"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

• 90 060
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 170
Тая вечер много ще се яде Simple Smile

# 1 171
Вкъщи имаме една изключително стара готварска книга /писана е с буквите ят и голям юс, както и с "ъ" в края на думите, не съм сигурна от коя година е точно, но е преди 40-те/, ще се обадя на майка ми като си прибере от работа довечера да провери дали в нея има рецепта за миш-маш и ще споделя какво пише.  Peace

За съжаление в книгата нямаше рецепта за ястие с име "миш-маш", може би по онова време това име не е било измислено все още  Thinking. Най-близките рецепти бяха "чушки и домати с яйца" и "чушки с яйца и сирене" и двете рецепти бяха със сурови пиперки.  Peace
Проверих и една готварска книга от 1985г, в нея рецептата за миш-маш пък е с печени пиперки. Та, по мое мнение, "правилна" рецепта няма, всеки го прави, както му е вкусно.  Wink

Отивам да гледам тоя противко какво ще сготви тая вечер  Crazy

# 1 172
За пръв път чувам за миш-маш със сурови чушки от вас.

# 1 173
И зелената блузка Mr. Green
Днес с Рафи са пътували за Франкфурт и пак беше със нея ooooh!

# 1 174
Ние вкъщи винаги го правим така. Баба ми така го правеше, майка ми също, сега и аз.  Peace
Кой както е свикнал и както му е вкусно.  Peace

# 1 175
Те нарочно ли му пуснаха за фон тази ориенталска мелодия Mr. Green
Иначе пък вижте какъв е спретнат и подреден иначе, за разлика от дяда си Славчо...и Саниту.

# 1 176
И аз правя миш-маша с печени чушки...ама пусти мързел ме научи да го правя с пресни Simple Smile Има разлика във вкуса ама..все си е вкусотийка Simple Smile

# 1 177
  • Варна
Ох, невежоооо - вилиците са отляво, ножовете - отдясно.
Иначе, наистина беше чистичък и спретнат в кухнята. Големи гадости заформи обаче - заек с наденица  Sick

П.С. Видях, че все пак е решил проблема кардинално - приборите са отдясно вече Simple Smile Върху хартиена салфетка. Mr. Green

# 1 178
  • Русе/София
Ние вкъщи винаги го правим така. Баба ми така го правеше, майка ми също, сега и аз.  Peace
Кой както е свикнал и както му е вкусно.  Peace
и при нас е така.Аз пък наскоро чух за миш-маш с печени чушки.Не съм яла такъв,когато са печени ги предпочитаме примерно панирани или бюрек.

# 1 179
Ох, мра за чушки бюрек аз. Много са ми любими.
Може да пробвам някой ден със сурови чушки миш-маша, но предполагам, че ще трябва да ги готвя двойно по-дълго време.
Ходим на една кръчма на обед с колежките от немай къде и ми прави впечатление, че там слагат домати в миш-маша, което нещо не ми се нрави особено. Може би защото доматите са повече от чушките и яйцата винаги полусурови.

Но, да се върнем на Джамбазки: Тези битови съдове също не ги долюбвам. Но пък винаги много се кефя като има прясно изпечен хлебец. Ммм...

# 1 180
  • UK
Тази Александра никога не млъква, нали?

# 1 181
  • София
И зелената блузка Mr. Green
Днес с Рафи са пътували за Франкфурт и пак беше със нея ooooh!

Хахаха ..... "А защо са толкова малки яйцата?"  Joy

# 1 182
Сашка: А защо са толкова малки яйцата? doh

С Reiny сме писали едновременно

# 1 183
  • Варна
Гостите са ужасно невъзпитани. Домакинът още не е седнал, не е пожелал "Добър апетит", а те вече нагъват като прегладнели вълци. Неадекватните възгласи на Александра не искам да ги коментирам.

# 1 184
  • На земята, която е всъщност звезда.
И аз изгледах епизода с Марта, верно че е бърборана и говори високо, ама като цяло вечерта беше в пъти по интересна  от всички черешки, които гледаме този сезон.

Неее, някой беше написал - трябва да гледате цялата седмица, за да разберете защо беше оплювана. Иначе си готвеше добре Марта.

Общи условия

Активация на акаунт