Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 36 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
ЕлчJoy!  Дара е номер 1 просто! Няма такова малко тарикатче, виж я как се е усетила, че ще й прецакате бибите и е решила проблема със замах!  hahaha  Зори като има 2 биби си ги лапа една след друга и си ги сменя по няколко пъти, но наведнъж не й е идвало на ума.  Mr. Green

Пепита, стискам палци на Лени!  Peace

Мама Зая, и аз се записах в 13та седмица на ЖК, нямаше проблем - тогава май бяха и първите кръвни изследвания, ако не се лъжа. Баси, колко бързо се забравя. Вчера си гледах бременни снимки, дето съм си снимала корема - много съм смешна, честно.

Ох, оставям ви, че имам работа, после пак ще намина.

# 76
  • София, Лагера
Ехееей, колко е изписано  Grinning
Тути, и Тервел прави такива паузи в храненето - от 19-20 до 8-9 сутринта  Peace

Елч, утепа ме с тази снимка  Joy Joy
За бибата: Пресиян беше на година и половина някъде като я махнах. Просто му показах как я изхвърлям от прозореца (на терасата, ама той не разбираше  Laughing). После като си я искаше му казвах, че я няма. Тервел още си ползва биберон, като поизбият зъбите ще го махам  Peace
А защо не пробваш вечер Дара като заспи да й вадиш биберона?

Зайче, на ЖК се записах в 12 седмица някъде. Т.е. когато стана съвсем сигурна работата (но аз имам и 2 неуспешни бременности и затова док каза да поизчакаме). Бързо да ти оздравява Калинчето!  Hug

КакоРала, 8-мо верно е Хаврард!  Laughing И то открай време, много го хвалят! Wink Добра ДГ около вас е 162, също и 136  Peace (повече инфо по тел, че е дълго)

Аз съм "за" детските градини от една определена възраст нататък, но си зависи от самата ДГ, а най-вече от учителката. Но все пак нямам опит (аз съм била в ДГ отдаааавна, а Прес е в частна, при това Монтесори, което е различно), така че само споделям какво си мисля.

# 77
Ноеми, тези градини 162 и 136 сигурно са ЦДГ, тоест след 3 години, защото сега ми излизат 80 ОДЗ, 8 ОДЗ, 93 ОДЗ и 31 СДЯ, а тъй като 8 и 80 отпадат автоматично, ми остават 93 и 31.

8мо ОДЗ има разкошен двор, мисля, че това е една от причините да е толкова желана, но тъй като за там нямаме шанс на този етап, двора ще го гледаме отвън навътре до следващото класиране hahaha

Рал днес ми изясни някои основни схеми за номера на китайката и ИСОДЗ, Рал тенкс
С една дума си е е....о мамата
Иначе съм абсолютно ЗА детските градини, особено след 2 години, мисля, че най-хубавото за децата е социалния контакт с други деца. Разбира се огромния минус е вечното боледува, но то май не може да се предотврати, дали ще се пусне детето на 1 година или 3 се боледува яко
Днес ми беше много Нет дей

# 78
  • София, Лагера
ЕЕЕ, не се настройвай така, ако детето е по-крехко - боледува. Пресиян ми е боледувал веднъж (така че да пие лекарства), една варицела и 1-2 пъти някакви сополи. Това за 2 години и половина. Wink

# 79
буби, и дара винаги досега като има две биби си ги сменя....по 857 пъти. обаче днес я гледам - набутала си ги и двете в устата, а после се опита да държи две в едната ръка и да си вземе трета. явно голям страх я тресе Mr. Green

ноеми, пробвала съм да й вадя бибата нощем - до 5-10 минути се разбужда и си я слага пак.
а странното е, че като малка не го правеше, но откакто й растат зъбите е така.
иначе сега се опитвам поне през деня да не й я давам, а само като се приспива.
но едно на ръка, че понякога се тръшка за биба (много добре познавам мрънкането за биба) и второ, че често се приспива по един час (аз нали не я приспивам и не мога да съм й от особена помощ) Sad

# 80
  • София
Мамчета,здравейте Hug
Откакто почнах работа нямам никакво време да пиша ConfusedВлизам да помоля за съвет,който е пил градински чай за спиране на кърмата моля да ми помогне PraynigПреди месец постепенно спрях дневните кърмения и почнах да кърмя само след 5 следобед до 7 сутринта,всичко беше наред,чувствах си гърдите добре и изведнъж сега почнаха много да ми се запушват денем гърдите,много зле се чувствам,стават като камък,ту едната ту другата и не всеки ден,вдигам Т и въобще незнам защо така се получава ooooh!С баткото нямах такива проблеми и много лесно спрях да го кърмя.Обмислям да спра окончателно да кърмя защото се чувствам ужасно зле,но се чудя ако пия градински чай мога ли да кърмя по малко и да намалям кърменията или трябва само да пия чай без да кърмя,той вреден ли е за детето и как се пие?
Целувки на всички Heart Eyes

# 81
Даам за боледуването на децата си е до дете  Peace Аз единственото което съм носила от ДГ е било въшки  Mr. Green. Не съм карала никакви шарки марки, разболявала съм се от гнойна ангина няколко пъти и това е. Виж брат ми има извадени сливици и 7 пъти беше в болницата с пневмония...и до ден днешен боледува тежко.

Момичета тенкс за отговорите  Hug АЗ се гледам на частно, но още на ЖК не съм се записала  Blush
Буби И аз си гледах снимките с корема  Mr. Green

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 18:38 от мама зайка_

# 82
Позагубихме се два дена  Laughing От обикаляне по плажове и горски пътеки такъв тен придобихме. Рая е по-добре, беснее, но ушето явно си я боли, защото си полягва на тази страна.
Заец - много сладка Ан-Мари.
Какче, Ноеми - браво, как успяхте с отбиването толкова лесно. Рая като се присети и започва да ми дърпа блузата, а сутрин си реве... а да не говорим за дневното приспиване - пристрастена е. Инка  Hug 1 към 1 с Еми.
Тути - жив и здрав да ти е мъжа и да си ви обича и гледка доволно.
Елч - още се смея на Дара - оправи ми деня. Душичка златна - разбират, че още как.
Ние нали от няколко смучем сополите на Рая с Бейби Вака - само като кажа хайде и отива до шкафа където държим прахосмукачката и се строява чинно и сочи и  дърдори.
Джанче - аз мисля, че е навик цокането през нощта - и аз не виждам отбиване в близките няколко години, но пък честно да си призная, ние така и така сме все заедно. Те самите обстоятелства ми пречат  Mr. Green
Калифорния - Рая със събуждането цока и точно 10 мин след това закусва (ставам и веднага приготвям закуската докато ми виси на крачола) и това е единственото ядене, което изяжда с охота за деня. Да не говорим, че онзи ден от скитане и спане по никое време яде след това чак в 5 ч., т.е. направи 8-9 часова пауза  Embarassed Но кой я кара да спи 2 часа  Mr. Green

# 83
Добра вечер от мен! Hug

Не съм чела от петък, така че няма да коментирам нищо, погледнах само последната страница и поста на Гггъбка - аз пих градински чай за спиране на кърмата. Варях си  по 500 мл. и го изпивах на три пъти през деня. Но не кърмех, а само по малко се изцеждах.Наложи ми се заради инжекции с антибиотик. Не знам дали е вреден за детето...

Температурата на Сами спадна за 1 ден и само с Панадол. Така и не разбрах от какво беше. Да не се случва скоро, че е много неприятно! Praynig

Сега ще се върна да почета!

Спокойна нощ на всички!

# 84
Гъббка, защо не се консултираш с мамолог или гинеколог, да не направиш мастит на финалната права. И ние се отбихме за няма и 3 дни, много лесно, даже не ми се вярваше. И имам чуството, че никога не е било.
Вие всички ходихте ли на мамолог след раждането и кърменето, аз още не съм. Много ме е страх да отида, ужасно съм се травмирала напоследък, вчера гледах Нана по Нова и съвсем ме сви шубето. Това е един от малкото прегледи, от които винаги ме е било страх

# 85
Ралка,аз ходих 3-4 пъти след раждането на мамолог,но едва ли мога да ти бъда коректив,тъй  като аз си падам леко хипохондрик и си ходя редовно на прегледи.Само като видя лекар и се успокоявам-луда работа...Мъжът ми се майтапи,че ще си облича бяла престилка,белким мирясам...
За предаването с Нана вчера......много силно,много истинско,много емоционално...бая си поревах..Моля се да се пребори с тази гадост!

# 86
  • София
Запис  Embarassed Hug

# 87
  • София
kak@r@la все едно аз съм го писала последния ти пост. Елч ми е дала тел. на препоръчана мамоложка преди повече от месец, но все не си запазвам час. А от седмица много ме боли едната гърда и вече съвсем е назрял момента... Утре ще звънна (така си мисля всеки ден Embarassed)
Боян напълно го отбих преди повече от месец, но днес ме съблече и ми се нахвърли с мазно примляскване.

# 88
И аз доста се сдухах покрай Нана  Cry  Силно се надявам да победи!
Да не говорим, че даже не съм ходила на профилактичен преглед след раждането....казах си-айде д ами дойде и след цикъла ще ида...и като нямам още цикъл, няма и преглед  Rolling Eyes Ама иначе постоянно си ръчкам познатите да ходят на прегледи  Mr. Green

# 89
  • Сандански
Здравейте!

Много пишете бе момичета Crazy

какче браво на Вико Hug И нашия ред за отбиване идва,но дали и как е въпроса Confused
Ноеми браво и на Тервел.При него как мина,че той си обичаше да си поцоква,май?

тути ЧРД на ТМ!!!Да ти е жив и здрав,много да те обича и много да те глези Wink

снуки честита ти преводачка Hug

мамо зайке на консултация се записах при навършен 3-ти месец,веднага щом влязох в 4  Peace

Елч твойта Дара направо ме тръшна от смях hahaha Голям образ е!

Пепинка радвам се,че Райчето е по-добре!Сладурка малка,много се смях като си я представих как се строява за да и изсмучат сополите Joy

Какво е станало с Нана?Има ли го на запис предаването в нета?

Приятна вечер за сега от мене!

Общи условия

Активация на акаунт