Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 36 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, отивайте на преглед.
 Аз една година след раждането на каката си открих бучка на едната гърда, но беше много в страни и мамографа не я хващаше, ходих при различни специалисти и т.н. Сега вече я няма тази бучка. А тази година от профилактичния преглед с ехограф всички знаете какви бяха резултатите. Вече ще си ходя на профилактиките редовно.
Нана не съм я гледала, само четох в нета, но знам от опит колко е страшно когато ти кажат тумор и колко бързо трябва да се действа. Надявам се всичко да приключи добре за нея, както беше и за мен.

Но не трябва да сме черногледи, а позитивно настроени и всичко ще е наред  newsm10

снуки честита ти преводачка

# 91
Подкрепям изцялом нението на Пепита!

Аз бях писала преди,но пак да си напиша EmbarassedЧетири месеца след раждането се наложи да ми направят конизация.Слава Богу всичко беше ок!Но доста ме бяха нашашкали...Аз също ви съветвам да ходите редовно на профилактични прегледи-важно е!

# 92
  • София
Записвам се набързо, че покрай работата не ми остава много време за форум.

Като сте подхванали темата за мамолога, вярвате ли ми, че точно днес писах на Елч за нейната докторица. Съвсем скоро ще си запиша час да се прегледам.

Поздрави на всички   bouquet

# 93
  • София
Ох, и аз все отлагам ходенето на гинеколог! Embarassed А трябва да отида да се види, какво е станало с раничката и ако все още я има да я горят. И на мамолог трябва да отида скоро...

Историята на Нана ме разтърси и мен силно. Темата с болестта рак ми е твърде болезнена и искренно й стискам палци да пребори тази гад. Praynig

pepink@, радвам се че Райчето е по-добре! Hug Отбиването мина много леко, то и Вико си беше готов за това и то от доста време, та нямах проблеми. Щях и по-рано да съм го направила, но чак сега започна да заспива сам през деня, а и през нощта не се буди толкова или ако се събуди си изпива млякото и заспива. Та явно си идва времето за всяко нещо. А и на мен честно казано кърменето беше започнало да ми тежи, та сега се чувствам по-добре и аз самата.

Ноеми, браво и на вас! Тервелчето ми изглеждаше доста пристрастено кърмаче, радвам се че е приел ситуацията спокойно! Heart Eyes

Зайке, и аз се записах на консултация в третия месец.

Елч, е няма така скица като Дарчето! Голям майтап! Joy
Тути, да ти е жив и здрав мъжа!  bouquet

Снуки, честита ти преводачка и от мен!

# 94
# 95
Ох, и аз все отлагам ходенето на гинеколог! Embarassed А трябва да отида да се види, какво е станало с раничката и ако все още я има да я горят. И на мамолог трябва да отида скоро...

Историята на Нана ме разтърси и мен силно. Темата с болестта рак ми е твърде болезнена и искренно й стискам палци да пребори тази гад. Praynig

Какче, направо си приписвам началото на поста ти. И аз съм в абсолютно същата ситуация и настроение.

Момичета, и аз гледах Нана вчера и направо се потресох. Не че не се случва на много други неизвестни хорица на всякакви възрасти, но е ужасно, когато се случва на млада жена на 37г с малко дете.  Sad  И наистина раковите заболявания се превръщат в епидемия, защото ни хранят с брутални химии, в това съм убедена. Та вчера доста си поразсъждавах и взех някои решения относно начина ми на живот и този на семейството ми.
Сега остава и аз да се мобилизирам и да отивам на прегледите, които отлагам вече сума време...

Днес Зори беше на диета - само картофено пюре, кисело мляко и банани. Освен това дадох и Зиртек капки по предписание на ЛЛ. Днес следобед и тази вечер обриви не се появиха, да не дърпам дявола за опашката, но дано това да е било. Чудя се дали и утре да не взимам кухня и да караме още на диета...  newsm78

Зая, снимай новото коремче, сега ти се е паднало!  Heart Eyes

Ох, трябва да лягам вече, утре пак ще съм зомбирана...
И аз се радвам, че така се оживи темата и се поразписахте.  Hug

# 96

Ето една здравословна закуска за ранобудните от мен  Hug

В духа на последните ни постове- напоследък пия все по-често кафе 3 в 1 ...мързи ме да слагам джезвето  Tired

Та си обещах тази сутрин това д ми е последното нес-кафе (знам колко е вредно, но пусти мързел  Tired )

Отдавна обмислям и тридневния детокс на д-р Атанас Михайлов. Но не знам дали да не изчакам още малко да излязат повечко плодове Simple Smile че каквато съм ламя   Crazy

Но здравословно да се храниш е доста трудно без роднини на село, отглеждащи екологично чиста храна Simple Smile

Но така или иначе доста отрови можем да си спестим с малко воля и повечко желание Simple Smile

# 97
  • Пазарджик
Добро утро!
Едно силно експресо от мене
Тази нощ Нели спа много неспокойно,цяла нощ се разхождаше върху мене,довечера пак ще я слагам в торбата.
Таня ме посрещна с дрезгав глас,болия гърлото.Чакам да стане 8ч.та да звъна на хомеопата,дали може да и дам от капките които имам в къщи.Дано тази гадост да е същото която Нели изкара,а не нова.
Буби,радвам се ,че няма обрив,но за всеки случай не и давай кухня днес и утре.
Джанче ммммммммммммм
Снуки, честита ти преводачка и от мен!
Не съм гледала предаването с Нана,много е жалко и тъжно CryНямаме култура в профилактиката(включително и аз),все си мислим,че на нас такова нещо не може да се случи .На мамолог и аз не съм ходила,не зависимо ,че кърмих месец,а на гинеколог изпитвам ужас.Ходих преди дав-три месеца newsm78,заради обилния цикъл,но тогава прегледа беше само на видеозон.

# 98
Добро утро!

Джанче, взимам си от плодовете  Hug

Тути, много благодаря за инфото, аз да си призная още не съм давала кашкавал. Момичета, които давате авокадо, колко често давате?

За паузата между храненията, Ивайла прави окло 11-12ч. пауза, но мартин навремето нали имаше проблеми с храненето и една ендокриноложка ми каза тогава да не правя по-дълга от 10ч. пауза, като гледам последното хранене да съдържа повече въглехидрати.

На мамолог и аз трябва да отида, но незнам кога точно, ходих края на август и той ми каза да отида като спра кърменето, че нали имам нещо, което е или галактоцеле или фиброаденом. незнам, обаче докога мога да отлагам отбиването, може би трябва да си запиша един час.
ракът на гърдата е лечим, ако се хване в началото. профилактиката, която можем сами поне да си правим е, да опипваме гърдите за разни уплътнения по време на къпане. тути, права си, че нямаме култура в профилактиката, за съжаление.

пепинка, хайде да минава това ушенце вече  Hug

Елч, много се смях и аз на твоята малка калпазанка, ти си се замислила за махане, а тя да има как още една биба ще набута в устата  Simple Smile

хубав ден, днес май се очертава да е слънчево   bouquet

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 08:34 от адис

# 99
Добро утро!

Тути, мерси за кафенцето! 
Джанче, супер закуска! 

Оффф, диването мрънка още от сутринта и ми опъва нервите, добре, че съм от едрия рогат добитък и търпението ми е отличителна черта... Crazy
За протокола : няма обриви тази сутрин. Май ще поддържаме диетата поне днес също.

# 100
  • София, Лагера
Ха добрутро!

mrmJoy представих си го Боян! Аз се пазя от Терв да не ме вижда по тази причина.

МарияП, ами как мина - неочаквано добре! Тервел също си ми дърпаше блузата (като всяко бебе), но последните седмици бях категорична, че няма да му давам по всяко време, а само сутрин. И той така свикна. И преди 4 дни просто не му дадох, а преди да се усети, че му се суче просто го заиграх .. и така  Wink
КакчеHug

За мамолога - мерси, че ме подсетихте! Сега ще си запиша час! На гинеколог ходих преди 2 месеца и каза, че... само готова за трето  Mr. Green И раничката, и миомата са изчезнали от само себе си!   Party
Аз на гинеколог си ходя редовно. Бях малка, когато на майка ми й извадиха всички женски чаркове и за малко да си иде ей така, от мързел да не иде на лекар.. и може би от това някак винаги ме е било страх и си ходя на 6 месеца. При един и същи доктор от... 1994  Crazy

Позагубихме се два дена  Laughing От обикаляне по плажове и горски пътеки такъв тен придобихме.
Искам и ааааааз!!!!  Crazy Crazy

А мен ме е хванала някаква пролетна... лудост  Laughing От една страна съм много изморена и вечер в 22.30 едва успявам да прочета приказка на Прес и заспивам преди него  Blush. От друга ми е едно щастливо и еуфорично, постоянно искам да се движа, да върша нещо, да не стоя на едно място. Вчела си стоях вкъщи и в 17 направо подскачах пред вратата в очакване да се върнат големите мъже  Crazy

Хубав ден на всички!!! Hug

# 101
добро утро от мен  sun

черпа се и аз кафенце и плодчета Simple Smile

мацки, аз преди малко станах и какво да видя, Стамбата приспал малчо, за да може мами да пийне кафенце на спокойствие, че тази нощ малко трудна....текнаха едни сополяци, но май са зъбни, дано да са зъбни Praynig

мамолог и гинеколог и аз на опашката за преглед, чакам от фирмата да ми пратят новата здравна карта, че ние сме допълнително осигурени и ще помоля да ми препоръчате някой мамолог?

за Нана бях съкрошена, но вярвам че тя ще пребори тази поквара.... Praynig

мами, я кажете каква паста за зъби ползвате за малчовците ?

адис аз авокадо давам по ено на седмица през седмица, че се качва доста от него... а Ади го обожавааа - разбивам му го с  различни плодове и кис. мляко - много върви с ябълка и/или с банан, аз бях намерила едни сини сливи и праскови и също много добър плодов коктейл се получи  Wink

а за паузата за храненето - ами околко 12 часа, но има едно разредено мляко на 9ия час Peace

ами хубав ден и от мен, слънцето си го дочаках, сега си чакам и високите температури  Joy

# 102
Здравейте мацки Simple Smile

Тук сме, малко се позамотах последните седмици и ви изтървах, ама тя активността доста взе да намалява. Надявам се всички сте добре, пишещи и непишещи  Simple Smile

Запролетява сеееееееееее, какво хубаво слънчице е грейнало днес  Heart Eyes

Аз също както бях казала, започнах да отбивам бавничко. Засега замествам сутрешното кърмене с АМ, още ден-два и сме приключили с него. Ще видим вечерното как ще тръгне. Дано не е много трудно.
Първите дни като исках да и дам чашата с АМ направо пищеше, сега пу-пу сама си посяга за нея  Simple Smile Ама бях забравила за помощта на Baby TV, след като започнах да и го пускам веднага като се събуди и спря да мрънка.
В интерес на истината мислех, че ще е доста по-драматично от нейна страна.
Мъчничко ми е, но и аз мисля, че сега ще е по-лесно и по-нетравмиращо.

Ноеми, така много рязко ми звучи, нямаше ли гадни подувания и дискомфорт? Аз от това се страхувам и заради това от 10 дена намалявам кърменето и смятам утре - в другиден да го спра напълно сутрешното, и после започваме с вечерното.

А пък за АМ, от това което съм чела (не е много) и то повечето е тук, май съм с нагласа да и давам до към 2год. Сега ще я отбия с помощта на АМ, а пък тя ще си покаже после до кога и се пие.

ХУбав слънчев ден на всички, слънчево настроение и приятни разходки  Wink

# 103
Хау и от мен,

Кате дано нищо му няма да Ади и само зъбни  Hug

Аз добре наспал се (и на работното си място), моето чадо спа цяла нощ непробудно  Shocked чудо невиждано, но дано да се повтаря по-често.

Мисля, че пролетната лудост е всеобща, така действа слънцето и покачващата се температура. Моята лудост избива в ремонтна дейност, сега правим мокрото и малката баня  Crazy

Относно профилактиката и прегледите съм много стриктна -не пропускам. Много ме е страх да не ми се случи нещо, голямо шубе ме гони.

ЦелуФФФки и спорен ден!

# 104
В американската книга за отглеждане на деца пише, че до 3 години е нужно количеството мляко за деня да е 2,5 ч.ч. мляко, разпределено в супи, кремове, каши, или пито чисто.

Тути, не мисля, че е проблем, че не ядат от 8 вечерта, до 8 сутринта.

Кажете ефикасен шампоан против пърхут?
Аз имах доста голям проблем с пърхота , ходих по лекари но нищо и си реших ,че ще пробвам сама отидох в аптеката  и обясних за проблема и ми препоръчаха СЕЛСУМ БЛУ много съм доволна ,но при него има нещо особено в един момент спира да действа  ,но не трябва да го пръсваш ,моя дерматолог  ми каза да не го спирам.Преди около месец реших пак на своя глава да го сменя и си взех НЕОВАЛ ТАР също съм доволна но е по бавно лечението не се маха от първия път като при СЕЛСУМА .Надявам се да съм ти била полезна това ми е много болна тема и доста съм се интересувала и съм изпробвала какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт