Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 36 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 165

Berend, радвам се, че вече сте добре. Няма как да усетим нещо толкова бързо и безсимптомно развиващо се. Да не би да се получи след Приорикс-а? Любопитно ми е, защото същото стана с детето на моя приятелка седмица след ваксината, а според нея в болницата имало още дечица със същата диагноза пак след същата ваксина. НО лекарите казали, че няма връзка, да отбележа за протокола.

Топчо е био-бебе Simple Smile. Или поне беше преди този инцидент. Не мога да си обясня как стана това нещо. Свикнала съм детето да е здраво каквото и да правиш с него. Каката баща и я къпеше като бебе със студена вода,  изведе я в най-големия сняг по голи крака, а до 3 години и половина лекарства не е пила. Чак сега, като тръгна на ДГ, учителката я е уплашила и тя на следващия ден вдигна температура.

Относно ваксината, то в листовката, обикновенно е описано. Проверете дали няма сходна реакция. Реакцията на каката също я отричаха и беше много тъпо, защото ние отидохме на лекар, тъй като в листовката пишеше - при тази симптоми незабавно търсете лекарска помощ ... Всъщност това е основната причина малкият да е БИО. Просто не мога да разчитам, че ако нещо се случи, ще има кой да реагира адекватно и този път може да не извадим късмет.

# 166
  • София
Е в такъв случай каква е разликата между кооператива и частната детска ясла/ градина Shocked

В някои случаи няма разлика, за съжаление. При кооператива разходите се поделят между родителите, те не се създават със стопанска цел за разлика от ЧДГ. Но цената може много да скочи, ако помещението е под наем и се плащат заплати на учители. Зависи дали майките имат време сами да се редуват при децата или се наема персонал. И за София четох подобни цени Sad Сега писах на няколко, чакам отговори.

# 167
Аз както казах не съм добре запозната с идеята на кооперативите, но имам чувството, че не е схема приложима по нашите географски ширини, където жените работят от сутрин до вечер/ като луди в много случаи/. Това си го представям в някоя германска провинция, където повечето жени са домакини и чат пат им се наложи да си оставят детето за по няколко часа

Или явно е приложимо за родители с някакъв вид свободни професии newsm78 Но като ги разучиш сподели де, че и ние не виждам как ще се класираме за ясли

Беренд, за съжаление мисля, че вече никой не е био на тази планета. Толкова сме облъчени от всякъде, че даже сигурно и представа нямаме

# 168
Кооперативите наистина са приложими за родители със свободни професии или на непълен работен ден. Може, обаче, да се наемат две гледачки, които да се сменят, а родителите да делят разходите за заплати.

# 169

Беренд, за съжаление мисля, че вече никой не е био на тази планета. Толкова сме облъчени от всякъде, че даже сигурно и представа нямаме
То био-то не е био, та ние ли Simple Smile) Имах предвид, че не ползвал фарма продукти, роден естественно и т.н. В родилното му викаха био-бебе, оттам си остана като нарицателно. Simple Smile))

# 170
  • София
Здравейте мацки  Hug

Люба, Честит Рожден ден  Hug   bouquet много здраве и любов ти желая  Hug

Аз имам едно въпросче, има ли някакъв времеви диапазон след изкарана шарка, който трябва да мине, преди да се постави ваксината МПР? Тия се разболя на 20.02, тогава за първи път вдигна Т., а педи ни вика на 20.03, тя всъщност искаше по-рано, но аз отложих, обаче се чудя, дали не трябва да мине още време?

Беренд, много неприятно изживяване, добре, че всичко е наред  Hug

# 171
  • Пазарджик
Любе честит рожден ден,много здраве и късмет ти желая!!!

# 172
Не съм добре запозната с кооперативите, при нас някои майки имаха идея да съдадът такъв, но идеята си остана нереализирана, то всички са на пълен работен ден. какарали е права, май това не е лесно осъществимо при нас.

мадлен, каква шарка карахте? нямаш ли й доверие на лл, предполагам, че след като е насрочила дата, сигурно няма проблем да се постави тогава Thinking

Беренд, важното е, че всичко вече е минало и сте добре  Hug

тути, какво стана с яслата?

# 173
ехо привет отново Simple Smile

просто не мога да се стърпя и искам да поздравя Люба и тук с един готин виц  Laughing

и разбира се в подкрепа на всички други блондита, че и аз съм си едно под прикритие  Peace

A blonde and a lawyer are seated next to each other on a flight from LA to NY. The lawyer asks if she would like to play a fun game? The blonde, tired, just wants to take a nap, politely declines and rolls over to the window to catch a few winks. The lawyer persists and explains that the game is easy and a lot of fun. He explains, "I ask you a question, and if you don't know the answer, you pay me $5.00, and vice versa. " Again, she declines and tries to get some sleep. The lawyer, now agitated, says, "Okay, if you don't know the answer you pay me $5.00, and if I don't know the answer, I will pay you $500.00." This catches the blonde's attention and, figuring there will be no end to this torment unless she plays, agrees to the game. The lawyer asks the first question. "What's the distance from the earth to the moon?" The blonde doesn't say a word, reaches into her purse, pulls out a $5.00 bill and hands it to the lawyer. "Okay" says the lawyer, "your turn." She asks the lawyer, "What goes up a hill with three legs and comes down with four legs?" The lawyer, puzzled, takes out his laptop computer and searches all his references, no answer. He taps into the air phone with his modem and searches the net and the library of congress, no answer.

Frustrated, he sends e-mails to all his friends and coworkers, to no avail. After an hour, he wakes the blonde, and hands her $500.00. The blonde says, "Thank you," and turns back to get some more sleep. The lawyer, who is more than a little miffed, wakes the blonde and asks, "Well, what's the answer?" Without a word, the blonde reaches into her purse, hands the lawyer $5.00, and goes back to sleep. And you thought blondes were dumb.

момичета много се извинявам за английския, но не ми се превежда, а пък и няма да е същото  Peace

хубава вечер на всички, здраве на болничетата Hug

# 174
Люба Hug Честит Рожден Ден! Бъди здрава, обичана и много щастлива Hug

Меги - ние досега не сме сложили нито една ваксина след 1-та година,т.е. имаме две за слагане и понеже и в момента носа тече и кашля,доки каза най-рано след 2 седмици, и то ако е здрава Peace По принцип 1 месец си е бая време,но незнам как стоят нещата след прекарана шарка newsm78 Каква шарка изкарахте?

Мелона - и аз не съм много запозната добре с кооперативите,но и на мен ми звучи като за майки с по гъвкаво работно време, а моето не е такова Cry Confused

Berend Botje В какъв смисъл ти е естествено раждането /щото има много мами родили по естествен начин Wink/ - Водно раждане ли си имала или може би такова в къщи? Аз май нещо съм изпуснала или точно това ми се губи newsm78 Сподели моля те Hug

На всички болнички - бързо оздравяване Praynig

Днес в София пък такъв студен вятър духа ....къде е това топло време Thinking Айде,пролет ИДВАЙЙЙ Crazy Laughing

# 175
  • София
ЧРД Люба! да си здрава, обичана и и да имаш много поводи за радост!
адис, на каката и предписаха Отипакс, Ксизал, Коларгол и някакво хомеопатично, каза че тръбичките били запушени и е надута 3-та сливица, но щяло да се оправи и да и отглъхнат ушите. Засега нямало смисъл от друго. Явно така им влияят инфекциите, ама нали се израствало...
Berend Botje, ужас, добре че сте реагирали навреме. А какво верно е естествено раждане - без окситоцин и упойки ли или това на Нощни? И аз мисля, че био вече няма,  живеем в супер замърсена среда и дали с ваксини или по друг начин все проникват много вредности.
А днес най-накрая и Боян проходи - толкова искаше да вземе една играчка от кака си, че забрави, че не го държа и тръгна Simple Smile Ама пък вярно ще излезе, че като е готов някой става по-лесно - от раз извървя целия хол. Накрая се усети и се закова ужасен, на мама смелчагата.
Аз пък си запазих час при мамоложката за др. вторник.

# 176
  • Сандански
Два дена нямах време и ви изпуснах Crazy

Люба честит рожден ден!!!Да си здрава,все така обичана и много щастлива!!!А подаръка е прекрасен! Peace

мрм честит ти проходил Боянчо - да върви все в правилната посока! Hug

Време нямам да пиша повече,но гледам,че има много болнички - оправяйте се милички Hug Heart Eyes

Лека и приятна от мене!

# 177
  • София
Добър вечер!

Честит рожден ден на Люба!

Честити ходещи крачета на Боян на Мрм!

Berend Botje
, напълно те разбирам за шока, който си изживяла. Бобо боледува почти всеки път по този начин през зимата Sad. Буквално за няколко часа преминава от обикновена хрема в животозастрашаващо състояние. Дано при вас никога да не се повтаря!  Praynig Все си мисля, че вирусът в момента е такъв, удря децата в дробчетата, просто някои реагират по-остро от другите.

Рал, и аз се подлъгах по уж топлото време и излезнахме за малко. Вятърът беше много гаден и бързо-бързо се прибрахме.

Всички болнички бързо да се оправят!

Лека вечер!

bouquet

# 178
Люба, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! От сърце ти пожелавам да си здрава, щастлива, обичана! Любимите ти хора да бъдат винаги до теб!  Hug

Тази вечер направихме най-накрая прощъпулника на Сами! Хвана компютърната мишка, а след това и черпака. Simple Smile

Нямах време да чета, затова ще се върна сега назад, и не коментирам нищо! Blush

Прегръдки на всички!  bouquet

# 179
Джанче - много мерси, отивам да нападам зелката  Mr. Green Ами да ти кажа тя и Рая ме подритва по нощите яко, та може и от това да е.
Нощни
- благодаря и на тебе, сега ще издирвам местните ЛЛЛ. Не бях се сетила, въпреки, че от болницата ми бяха дали координати. Искрен и Божидар да оздравяват бързо.
Буби - то сучене, сучене, ама това завърта порочния кръг. Аз без майтап всяка седмица си имам по една бучка и така боли, все едно кон ме е ритнал. Ако не стане със зелката и картофа ще нападна.
Инка - абе тя и Раята нямаше никакви признаци да я боли нещо, ама като 2 дена не сваляше темп. и аз се ослушвах и чаках подобрение, чак докато вдигна 39,5' и се озовахме при доктора.
Днес за първи път откакто съм я родила Рая се разделих с нея за 4 часа, че трябваше да ходя до консулството и да шофирам в едни трафици.... та ... нито ми каза чао, нито ме е потърсила, влезе си като у дома си при моята приятелка с  другия 3 годишен звяр. Намерих ги да скачат от дивана.  Mr. Green Уж били добрички.
С тези ясли и детски градини ме разбихте - добре де, ако човек се мести от друг град и не е кандидатствал предварително години напред - какво става, детето му няма да ходи на градина ли???
Ноеми - Тервел поне вика ''мама''. При нас тази дума липсва в речника.
Беренд - добре, че сте реагирали - те така бързо стават нещата... ама и аз съм от тия дето чакат "ако се размине". Бързо оздравяване и възстановяване.
Люба - ЧРД и все така да си обичана и да ти е весел живота.

Общи условия

Активация на акаунт