Често се шегуваме,че ако участва в "Перфектната вечеря" за основно ще им сервира филия с масло и чубрица,а за десерт бонбони "Сезони". Laughing  Абсолютен инвалид е в кулинарно отношение. Mr. Green

# 817
Миш маш в нашата къща се прави точно така - с печени чушки. Това е тракийският вариант вероятно. В Шоплука е с много лук и сурови чушки.

В нашата също.
Въобще коя е Камелия, че да определя коя е традиционната рецепта.
Аз ям таратора с джоджен, за края, от който е майка ми това традиционно, нищо че за повечето хора това е немислима комбинация.
Въобще тая джофра, дето за няколко години извън БГ беше забравила българскя език, тя ли ще говори за традиционно българско  ooooh!
Ох, извинете, сигурно от снощи нищите за и против Кемито, ама исках и аз да я "нахраня" малко  Mr. Green

# 818
  • sofia
Човекът и според мен се постара. Друг е въпросът, че не му се получи...но то с такваз групичка ...не е  никак чудно. Подразни ме броденето му в книжарницата, за да прочете някоя рецепта - трябваше да е забавно, но не беше никак.Хубаво му каза Манчев - да беше отишъл в някоя библиотека Laughing
Жилището му си е съвсем средностатистическо и обикновено. И аз като ahasver, съм изключително приятно изненадана от картините по стената. Много ми харесаха палячовците!
Тази компания обаче с всеки изминал ден ми става все по-противна! Камелия Тодорова няма да я коментирам изобщо, няма смисъл. Обаче особен дразнител ми се явява лицето Джамбазки - не е добре млад човек, да е толкова ограничен, ама никак не е добре - влудяват ме разни такива екземпляри...узото било мастика, авокадо-мавокадо не били неговите, в ананонса на Камелия ТОдорова му се чуваше гласчето: "кой нормален човек яде н'ам си какво...." - супер тъпо парче....хубаво, бъди си кон с капаци, но поне малко възпитано се дръж, не си във трети Б клас....

# 819
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Много ми е интересна тази тема! Извинявам се, но кой е ССф?????

ССФ означава Средно Статистическа Форумка  Laughing. Нещо като нарицателно име за пишещите с претенции за много вкус, познание и информираност, форумки, които имат категорично мнение по всички теми и знаят всичко. (и техният мъж е най-големият мъжкар и има най-високата заплата, пък тяхното бебе пълни по-изискано памперсите, а тяхната къща свети от чистота ...)

Изпуснах снощното предаване и още не съм гледала повторението, но от вас научих пълни подробности и ми стана интересно. По въпроса с миш-маша - аз съм шоп докъдето мога да проследя корените и на двата родителски рода и миш-маша го правим само с печени чушки.  Laughing

# 820
Има един английски филм - "Lord of Misrule". Там главният герой, аристократ и бивш министър или дори министър-председател, искаше от внучката си обещание да не продава къщата му, защото чуждите хора щели да направят от ужасните модерни кухни... Mr. Green

Ама птицо, онзи е имал кухня от масив, а на Славчо кухнята минала покрай масив (не беше ли комунистическо СКШ?). И сега правят кухни от масив, не е само талашит.

# 821
  • София-в сърцата на моите деца
Без да съм от шоплъка и ние си правим миш-маша с печени чушки и сирене и става мммммм..И коя е Камелия ,та да определя как се прави дадена манджа???Кога стана калайджия, кога й почерня гъ...а Laughing

# 822
Камелия си е опъвала лицето. На времето имаше едно предаване "1001 нощ " , май се казваше, та в това предаване имаше момент в ,който спираха хората на улицата и им изпълняваха желание. В едно предаване уж случайно срещнаха Камелия и на нея това й беше желанието, да и опънат лицето. Не помня точно какво правиха де.

# 823
Миш-маша според Рецептурник за заведенията за обществено хранене по БДС се прави с лук и печени пиперки  Simple Smile  Манчев да си гледа работата!  Simple Smile

# 824
  • На земята, която е всъщност звезда.
Камелия си е опъвала лицето. На времето имаше едно предаване "1001 нощ " , май се казваше, та в това предаване имаше момент в ,който спираха хората на улицата и им изпълняваха желание. В едно предаване уж случайно срещнаха Камелия и на нея това й беше желанието, да и опънат лицето. Не помня точно какво правиха де.

Тя е казвала в интервюта, че си е правила операция. Но явно не е било пълен лифтинг, защото сега нямаше да изглежда така.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт